بارداری بعد از سقط جنین، زندگی بخشیدن دوباره

سقط جنین یک از دست دادن خود به خودی بارداری تا قبل از هفته بیستم است و متاسفانه یک اتفاق شایع در میان زنان است. از عواقب بعد از سقط جنین در حدود %۱۰-۲۵% بارداری ها می توان به استرس، ناراحتی و سردرگمی درباره اینکه آیا تصمیم به دوباره باردار شدن تصمیم درستی هست یا نه اشاره کرد. بیشترین علت شایع سقط جنین مشکل کرومزومی است، و احتمال اتفاق افتادن دوباره آن نامعمول است. زنانی که سقط جنین را تجربه می کنند بعدها یک بارداری و زایمان سالم را تجربه خواهند کرد، تا زمانی که عوامل خطر جدی وجود نداشته باشد کمتر از ۵% زنان برای دومین بار سقط جنین را تجربه می کنند.

بهبودی پس از سقط جنین

۱- زمان مناسب بارداری بعد از سقط جنین

ممکن است کنار آمدن با احساساتتان پس از یک سقط جنین بسیار برایتان دشوار باشد و دلتان بخواهد تا دوباره سریعا حامله شوید تا این اتفاق را از یاد ببرید. بعضی زنان احساس خالی بودن می کنند و دلشان می خواهد که این حس خالی بودن را با دوباره باردار شدن سریعا پر کنند. اما این توصیه شده است که حداقل یک تا دو ماه قبل از اقدام به باردار شدن دوباره صبر کنید تا به بدنتان کمی زمان بدهید تا استراحت کند و بهبود یابد.

از لحاظ فیزیکی برای بدن تنها چند ساعت تا چند هفته زمان می برد تا از بارداری بهبود یابد و پریود شما باید در طی چهار الی شش هفته به حالت نرمالش برگردد. اما این مهم است که برای اتفاقی که افتاده سوگواری کنید و برای رد شدن از این مرحله عجله نداشته باشید.

بعضی پزشکان صبر کردن به مدت شش ماه قبل از اقدام دوباره را توصیه می کنند، اما هیچ تحقیقی نشان نداده است که باید این قدر برای باردار شدن دوباره صبر کرد. اگر شما کاملا سالم هستید. و این ماه پریود شده اید شما می توانید دوباره اقدام کنید و نیازی به صبر کردن ندارید.

۲- از مشکلات پزشکی یا عوارض سقط جنین جلوگیری کنید

با پزشکتان درباره هر گونه عوارضی که ممکن است به وسیله سقط جنین کردن پیش آمده باشد صحبت کنید.

بعضی از زنان ممکن است یک حاملگی پوچ را تجربه کنند. حاملگی پوچ یک تومور غیر سرطانی است که بر روی رحم آنان تشکیل می شوند. این اتفاق هنگامی پیش می آید که جفت بر روی یک توده کیستی می روید و از یک حاملگی زیست پذیر جلوگیری می کند. اگر شما یک حاملگی پوچ را تجربه کرده اید، توصیه می شود که شش ماه الی یک سال قبل از اقدام کردن دوباره برای بارداری جلوگیری کنید.

اگر شما بخاطر یک بارداری خارج رحمی سقط جنین کرده اید، پزشک شما باید لوله های فالوپی شما را معاینه کند تا مطمئن شود که یک یا هر دوی آن ها بسته یا خراب نشده باشند. اگر یکی از لوله های فالوپی شما خراب یا بسته شده باشد، شانس حاملگی خارج از رحمی ممکن است افزایش یابد.

۳- با پزشکتان درباره عوامل خطر صحبت کنید اگر بیشتر از دو سقط جنین داشته اید

زنانی که بیش از یک سقط جنین در طول عمر خود داشته اند باید قبل از شروع بارداری مجددا آزمایش شوند تا مشخص شود مشکلات اساسی وجود دارد یا خیر. دکتر شما ممکن است آزمایش هایی مانند این ها را درخواست دهد:

آزمایش های هورمونی: دکتر شما سطح تیروئید و احتمالا پرولاکتین و پروژسترون را آزمایش خواهد کرد. اگر آنها غیر طبیعی باشند، پزشک شما به شما درمان می دهد و بعدا دوباره آزمایش خواهد کرد تا سطح آن ها را بررسی کند.

هیستروسالپینگوگرام: این آزمون برای بررسی شکل و اندازه رحم و هر گونه زخم در رحم، و همچنین پولیپ ها، فیبروم ها یا رحم سپتوم دار انجام می شود. همه این ها می تواند بر القا کردن تخمک در IVF تاثیر گذارد، بنابراین مهم است که رحم خود را برای این مسائل ارزیابی کنید. پزشک شما همچنین می تواند هیستروسکوپی را در حفره رحم انجام دهد، که یک آزمایش با دوربین کوچک است که از طریق دهانه رحم انجام می شود.

سایر آزمایشات بالقوه شامل آزمایش خون یا حتی آزمایش DNA از هر دو شریک یا یک سونوگرافی است.

۴- برای هرگونه آزمایشی مورد درمان و آزمایش قرار بگیرید

برای اطمینان از داشتن یک حاملگی هموار و بدون مشکل پس از سقط جنین، قبل از تلاش برای بارداری دوباره، باید برای عفونت های مقاربتی آزمایش شده و درمان شوید. برخی از عفونت ها می توانند خطر سقط جنین شما را افزایش دهند، از جمله:

کلامیدیا:

این یک عفونت منتقل شونده از راه مقاربتی است (STI) معمولا هیچ نشانه ای ندارد. اگر شما یا شریکتان فکر می کنید که آلوده شده اید، قبل از اینکه تصمیم به بارداری بگیرید، آزمایش و درمان شوید.

عفونت های رحم یا واژن: 

پزشک شما می تواند برای هرگونه عفونت در این مناطق شما را آزمایش و درمان کند.

لیستریا:

این عفونت توسط مصرف پنیر یا شیر پاستوریزه نشده ایجاد می شود.

توکسوپلاسموز: این عفونت از طریق میوه و سبزیجات کثیف و همچنین گوشت منتقل می شود. همیشه گوشت را خوب بپزید و تمام میوه ها و سالاد ها را بشویید. هنگام تمیز کردن سینی های گربه ها و هنگام باغبانی، دستکش بپوشید، زیرا گربه ها این عفونت را در روده خود حمل می کنند.

پاروویروس:

این عفونت ویروسی است که همچنین به عنوان سندرم گونه سیلی زده شده شناخته می شود. این می تواند یک سقط جنین ایجاد کند، اما اکثر زنان آلوده شده می توانند حاملگی طبیعی داشته باشند.

۵- اگر احساس می کنید که ناراحت و غمگین هستید پیش یک مشاور بروید

پزشک شما ممکن است بتواند به شما در معرفی کردن یک مشاور خوب کمک کند اگر شما و شریکتان درگیر کنار آمدن با جنبه های احساسی یک سقط جنین هستید کمک کند. صحبت کردن با کسانی که که همان تجربه از دست دادن را تجربه کرده اند ممکن است به شما برای پیدا کردن کمی صلح وآرامش کمک کند. با همدیگر عبور کردن از این پروسه غم و اندوه می تواند روابط شما را تقویت و هر دوی شما را برای دوباره باردار شدن آماده کند.

شما همچنین می توانید برای گرفتن حمایت از خانواده و دوستان خود با آن ها تماس بگیرید. گاهی اوقات، داشتن شخصی نزدیک به شما که فقط بتواند به نگرانی و اضطراب شما درباره ترسیدن از دوباره باردار شدن گوش بدهد می تواند کمک کننده باشد.

بارداری بعد از سقط جنین

۱- یک رژیم غذایی خوب و سالم داشته باشید

برای کاهش خطر ابتلا به یک سقط جنین دیگر، شما باید یک رژیم غذایی متعادل که شامل چهار گروه غذایی است را داشته باشید:

-میوه ها و سبزیجات

-پروتئین

-لبنیات

-غلات

اطمینان حاصل کنید که رژیم روزانه شما شامل پنج بخش از میوه های تازه یا یخ زده، در حدود ۱۷۰ گرم از پروتئین شامل گوشت، ماهی،تخم مرغ، سویا یا توفو، سه تا چهار وعده سبزیجات تازه یا منجمد، شش تا هشت وعده غلات شامل نان، برنج، ماکارونی و غلات صبحانه و دو تا سه لیوان لبنیات شامل ماست و پنیرهای سخت است.

همچنین مهم است که وزن سالمی را برای سن و نوع بدن خود حفظ کنید. از کمبود وزن یا اضافه وزن اجتناب کنید. شما می توانید شاخص توده بدنی (BMI) خود را با استفاده از یک ماشین حساب آنلاین BMI محاسبه کنید و میزان کالری مصرفی هر روز خود برای حفظ وزن سالم تعیین کنید.

۲- روزانه ورزش کنید اما از فعالیت شدید پرهیز کنید

هنگامی که از یک سقط جنین در حال بهبود هستید، مهم است که از ورزش شدید اجتناب کنید و بر فعالیت های ملایم مانند راه رفتن، یوگا و یا مدیتیشن تمرکز کنید. حفظ یک برنامه تمرین روزانه باعث حفظ سلامت و انرژی شما خواهد شد. همچنین می تواند بدن شما را در بهترین حالت آمادگی قرار دهد تا برای بارداری دوباره آماده شود.

انجام دادن تمرین های ملایم مانند یوگا همچنین می تواند به کاهش استرس یا اضطراب ناشی از سقط جنین کمک کند. مدیریت استرس شما برای حفظ سلامت و آماده بودن برای بارداری ضروری است.

۳- هر روز ویتامین های قبل از بارداری و مکمل های فولیک اسید را مصرف کنید

داشتن یک رژیم غذایی متعادل و یک وزن سالم از طریق ورزش، بدن شما را با مواد مغذی و مواد معدنی ضروری پر می کند. اما ویتامین های پیش از تولد و مکمل هایی مانند اسید فولیک خطر بروز سقط جنین را کاهش داده و احتمال داشتن نوزادی که برای سن بارداری خودش زودرس یا کوچک است را کاهش می دهد. با پزشک خود در مورد مصرف مکمل اسید فولیک صحبت کنید تا به شما کمک کند تا از سقط جنین بهبود یابید.

مکمل اسید فولیک می تواند به کاهش خطر نقص لوله عصبی مانند مهره شکاف دار کمک کند، جایی که نخاع نوزاد شما به طور نرمال رشد نمی کند. هنگامی که باردار می شوید، مکمل های اسید فولیک به صورت رایگان تجویز می شود.

۴- مصرف قهوه، الکل و سیگار را قطع کنید

تحقیقات نشان داده است مصرف الکل، سیگار کشیدن و مصرف کافئین می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد.

الکل را از رژیم غذایی خود حذف کنید یا محدود کنید. در زنانی که هر روز و یا بیش از ۱۴۰ میلی لیتر الکل در هفته مصرف می کنند، احتمال ابتلا به سقط جنین بیشتر است. ده تا بیست میلی لیتر الکل در هفته بنوشید یا به طور کامل نوشیدن را اگر سعی دارید باردار شوید کنار بگذارید. اگر شریک زندگی شما یک مصرف کننده بیش از حد الکل است، این می تواند کمیت و کیفیت اسپرم او را کاهش دهد.

سیگار کشیدن را محدود کنید یا قطع کنید اگر سعی می کنید که باردار شوید.

زنان باردار بهتر است که مصرف کافئین خود را تا ۲۰۰ میلی گرم در روز یا دو لیوان قهوه محدود کنند. به یاد داشته باشید کافئین همچنین می تواند در چای سبز، نوشیدنی های انرژی زا و برخی نوشیدنی های سبک یافت شود. همچنین در بعضی از داروهای سرما خوردگی و آنفولانزا و یا در شکلات ممکن است کافئین وجود داشته باشد. سعی کنید کافئین را کاهش دهید، به ویژه هنگامی که شما در حال تلاش برای باردار شدن هستید.

۵- از مصرف کردن تمامی داروها اجتناب کنید مگر ضروری باشند

به استثنای اینکه پزشک شما داروهای خاصی را برای درمان عفونت یا سایر مسائل پزشکی توصیه می کند، هنگام باردار شدن باید از خوردن داروها اجتناب کنید. از داروهای بدون نسخه، و همچنین داروهای گیاهی اجتناب کنید. داروهای گیاهی توسط سازمان غذا و دارو تنظیم نمی شوند، بنابراین قبل از مصرف هر گونه داروهای گیاهی یا مرهم های گیاهی همیشه باید با پزشک خود مشورت کنید.

اگر از آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت استفاده می کنید، صبر کنید تا دوره آنتی بیوتیک را کامل کنید و عفونت تا زمانی که سعی در باردار شدن دارید، پاک شده باشد.

اگر در حال مصرف دارو برای حاملگی خارج از رحمی هستید، سه ماه پس از درمان متوترکسات برای باردار شدن صبر کنید.

اگر شما برای یک بیماری یا عفونت در حال درمان هستید، تا قبل از اینکه دوره مصرف داروها را به پایان رسانیده اید صبر کنید و سپس تصمیم به بارداری بگیرید.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here