درگیری های کلاس های انلاین

نی نی تایم :یکی از مشکلاتی که این روزها کودکان دانش آموز را آزار می‌دهد، طولانی بودن کلاس های آنلاین مدرسه است، بسیاری از کودکان در این کلاس ها خسته می‌شوند، حوصله آنها سر می‌رود، خواب آلود می‌شوند و از یک جایی به بعد به حرف معلم گوش نمی‌دهند.

روانشناس کودکان افزود: یکی از مشکلاتی که والدین این روزها با آموزش آنلاین با فرزندان خود دارند، این است که کودک سرکلاس حوصله اش سر می رود یا گوش نمی دهد و به راحتی حواس کودک پرت می شود. برخی از والدین می گویند فرزندم از یک جایی به بعد دیگر به حرفهای معلم گوش نمی دهد و حالت خواب آلود می گیرد.

وی گفت: واقعیت این است که در این نوع کلاس ها چون تعامل کودکان با یکدیگر و با معلم به حداقل ممکن می رسد برای کودک بسیار خسته کننده می شود. کودکان معمولا از محیط های یکنواخت و محیط هایی که خودشان از نظر فیزیکی یا هیجانی یا فکری درگیر نشوند کلافه و خسته می شوند و تمرکز خود را از دست می دهند.

سوری ادامه داد: اکنون که بسیاری از کلاس های مدارس به صورت آنلاین برگزار می شود باید معلمان درباره شیوه تدریس در فضای مجازی به  حساسیت های این فضای جدید توجه داشته باشند و با طولانی برگزار کردن این کلاس ها یا ارائه تکالیف و ویدئوهای آموزشی مکرر آنان را خسته نکنند به خصوص اینکه روحیات و ظرفیت کودکان برای یکجا نشستن و تحرک نداشتن یکسان نیست و بی توجهی به این مسائل موجب خستگی، کلافه شدن و سرخوردگی کودکان از درس خواندن می شود.

وی افزود: در این شرایط به کودک احساس بیکاری و بیهودگی دست می دهد. به خصوص در سن دبستان فعالیت و مشارکت گروهی با همسالان برای کودک بسیار حیاتی است و نباید انتظار داشت که کودکان به راحتی از طریق یک دنیای مجازی ارتباط موثری با کلاس و معلم و مطالب درسی خود بگیرند، به خصوص برای کودکانی که از نظر سطح فعالیت بالا باشند یا آستانه توجه و تمرکز آنها پایین باشد این شرایط سخت تر می شود.

او ادامه داد: برای کاهش این مشکل و رفع استرس، والدین باید نکاتی را رعایت کنند از جمله اینکه به کودک خود حق بدهید که خسته شود و او را درک کنید و با او همدلی کنید زیرا در واقع او از دیدن دوستان خود محروم شده است. گاهی افراد بزرگسال هم توانایی ارتباط برقرار کردن با کلاس درس مجازی را ندارند و ترجیح می دهند که در کلاس حضور فیزیکی داشته باشند.

مشکلات درسی

 یاد گرفتن خواندن و نوشتن و محاسبات اولیه انتظاری است که از یک کلاس اولی داریم که آموزش ببیند. در ابتدای یادگیری اشتباهات زیادی دیده می شود وتکرار و تداوم این  اشتباهات در سالهای بعد ممکن است علایم اختلالا یادگیری باشد، در حالیکه برای یک کلاس اولی عادی و طبیعی است. وارونه نویسی، آیینه نویسی( برعکس نوشتن) منقطع خواندن، ناتوانی در خواندن جمله و ضعف در ریاضیات ممکن است دیده شود که با کمک معلم و خانواده قابل رفع است و اگر با وجود آموزش های مناسب و هوش نرمال کودک این مشکلات ادامه دار بودند باید ناتوانی یادگیری کودک بررسی تخصصی شود.

خواب و بیداری

تنظیم ساعت خواب کودک از دیگر مشکلات است و او نمی تواند درک کند که برای چه باید زود بخوابد و چرا هرروز باید راس ساعتی بیدار شود. که این امر نیاز به صبر و حوصله والدین دارد.

لباس

 لباس رسمی پوشیدن مهارت و آدابی دارد که کلاس اولی ها برای اولین بار تجربه می کنند .  بهتر است معلمان و مسیولین مدرسه تا خو گرفتن کودک به این لباس ها صبوری نشان دهند و گاهی از نامنظم بود یونیفرم چشم پوشی کنند.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here