خانه بارداری و زایمان بارداری رابطه جنسی در طول دوران بارداری

رابطه جنسی در طول دوران بارداری

بسیاری از تحقیقات نشان داده است که در مدت بارداری میل و فرکانس روابط جنسی کاهش پیدا می‌کند. برخی از مطالعات نشان می‌دهد کاهش میل جنسی در سه‌ ماهه اول و سوم است و افزایش آن در سه‌ماهه دوم، با این حال این الگو جهانی نیست. تعداد زیادی از زنان گزارش کرده‌اند در تمام مدت بارداری تمایل به برقراری رابطه جنسی داشته‌اند.
آیا داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری درست است؟ بسیاری از زنان از برقراری رابطه جنسی در طی دوران بارداری مطمئن نیستند. در دوران بارداری با گذراندن هر سه ماه پرسش‌ها و نگرانی‌های مختلفی می‌تواند وجود داشته باشد…

اگر شما نگران هستید و یا سؤالی دارید اصلا نترسید. با پزشک خود تماس گرفته و در مورد نیازها و خواسته‌هایتان صادقانه صحبت کنید. اگر شما تمایل به برقراری رابطه جنسی در طی بارداری ندارید نگران نباشید، بسیاری از راه‌های دیگر برای مقاربت با همسرتان وجود دارد.

 
یکی از سوالاتی که برای اغلب زوج‌ها به وجود می‌آید، این است که آیا نزدیکی و روابط جنسی در دوران بارداری ممنوع است؟
پاسخ روشن است: البته که نه.
اگرچه جنین در رحم تشکیل و به زندگی خود ادامه می‌دهد، اما درواقع جنین در کیسه حاملگی قرار دارد که از جنس خاصی است که کاملا از جنین حمایت می‌کند و از طرفی در اطراف جنین مایع آمنیوتیک قرار دارد که نقش ضربه گیر دارد و اجازه نمی‌دهد ضربه‌هایی که به شکم مادر وارد می‌آید، به جنین آسیبی برساند.
همین طور دیواره گوشتی رحم مقاومت زیادی در برابر محیط ایجاد می‌کند. بنابراین انجام نزدیکی هیچ آسیبی به جنین نمی‌رساند.
از طرفی بسیاری از مادران باردار و برخی مردان به دلیل همین ترس‌ها دچار کاهش میل جنسی می‌شوند و برخی در کل دوران بارداری نزدیکی نمی‌کنند؛ در حالی که این عمل موجب سست شدن بنیاد زندگی آنان می‌شود و کاملا بدون علت است.
البته در برخی موارد به دلیل خطرات خاص، نزدیکی از سوی پزشک ممنوع می‌شود، از جمله در کسانی که خونریزی دارند یا سابقه سقط مکرر دارند یا کسانی که در سه ماهه سوم بارداری دچار جفت سرراهی هستند و جفت پایین قرار دارد.
همین طور کسانی که دچار نارسایی دهانه رحم و کوتاهی سرویکس هستند، نباید نزدیکی داشته باشند و بخصوص کسانی که در معرض زایمان زودرس هستند، مثل کسانی که دچار انقباضات رحمی شده‌اند یا سابقه زایمان زودرس دارند، نباید نزدیکی کنند.
گاهی به دنبال نزدیکی، خونریزی از واژن اتفاق می‌افتد که در این موارد باید تا چند روزی از نزدیکی اجتناب کرد تا خونریزی قطع شود.
به طور کلی تمایل به روابط جنسی به علت‌های فوق کمتر می‌شود، اما در مواردی نیز مادر به دلیل نداشتن نگرانی بابت بارداری و افزایش هورمون‌های جنسی دچار افزایش میل جنسی می‌شود.
در مردان هم به همین ترتیب برخی دچار افزایش و برخی کاهش این میل می‌شوند.
 
از موارد دیگری که باید به آن توجه کرد، مساله خونرسانی به جنین بخصوص در سه ماهه آخر است. در این زمان چنانچه مادر به مدت طولانی به پشت (طاقباز) بخوابد، احتمال کاهش خونرسانی به جنین وجود دارد که به این مساله حین نزدیکی باید دقت کرد.
از موارد دیگر ممنوعیت نزدیکی در زمان‌هایی است که مرد دچار تبخال تناسلی شده است زیرا این بیماری در صورت انتقال به مادر برای جنین خطرناک است.
از موارد دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، شرایط مادر پس از زایمان است. در این زمان به علت افت شدید هورمون‌های جنسی، بافت داخلی بدن مادر مثل افراد یائسه خشک می‌شود و در نتیجه نزدیکی دردناک خواهد شد.
از طرفی در این زمان به دلیل افسردگی خفیف پس از زایمان، همین طور کم خونی و کم خوابی دوران شیردهی و پس از زایمان، میل جنسی در زنان بشدت افت می‌کند، اما با کمی ملاحظه، صبر و تحمل، وضع مادر به حالت عادی برمی گردد.

sex-during-pregnancy

همچنین باید دانست در مادرانی که زایمان طبیعی دارند، تا شش هفته امکان نزدیکی وجود ندارد و در افرادی که سزارین شده‌اند، این مدت به دو هفته تقلیل می‌یابد، اما در تمام موارد باید به تمایل مادر به روابط جنسی اهمیت داده شود و توجه ویژه به این موضوع معطوف شود.

سه ماه اول بارداری:
علائم سه ماه اول بارداری شامل احساس کسالت در هنگام صبح، خستگی، تورم سینه است. ممکن است شما در طی این سه ماه علاقه‌تان را به رابطه جنسی از دست ندهید.
دکتر “شریل راس” متخصص زنان و زایمان در مرکز بهداشت مشیت سنت جان در سانتا مونیکا کالیفرنیا معتقد است این بسیار طبیعی است که زنان علاقه خود به رابطه جنسی را هنوز حفظ کرده‌اند؛ اما بهتر است به‌ جای مقاربت شما از معاشقه و بوسیدن شریک زندگی‌تان بهره ببرید.
شما بدن خود را بهتر می‌شناسید پس بهتر است به نشانه‌ها گوش‌ داده و همچنین ارتباط مؤثری با شریک زندگی‌تان برقرار کنید.

 

سه ماه دوم بارداری:

در این دوران احساس کسالت صبحگاهی از بین رفته و شما انرژی بیشتری را احساس می‌کنید. بیشتر زنان باردار گزارش داده‌اند بهترین احساسات را در سه ماه دوم بارداری تجربه کرده‌اند.

به گفته “راس” هورمون‌های زنان در حال حرکت در جهت مثبت است و زنان از لحاظ فیزیکی و احساسی بسیار ایده آل هستند به‌طوری‌که مقاربت برایشان بسیار لذت‌بخش‌تر است.
اگر خانمی به دنبال مقاربت در ۳ ماهه اول بارداری دچار سقط شد، نباید خودش یا همسرش را سرزنش کند چون معمولا مرگ جنین قبل از برقراری رابطه زناشویی صورت گرفته است.
جنین در حال رشد به وسیله مایع آمنیوتیک موجود در رحم حفاظت می‌شود و بنابراین این عمل نمی‌تواند جنین را تحت تاثیر قرار دهد.

 

سه ماه سوم بارداری:

“راس” می‌گوید در این سه ماه به دلیل اینکه به زمان زایمان هر لحظه نزدیک و نزدیک‌تر می‌شویم کمتر به رابطه جنسی اهمیت داده می‌شود. زنان احساس رشد جنین در داخل بدنشان را حس کرده و در مورد اضافه‌ وزن خود نگران می‌شوند.

شاید شما و همسرتان داشتن رابطه جنسی را در هر موقعیتی برای خود انتخاب کنید. “راس” عنوان می‌کند این مسئله به شما و همسرتان مربوط می‌شود اما به یاد داشته باشید صداقت، ارتباطات سالم و صحبت کردن در مورد خواسته‌ها، عواطف و محدودیت‌های جسمیتان از اهمیت بالایی برخوردار است.
همان‌طور که می‌دانید رابطه جنسی باعث زایمان زودرس می‌شود. “راس” عنوان می‌کند برقراری رابطه جنسی تا زمانی که علائم زایمان به سراغتان نیامده ایمن است. شما نباید خودتان را در موقعیت زایمان زودرس قرار دهید مگر درصورتی‌که شما برخی از عوامل خط‌رساز زمینه‌ای را در حال حاضر داشته باشید.

نقش طلایی برای داشتن نزدیکی در طول دوران بارداری همسرتان این است که شما و همسرتان به آن همچنان علاقه مند باشید. اما اکثر مردان می گویند که آنها نزدیکی در اواسط بارداری همسرشان کمتر دارند وقتی که همسرشان باردار می شود و انتظار تولد فرزند را دارند.
نزدیکی در طول دوران بارداری ممکن است احساسی کاملاً متفاوت از آنچه قبلاً بوده، باشد. شما ممکن است نگران باشید که نزدیکی به فرزندتان آسیب می رساند. اما فرزند شما در کیسه جنین محافظت می شود. بنابراین شما به بچه تان زمانی که نزدیکی دارید آسیب نمی رسانید.
اگر مسائل یا مشکلاتی وجود دارد برای مثال، همسرتان در دوران بارداری مقداری خونریزی دارد. با پزشک خود مشورت کنید و او به شما خواهد گفت که آیا نزدیکی داشته باشید یا خیر.

 

نزدیکی در اواسط بارداری همسرتان

همسر شما ممکن است انرژی بیشتری در سه ماهه دوم داشته باشد و علاقه او به داشتن نزدیکی در اواسط بارداری بیشتر شود.

شکل ظاهری بدن همسرتان تغییر کرده اگر شما می خواهید نزدیکی داشته باشید، اجازه دهید نزدیکی در حالتی انجام شود که همسرتان راحت تر می باشد به لحاظ موقعیتی.
در اوایل دوران بارداری همسرتان بدلیل نشانه هایی همچون تهوع، خستگی و … احتمالاً میل کمتری به نزدیکی داشته باشد.
هورمون ها و فشار خون بالا در سه ماهه دوم ممکن است باعث شود تمایل همسرتان به داشتن نزدیکی در اواسط بارداری بیشتر شود.

 

کارهایی که شما می توانید انجام دهید

– صبور باشید، نداشتن نزدیکی با همسرتان ممکن است فکرتان را خراب کند اما بدانید آن برای همیشه نخواهد بود.
– سعی کنید به نیازهای همسرتان اول از همه توجه کنید و فکر کنید که او چه احساسی دارد. تهوع، استفراغ، دردناک شدن سینه ها و … از دلایلی هستند که باعث می شود همسرتان تمایل کمتری به داشتن نزدیکی داشته باشد.

همسرتان ممکن است نوازش و ماساژ بیشتر ترجیح دهد.

 
چگونه می توانم رابطه جنسی راحتی در دوران بارداری داشته باشم؟

با بزرگ تر شدن شکم شما، ممکن است تغییر در پوزیشن های رابطه جنسی به شما کمک کند که رابطه راحت تری داشته باشید. ممکن است بعد از ماه چهارم در حالت دراز کش و در حالتی که به پشت خوابیده اید احساس سرگیجه و یا تهوع داشته باشید.

این حالت به علت بزرگ شدن رحم و ایجاد فشار بیشتر بر روی عروق خونی بزرگ به وجود می آید. ممکن است با تغییر در پوزیشن بتوانید این مشکل را برطرف کنید.
در هنگام رابطه جنسی شما نباید احساس درد خاصی داشته باشید. در هنگام اورگاسم رحم منقبض خواهد شد، اگر شما با هر گونه انقباض دردناک و یا منظم مواجه شدید به پزشک مراجعه کنید.
اگر با خونریزی شدید و یا پاره شدن کیسه آب مواجه شُدید بلافاصله رابطه را متوقف کنید و به پزشک مراجعه کنید. بعد از پاره شدن کیسه آب جنین، هیچ جسمی را داخل واژن خود نکنید.
sex-during-pregnancy
چند وقت بعد از تولد نوزادم می توانم رابطه جنسی داشته باشم؟

به طور کلی هر زمان که احساس بهبود کردید و خونریزی شما متوقف شد و شما و همسرتان احساس راحتی و آرامش کردید می توانید رابطه جنسی داشته باشید.

ممکن است پزشک به شما توصیه کند که قبل از اولین رابطه جنسی بعد از زایمان به وی مراجعه کرده تا مورد معاینه قرار بگیرید.
بعد از بارداری، برخی از زنان با عدم ترشح روان کننده از واژن مواجه می شوند. برای مقابله با خشکی واژن می توانید از یک روان کننده با پایه آبی استفاده کنید.
زنانی که به نوزادان خود تنها شیر مادر می دهند ممکن است با تاخیر در تخمک گذاری و قاعدگی مواجه شوند. اما قبل از اولین دوره قاعدگی شما تخمک گذاری اتفاق می افتد و احتمال بارداری شما مانند حالت های عادی وجود دارد لذا استفاده از روش های کنترل بارداری را فراموش نکنید.

 

آیا تمایلات جنسی من در دوران بارداری تغییر خواهد کرد؟

معمولا تغییر در تمایلات جنسی در دوران بارداری شایع است. تغییر در سطوح هورمون ها در دوران بارداری می تواند باعث ایجاد تغییراتی در تمایلات جنسی شود که این تغییرات در برخی از زنان با افزایش میل جنسی همراه است و در برخی دیگر با کاهش میل جنسی.

برخی از زنان در سه ماه اول به علت احساس خستگی و ناراحتی از بارداری ممکن است با کاهش میل جنسی مواجه شوند، اما در سایرین ممکن است هیچ تغییری در تمایلات جنسی به وجود نیاید.

 

من تمایلی به رابطه جنسی ندارم، برای راضی نگه داشتن همسرم چه باید بکنم؟

اگر پزشک برای رابطه جنسی شما محدودیت هایی را تعیین کرده است و یا شما تمایلی به رابطه جنسی ندارید، بهتر است برای پیشگیری از بروز اختلاف در روابط، توجهتان را به همسرتان بیشتر کنید. افزایش توجه جنسی نیازی به برقراری رابطه جنسی ندارد، عشق و محبت می تواند به روش های مختلفی ابراز شود.

در مورد کودکتان و عشقی که باعث به وجود آمدن این جنین شده است حرف بزنید. از با هم بودن لذت ببرید. با هم قدم بزنید، یا یک شام عاشقانه آماده کنید. یک ماساژ نیز می تواند گزینه خوبی برای هر دو طرف باشد.
sex-during-pregnancy

مقاربت هنگام بارداری برای شما و کودکتان مفید است. به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر بخوابید، فشار خون‌تان را کاهش می‌دهد و حتی باعث شادی شما می‌شود. ما در اینجا دلایل بیشتر آن را برایتان خواهیم آورد.

۱٫ ارگاسم‌ را بهبود می‌بخشد 

جریان خون میل جنسی را افزایش می‌دهد. در واقع برخی از زنان برای اولین بار در طول بارداری رسیدن به ارگاسم را تجربه می‌کنند.

۲٫ کالری می‌سوزاند

مقاربت یکی از راههای سوزاندن کالری در بدن است. در هر ۳۰ دقیقه ۵۰ کالری یا بیشتر سوزانده می‌شود.

۳٫ فشار خون را کاهش می‌دهد

تحقیقات نشان داده که مقاربت فشار خون را کاهش می‌دهد. از آنجا که فشار خون بالا با پره اکلامپسی از عوارض بارداری در ارتباط است، این راه روش خوبی برای جلوگیری از آن است.

۴٫ درد را کاهش می‌دهد

 ارگاسم، اکسی توسین (یا هورمون عشق) آزاد می‌کند که تحقیقات نشان داده تحمل درد را تا ۷۴% افزایش می‌دهد.

۵٫ خواب را بهبود می‌بخشد
 برای مادر:

مقربت آرامش می‌آورد بنابراین بر خواب آرام شما نیز موثر است.

برای کودک:

کودک حین مقاربت به خواب می‌رود.

۶٫ سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد

 یک تحقیق نشان داده که مقاربت موجب تولید آنتی باکتری می‌شود که از سرما خوردگی و عفونت‌ها جلوگیری می‌کند.

۷٫ موجب شادی می‌شود

ارگاسم اندورفین را آزاد می‌کند که باعث شادی و آرامش شما و کودکتان خواهد شد.

۸٫ عشق را بیشتر می‌کند

دوباره باید از اکسی توسین تشکر کنیم که موجب عشق می‌شود.

۹٫ بهبودی پس از زایمان را سرعت می‌بخشد

  ارگاسم در طول بارداری لگن را برای زایمان آماده می‌کند که به نوبه خود بهبودی پس از زایمان را سرعت می‌بخشد.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/helpdesk/public_html/website/NiniTime/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/helpdesk/public_html/website/NiniTime/wp-includes/functions.php on line 5373