
مراقبت های دوران بارداری در فصل بهار
بارداری در فصل بهار با مشکلاتی مانند خشکی پوست و آفتاب سوختگی همراه است. متخصصان توصیه می کنند زنان باردار در فصل بهار به نکاتی که مربوط به سلامت آنان می شود، حساسیت بیشتری نشان دهند. در این مطلب قصد داریم به بیان توصیه هایی در خصوص بارداری در فصل بهار و به دنیا آمدن کودک در فصل بهار بپردازیم.
شاید باردار شدن در اوایل بهار به فرزند آیندهتان خیری نرساند اما به دنیا آمدنش در این فصل میتواند در کنار تهدید کردن سلامتیاش به زندگی او خدمت هم کند. فواید و مضرات به دنیا آمدن نوزاد در فصل بهار را در این قسمت بیان خواهیم نمود:
متولدان فصل بهار و تابستان، زندگی شادتری دارند و بیشتر احساس رفاه و شادی میکنند.
ممکن است سرطان بگیرد
از نظر پژوهشگران هر فصلی بیماری خاصی را بهمراه میآورد. محققان دانشگاه استنفورد در جریان بررسیهایشان دریافتهاند احتمال ابتلا به سرطان در میان متولدان بهار بیشتر است. محققان بر این باورند ضعف سیستم ایمنی و ابتلا به سرطان میتواند از عواقب متولد شدن در فصل زیبای بهار باشد.
از روی مبل تکان نمیخورد
محققان میگویند تقصیر شما نیست که کند، کمتحرک یا تنبل هستید و حتی اگر وزنتان از ۱۰۰کیلو هم بالاتر برود، سراغ ورزش کردن نمیروید. از نظر پژوهشگران تولد شما در فصل بهار، دلیل همه این سستیها و تنبلیهاست. متولدان فصل بهار میل بیشتری به کمتحرکی دارند و اغلب از نظر دیگران تنبل شناخته میشوند.
اعصاب و معدهاش به هم میریزد
بیاشتهایی عصبی هدیه فصل بهار به متولدانش است. گفتیم که از نظر پژوهشگران آمارخودکشیها در این فصل بالا میرود اما به عقیده محققان، به جز افسردگی مبتلایان این فصل دچار بیماریهای روانی دیگری از قبیل بیاشتهایی عصبی هم میشوند.
آخر خرداد باردار شوید
برای بچهدار شدن، چند ماه دیگر صبر کنید یا اینکه در این فرصت کوتاهی که تا پایان تعطیلات مانده برای باردار شدن تلاش کنید چراکه محققان معتقدند بچههایی که دوره جنینیشان در فاصله نیمه فروردین تا نیمه خرداد شروع میشود، کمهوشتر از بچههای دیگر هستند و کندتر از آنها در مدرسه و دانشگاه پیشرفت میکنند.
دیکتاتور میشود
اگر تاریخ زایمان طبیعی شما نیمه خرداد ماه است، با سزارین کردن خودخواسته فرزندتان را اردیبهشتی نکنید چراکه خواندن نتیجه بررسیهایی که محققان انگلیسی روی شغل افراد و ماه تولدشان انجام دادهاند، متولدان فروردین و اردیبهشت را خوشحال نخواهد کرد. محققان میگویند کسانی که در سه هفته آخر فروردین به دنیا میآیند، احتمالا به جای نابغه شدن دیکتاتور میشوند.
ضعیف میشود
مجله تایم از ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن متولدان بهار خبر میدهد بنابر این گزارش کسانی که در ماه فروردین یا اردیبهشت متولد میشوند، سیستم ایمنی ضعیفتری نسبت به دیگران دارند و بیماری آرتریت روماتوئید، بیشتر از متولدان دیگر ماهها سراغ این افراد میرود.
به عقیده متخصصان زنان باردار در فصل بهار باید به نکات زیر توجه کنند:
۱- مقدار بیش تری از مایعات استفاده کنند.
۲- زمانی که آفتاب با شدت بیشتری می تابد و در ساعاتی که این تابش مستقیم تر است زنان باردار نباید در معرض آفتاب قرار گیرند.
۳- همچنین لباس هایی که زنان در این فصل استفاده می کنند باید سبک و راحت بوده، رنگ آن روشن و جنس آن از نخ یا کتان باشد.
۴- زنان باردار باید به خاطر داشته باشند در طول روز پاها را بالا قرار داده و نمک کمتری مصرف کنند.
۵- استفاده از کرم های ضدآفتاب نیز در این زمان لازم است و باید حداقل ۲۰ دقیقه قبل از این که در معرض آفتاب قرار گیرند، از این کرم ها استفاده کنند زیرا زنان باردار پوست حساس تری دارند.
۶- غذایی که زن باردار می خورد باید سبک بوده و در وعده های غذایی بیشتر و به میزان کمتر استفاده شود تا از به وجود آمدن مشکلات هاضمه ای جلوگیری شود.
۷- زنان باردار باید از رفتن به مناطق دور از شهر و مناطقی که از مراکز بهداشتی فاصله زیادی دارند، اجتناب کنند و در ماه های آخر بارداری نیز، تردد کمتری بیرون از خانه داشته باشند.
۸- شنا کردن برای زنان باردار ممنوع نیست و این ورزش به دلیل تأثیر مثبتی که روی مفاصل و ستون فقرات دارد، می تواند مفید باشد.
۹- اگر در انتظار این هستید که در بهار مادر شوید، صبح زود از خواب بیدار شوید و از دیدن یک صبح بهاری لذت ببرید. شب ها قدم بزنید و از دوران بارداری بدون هیچ گونه احساس استرسی لذت ببرید. در عین حال به یاد داشته باشید فصل بهار با انرژی مثبت همراه است.
خانم های باردار در بهار از این میوه ها بخورند
همانطور که در مطالب گذشته نیز گفتیم ، تغذیه در دوران بارداری اهمیت بسیار زیادی دارد. بسیاری از مادران نگران این موضوع هستند که چه چیزی برای کودکشان خطر دارد و چه چیزی برای کودک مفید است. در این مطلب میوه های بهاری مفید را به شما معرفی می کنیم.
مادران باردار نگران این هستند که چه میوه هایی را در این دوران بخورند که برای خودشان و جنین مفید باشد و از چه میوه هایی پرهیز کنند. اگر دوران بارداری مقارن با فصل بهار باشد که میوه های متنوعی در آن وجود دارد ممکن است خوردن شان در خانم باردار حساسیت ایجاد کند. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در مورد مصرف میوه های بهاری در دوران بارداری توضیح می دهد.
به توت فرنگی حساسیت دارم؟
در فصل بهار خانم های باردار اگر میوه ای را قبلا مصرف کرده اند و نسبت به آن میوه حساسیت و آلرژی خاصی ندارند، می توانند آن میوه رامصرف کنند. خوردن میوه خاصی ممکن است برای فرد باردار حساسیت ایجاد شود. واکنش حساسیت موضوعی است که با توجه به تجربه هر فرد مشخص می شود. اگر فردی علائم حساسیت دارد باید در خوردن میوه ملاحظات خاصی را در نظر بگیرد. میوه هایی مانند توت فرنگی و کیوی احتمال آلرژن بودن بیشتری دارند. اگر شخص آن ها را قبلا مصرف کرده و آلرژی ندارد درابتدا مقدار کمی از آن میوه را مصرف کند تا مطمئن شود به آن آلرژی ندارد. اگر فرد باردار با مصرف میوه ای متوجه شد حساسیت دارد باید مصرف آن میوه را کاهش دهد. میوه هایی مانند توت فرنگی که با خاک تماس دارند احتمال آلودگی میکروبی و انگلی بیشتری دارند. شستن این میوه ها سخت است و ممکن است به خوبی شسته نشود، در نتیجه احتمال آلودگی میکروبی و انگلی بیشتر است و چون خانم های بارداردر دروان بارداری آسیب پذیر تر هستند باید تمام این نکات را در نظر بگیرند و اگر حساسیت خاصی به این میوه ها دارند آن ها را مصرف نکنند. میوه های فصل بهار مانند گوجه سبز، سیب، گیلاس و آلبالو همه از یک خانواده هستند و مشکل آلرژی ایجاد نمی کنند.
هر فصل خواص خودش را دارد
خداوند ترتیب فصول و میوه های هر فصل را آنچنان پشت سرهم قرار داده است که هر فصل خوراک مورد نیاز همان فصل را با خودش می آورد. میوه های هر فصل می تواند کمبود فصل قبل را جبران کند. برای مثال ما در فصل سرما با انواع بیماری های ویروسی روبه رو هستیم که برای ایمنی برابر آن ها نیاز داریم ویتامینc زیادی مصرف کنیم و تمام میوه های این فصل مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین و… سرشار از این ویتامین هستند. همچنین فصل تابستان که بدن به آب بیشتری نیاز دارد، پر است از میوه های آب دار. در فصل بهار به دلیل آن که میزان سبزی ها و میوه های تازه در اواخر زمستان کم است، مصرف نوبرانه ها و میوه های فصل بهار توصیه شده است.
تعادل را رعایت کنید، مواظب سردی باشید
درمورد مصرف میوه و این که کدام میوه آلرژی زا است نمی توان به طور مشخص نظری داد. این موضوع به خود فرد بستگی دارد. ممکن است میوه ای در فرد خاصی حساسیت ایجاد کند و در فرد دیگر هیچ حساسیتی ایجاد نکند. همان طورکه درمصرف صیفی و میوه ها هم به این صورت است. اگر فرد به صورت خاصی تجربه خاصی ازخوردن میوه ای دارد باید حتما آن را در نظر بگیرد و محافظه کار باشد به عنوان مثال آلبالو و گیلاس چون طبع شان سرد است ممکن است مصرف آن ها در فرد مشکلات گوارشی ایجاد کند. به خصوص فرد باردار به دلیل آسیب پذیری بیشتر ممکن است به مشکلات گوارشی شدیدی مبتلا شود. در ۳ ماهه اول بارداری خانم های باردار با ویار مواجه هستند و معمولا در این ۳ ماهه تمایل خاصی به خوردن میوه خاصی دارند. این مشکلی است که به دلیل متابولیسم بدن و تغییراتی که در فرد باردار به وجود می آید ممکن است اتفاق بیفتد. ممکن است میوه خاصی را بیش ار حد طبیعی مصرف کنند و این مصرف بیش از حد مشکلاتی در دستگاه گوارش و سیستم متابولیک فرد به وجود می آورد. توصیه ما به خانم های باردار این است از خوردن یک میوه خاص به شکل زیاد خودداری کنند و همانطور که گفتیم از تمام میوه ها ۵ تا ۷ نوبت طی روز در تمام وعده های صبحانه، ناهار و شام مصرف کنند.
اینجا همه چی در هم است
مصرف میوه در دوران بارداری بسیار مهم است. مصرف میوه ها و سبزی ها منبع ویتامین های B و C است و املاحی مانند آهن، منیزیم، پتاسیم، کلسیم و…. را که بدن به آن ها نیاز دارد، تامین می کند. اگر این گروه اصلی خوراکی از وعده غذایی حذف شود احتمال کمبود این ویتامین ها و املاح در جنین وجود دارد. همان طور که علم تغذیه علم تعادل است در مورد میوه ها نمی توان گفت کدام میوه برتری خاصی نسبت به دیگری دارد. توصیه می شود یک خانم باردار به صورت متنوع از تمام میوه های فصل استفاده کند. در طول روز ۵ تا ۷ نوبت میوه ، سبزی تازه و صیفی به صورت متنوع استفاده شود. درفصل بهار و تابستان تنوع میوه ها زیاد است و این بهترین فرصت برای مادر باردار است.
کی بخوریم؟
توصیه ما در مورد مصرف میوه ها چه درفصل بهار و چه فصل های دیگر این است که به صورت مکرر در وعده های غذایی خود میوه مصرف کنند و تعادل را در مصرف آن ها رعایت کنند. خوردن میوه مثل دیگر وعده های غذایی آداب خودش را دارد که نخستین آن زمان مصرف آن است. بهترین ساعتی که برای خوردن میوه پیشنهاد می شود در ساعات میان وعده است یعنی در فاصله صبحانه تا ناهار، بین فاصله ناهار تا شام و بعد از شام و قبل از ساعت خواب. خوردن میوه به همراه صبحانه و شب ها قبل از خواب بهترین زمان مصرف میوه است که علاوه بر خواص غذایی مطلوب بر بدن، طراوت و شادابی ویژه ای به همراه می آورد.