خانه بارداری و زایمان بارداری خوردن ارده در دوران بارداری

خوردن ارده در دوران بارداری

در ایران نیز مقدار محدودی کاشته می شود که دانه ان بیش از ۹۰ درصد برای گرفتن روغن و تهیه ارده برای ساختن حلوا ارده و مقدار محدودی نیز به شکل دانه مصرف می شود. که زمستان مصرف میشود وبسیار مفید و پر از انرژی است.
** ارده و شیره هر دو گرمی هستند و آب روی آتش برای خلاص شدن از رطوبت سردی‌ خوردن.
** قند حلوا ارده و حلوا شکری و شیره برای افراد دیابتی مضر است؛ گرچه شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی کم‌ضرر (گلوکز و ساکاروز)، برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد ولی خوردن آن را به آنها توصیه نمی‌کنیم.

**به تازگی دو کارخانه به تولید حلوا ارده برای بیماران دیابتی پرداخته‌اند که در آن از قند مصنوعی و بی‌ضرر استفاده شده است. آن کلسترول را کاهش می‌دهد.

** از کنجد در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می‌شود و برای درمان استخوان درد و درد مفاصل هم مفید است.

** به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه‌شان هم می‌شود.
** شیره انگور هم درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب»و «ث» دارد و در ضمن ضدنفخ هم هست.

** همچنین شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیرمفید بدن می‌شود و کارشناسان تغذیه آن را پاک‌کننده بقایای غذاها در روده و معده می‌دانند. البته شیره انگور محرک اعمال کبدی هم هست و به خون‌سازی نیز کمک می‌کند.

** شیره انگور و خرما، هر دو تسکین‌دهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند.
** در ترکیب غذایی خرما، فسفر و آهن وجود دارد که مصرف شیره خرما در وعده صبحانه باعث فعال شدن سلول‌های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم‌خونی در افراد می‌شود.
** شیره و ارده هر دو طبیعت گرم دارند و مصرف آن برای گرم‌مزاج‌ ها موجب غلیظ شدن صفرایشان می‌شود و نتیجه آن، جوش زدن در صورت و بدن‌شان است که راه درمانش هم خوردن میوه‌های تازه با طبیعت سرد است.
خواص ارده از نظر طب قدیم :
در کتب طب سنتی با نام رهشی امده است و ان عبارت است از کنجد پوست گرفته بریان که نرم ساییده شده باشد و به صورت مایع در اید و روغن ان را نگرفته باشند . از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم وتز است . و از مظر خواص معتقدند که برای تقویت نیروی جنسی و تقویت بدن مفید است .
اگر به طور غلیظ خورده شود دیر هضم و ثقیل است و اشتها را از بین می برد برای رفع این عوارض آن را باید با عسل و سرکه مخلوط کرد و خورد .
* ارده نرم کننده ی سفتی ها و ورم ها ی سفت داخلی است و دمل ها زرا نیز نرم می کند و مسکن درد ان است هم چنین ضماد و مالیدن ان نیز همین خواص را دارد .
* در مناطق خاور دور از نظر خواص دانه ی کنجد متفق القول اید که مغذی و نرم کننده است . برای نرم کردن سینه مفید است و ملین و مسهل است .
* این دانه ها به عنوان پاد زهر مورد توجه است و به علاوه برای معالجه ی بی حسی ، کرختی ، فلج ، یبوست و کاهش فشار خون بالا تجویز می شود .
* هم چنین برای رفع بیماری ها ی رحم توصیه می شود .
* مدر قاعده اور است . دانه های سیاه کنجد از نظر خواص ترجیح داده می شود .
*روغن دانه های کنجد جانشین برتری برای روغن زیتون است و به عنوان ظرف برای تهیه پمادها ، ماده مفیدی است و برای این کار باید سر را با آن مالش داد .
* برگهای کنجد لعاب زا می باشد و نرم کننده و محلل است دم کرده ن برای ردشد موی سر نافع است دم کرده گیاه کامل مدر است.
در دیدگاه طب سنتی ایران، طبع کنجد گرم بوده و ماده‌ای بسیار مغذی محسوب می‌شود که خواص فوق‌العاده‌ای دارد. تامین کلسیم، اسید فولیک، آهن و روی در کنار درمان کم خونی، کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب، افزایش سوخت و ساز بدن، پیشگیری از پوکی استخوان و خواص ضد التهابی، کنجد را به یکی از اصلی ترین مواد غذایی در حفظ سلامتی بدن تبدیل نموده‌است.

علاوه بر آن، روغن کنجد نیز خواص بی‌شماری دارد. چربی‌های اشباع نشده نقش بسیار موثری در سلامت قلب و کنترل کلسترول دارند، درحالیکه چربی‌های اشباع شده، کاملا بر خلاف آن عمل می‌کنند. برخلاف بسیار از روغن‌ها، یک چهارم فنجان روغن کنجد در حدود ۱۴ گرم چربی اشباع نشده و تنها حدود ۲٫۵ گرم چربی اشباع دارد.

در کنار مزایای کنجد و روغن کنجد برای سلامتی، تحقیقات نشان داده‌است که مادران باردار با مصرف کنجد، به خوبی می‌توانند انواع مواد معدنی و ویتامین‌ها مورد نیاز جنین را در اختیار او قرار دهند.
همینطور روغن کنجد به دلیل داشتن اسیدهای چرب تاثیر مثبتی بر تکامل دستگاه عصبی نوزادان دارد.

دانه کنجد حاوی ترکیبی از اسیدهای چرب اشباع نشده، مواد معدنی، کربوهیدرات، پروتئین، و همینطور مقادیر زیادی ویتامین است. همانطور که می‌دانید ویتامین‌های گروه B نقش بسیار مهمی در تکامل جنین و ارتقای سلامت خانم‌های باردار دارند.

همچنین مصرف فولیک اسید و ویتامین E نیز همواره توسط پزشکان در دوران بارداری توصیه می‌شود. دانه کنجد با دارا بودن این ویتامین‌ها عضوی مهم در سبد غذایی خانم‌های باردار است که به سلامت مادر و جنین کمک می‌کند.
علاوه بر این‌ها، یکی از مهم ترین موادی که در دوران بارداری باید تامین شود، کلسیم است. مصرف مناسب کلسیم در این دوره، روی ضریب هوشی جنین تاثیرگذار بوده و کمک شایانی به رشد مغزی او خواهد کرد.
در سه ماهه آخر بارداری، سیستم عصبی جنین در حال تکامل است، در نتیجه میزان نیاز به کلسیم و ویتامین‌ها بیشتر می‌شود. ۳۰ گرم دانه کنجد در حدود ۲۵ درصد از کلسیم موردنیاز مادر را تامین می‌کند که این مقدار مساوی با مصرف یک سوم لیوان شیر است.
در عین حال، کنجد منبع فوق‌العاده‌ای برای تامین مس، منگنز، فسفر و منیزیم مادر و جنین محسوب می‌شود.
در دوره بارداری، حجم خون تقریبا دو برابر شده و سلول‌های خونی جنین و جریان خون آن نیز شکل می‌گیرد. به همین دلیل یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که خانم‌های باردار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند کمبود آهن است. مصرف روزانه ۳۰ گرم کنجد، یک پنجم نیاز خانم‌ها به آهن را تامین خواهد کرد. در عین حال خواص آنتی اکسیدان موجود در دانه کنجد و روغن کنجد، سیستم ایمنی بدن مادر و جنین را تقویت می‌کند.
به خاطر داشته باشید که مصرف خودسرانه هرگونه داروی گیاهی یا شیمیایی در دوران بارداری می‌تواند اثرات بسیار نامناسبی داشته باشد. به همین دلیل به هیچ وجه حتی در مصرف مواد کاملا گیاهی نباید زیاده روی کنید. بهتر است همواره با پزشک خود در ارتباط بوده و در مورد میزان مصرف هر یک از داروها، مواد غذایی و یا مکمل‌ها با او مشورت کنید.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here