خانه بارداری و زایمان بارداری مسافرت با هواپیما در دوران بارداری

مسافرت با هواپیما در دوران بارداری

مسافرت با هواپیما در دوران بارداری

با توجه به افزایش تعداد مسافرین هواپیماها (حدود یک میلیارد نفر در سال از جمعیت حدود ۷ میلیارد نفری جهان) جایگاه پزشکی هوایی و ایفای نقش مثمر ثمر آن از اهمیت بالایی برخوردار گردیده است، به طوری که امروزه این موضوع به عنوان یکی از عامل مهم در موفقیت شرکت های هواپیمایی شناخته می شود.

 بر اساس دستورالعمل های پزشکی یاتا ( اداره حمل ونقل هوایی بین المللی ) که به کلیه خطوط هوایی تجاری ابلاغ گردیده (این دستورالعمل ها شامل ایرلاین های فعال در کشور ما نیز می شود)، کلیه شرکت های هواپیمایی بایستی دارای مرکز پزشکی هوایی باشند.

مسئولیت هر خط هوایی انتقال کامل و سالم مسافرین به مقصد است، اما این بدان معنا نیست که وضعیت کلیه مسافرین جهت انجام سفر هوایی، مناسب و بی خطر است.

پزشک هوایی ایرلاین موظف به تامین اقدامات لازم جهت مسافرین بیمار و گاهی منع سفر هوایی برای مسافرینی است که بر اساس قوانین ایکائو (سازمان هواپیمایی کشوری بین المللی) مجاز به مسافرت هوایی نمی باشند.

ارزیابی سلامت و مناسب بودن مسافرین بیمار و خاص و ارائه تمهیدات و امکانات پزشکی در فرودگاه مبدا و مقصد و در طول پرواز صرفا توسط پزشک معتمد ایرلاین تایید می گردد.

این گونه بیماران و موارد خاص نظیر بانوان باردار و نوزادان آنها که شرایط سفر هوایی آنان در ادامه می آید، بایستی به هنگام تهیه بلیط سفر از آژانس های هواپیمایی ضمن در جریان گذاشتن مسئول صدور بلیط از مراکز پزشکی شرکت های هواپیمایی حمل کننده فرم مربوطه را نیز اخذ نمایند تا در هنگام پرواز ممانعتی پیش نیاید.

خوب است بدانید بر اساس قوانین جدید ایکائو بانوان بارداری که شرایط طبیعی حاملگی را طی می کنند و فاقد هرگونه فاکتورهای خطرزای بارداری نظیر پری اکلامپسی (فشار خون بالا) و دیابت بارداری و تیروئید کنترل نشده و چند قلوئی و اضافه وزن های بالا و کم خونی های شدید و لکه بینی و یا خونریزی های غیر عادی باشند و پزشک متخصص زنان، آنها را ویزیت نموده و ریسک فاکتورهای قید شده را گزارش نمایند در صورت تائید نهایی پزشک هوایی تا پایان ۲۶ هفتگی بارداری مجاز به پرواز است.

ولیکن در صورت داشتن فاکتورهای خطر زای فوق الذکر سفر هوایی آنان کنسل و یا محدود می گردد. در مورد نوزادان تازه متولد شده نیز بعد از یک هفتگی در صورت عدم داشتن هر گونه مشکل بالینی و بیماری خاصی پرواز بلامانع است.

traveling-by-plane-during-pregnancy

بسیاری از زنان در طول بارداری با هواپیما مسافرت نمی کنند، زیرا نگران هستند که برای جنین و یا خودشان مشکلی پیش آید. به طور کلی، مسافرت هوایی برای زنانی که بارداری سالمی دارند، بی خطر می باشد. با این حال اگر باردار هستید، بهتر است قبل از مسافرت هوایی با پزشک خود مشورت کنید.

زنانی که در طی بارداری، دچار بیماری خاصی هستند، مانند: کم خونی داسی شکل، اختلالات لخته شدن خون، دیابت و فشار خون بالا، و یا در معرض خطر زایمان زودرس هستند و یا دچار مشکل نارسایی جفت هستند، ممکن است مسافرت با هواپیما مشکلات آنها را بدتر کند.

اگر شما در معرض خطر زایمان زودرس باشید و یا بعد از هفته ۳۶ بارداری باشید، ممکن است پزشک برای شما هر نوع سفر هوایی را ممنوع کند.

بهترین زمان برای سفر هوایی در بارداری

در اواسط بارداری و در هفته ۱۴ تا ۲۸ بارداری، بهترین زمان برای سفر هوایی می باشد. در این زمان خطر زایمان زودرس و سقط جنین کمتر است.

مسافرت با هواپیما در اوایل بارداری بی خطر است. با این حال در طول پرواز ممکن است حالت تهوع بارداری بدتر شود. بنابراین بهتر است چندین کیسه نایلونی همراه خود داشته باشید.

بارداری و گردش خون

در سه ماهه دوم، تهوع بارداری از بین می رود و خطر سقط جنین و زایمان زودرس کمتر می شود.

بیشتر زنان در این زمان تصمیم به سفر هوایی می گیرند، اما باید به گردش خونتان نیز توجه کنید.

در بسیاری از زنان، بارداری می تواند باعث مشکلات گردش خون گردد.

هنگامیکه در هواپیما هستید، خطر ایجاد لخته خونی در رگ ها زیاد می شود.

برای جلوگیری از لخته شدن خون در هنگام پرواز نکات زیر را بخوانید:

 لباس های گشاد و راحت به تن کنید.

– پوشیدن جوراب های مخصوص واریس کمک می کند تا خون از سمت پاها به قلب و ریه ها انتقال یابد.

 پاها را روی هم نیندازید.

بازرسی در فرودگاه و بارداری

یکی از نگرانی های زنان باردار قبل از پرواز این است که آیا فلزهای بازرسی خطر دارد یا نه. این ماشین ها دارای اشعه X نیستند و هیچگونه خطری برای شما و یا جنینتان ندارند، پس با خیال راحت به سفر بروید.

توصیه های لازم هنگام پرواز با هواپیما

 صندلی

صندلی خود را با دقت انتخاب کنید.

باید صندلی فضای زیادی داشته باشد و راحت باشد.

بهتر است صندلی کنار راهرو را انتخاب کنید.

از نشستن بر روی صندلی کنار درب خروجی، خودداری کنید.

 کمربند

کمربند را در زیر شکم و بالای ران ها ببندید.

 بهبود گردش خون

اگر امکان داشته باشد، گاهی از جای خود بلند شوید و کمی راه بروید.

اگر باید در جای خود بنشینید، قوزک پای خود را به جلو و عقب حرکت دهید.

هر نیم ساعت یک بار پاهای خود را خم کنید، قوزک پایتان را بچرخانید و انگشتان پاهایتان را تکان دهید.

ورزش های کششی انجام دهید.

اگر صندلی کنارتان خالی است، پاهای خود را روی آن صندلی قرار دهید.

 مایعات

مایعات زیادی بنوشید.

رطوبت کم داخل هواپیما باعث از دست دادن آب بدن شما می گردد.

 فشار هوا

کاهش فشار هوا در طی پرواز ممکن است باعث کاهش مقدار اکسیژن در خون شما گردد، اما اگر شما بارداری سالمی دارید، هیچ گونه مشکلی برای شما بوجود نخواهد آورد.

به همین ترتیب در طول پرواز، در معرض امواج رادیویی در ارتفاعات بالا قرار می گیرید، ولی اگر شما باردار سالمی باشید، هیچ گونه مشکلی برای شما بوجود نخواهد آورد.

مسافرت به خارج از کشور

در مورد کشوری که قصد سفر به آن دارید با پزشک خود مشورت کنید تا در مورد نکات ایمنی لازم و واکسن مورد نیاز یا گاهی مصرف داروی خاص قبل از سفر به آن منطقه توصیه لازم صورت گیرد.

می توانید از سایت مربوطه برای مسافرت استفاده کنید.

مالاریا

مالاریا خطری جدی برای بارداری است که توسط پشه خاصی در مناطق خاصی منتقل می شود. ر زمان بارداری نباید به این مناطق سفر کنید شامل آفریقا،آمریکای جنوبی و مرکزی،و آسیا.اگر امکان پذیر نیست باید طبق نظر پزشک از داروهای ضد مالاریا استفاده کنید مانند کلروکین یا مفلوکین . اما از بعضی از داروها نباید استفاده کنند.

هشدارهای تغذیه ای

اسهال مسافران برای افراد غیر باردار ممکن است بی خطر باشد اما برای بارداران نگران کننده است . اگر مبتلا شدید باید از مایعات فراوان استفاده کنید و طبق نظر پزشک از داروی لازم مصرف کنید. برای جلوگیری از خوردن غذا و آب نامطمئن استفاده نکنید.

– بهترین آب آشامیدنی آب شرب است که به مدت یک دقیقه جوشیده باشد . آب بسته بندی از آب شرب نجوشیده بهتر است .
– از یخی که از آب نجوشیده تهیه شده مصرف نکنید و از لیوان و ظروفی که با آب نجوشیده شسته شده استفاده نکنید.

– فقط از سبزیجات و میوه های پخته شده و یا پوست کنده شده مصرف کنید.
– از گوشت و ماهی خام یا نیمه پز مصرف نکنید.

مراقبت پزشکی

حتی در صورت سلامت کامل مدارک پزشکی خود را همراه داشته باشید. و به تمامی نکات مذکور توجه کنید.قبل از سفر یک چکاپ پزشکی پره ناتال انجام دهید.کفش مناسب بپوشید.از مواد غذایی بطور منظم مصرف کنید تا انرژی خود را حفظ کنید برای جلوگیری از یبوست از مواد فیبری استفاده کنید . مایعات زیاد بنوشید بطری آب همراه خود داشته باشید.

ترومبوز ورید عمقی

وضعیتی که لخته خون در ورید پا یا نواحی دیگر بدن تشکیل می شود. و می تواند منجر یه آمبولی ریه شود که در آن لخته خون به ریه ها سفر می کند. تحقیقات نشان داده که هر روش مسافرت که ۴ ساعت یا بیشتر طول بکشد خطر ترومبوز وریدی را دو برابر می کند. یعنی مدت بی تحرکی در حالت نشسته می تواند این خطر را افزایش دهد که بارداری فاکتور خطر اضافه است.

اگر سفر طولانی در پیش دارید نکات زیر را رعایت کنید:
– مایعات زیاد بنوشید
– لباسهای کمی گشاد بپوشید
– در فواصل منظم راه بروید یا حرکات کششی انجام دهید.
– جورابهای مخصوص بپوشید که در زیر زانو پا را تحت فشار قرار دهد تا از تشکیل لخته جلوگیری کند . بعضی افراد مانند دیابتی ها یا مشکلات گردش خون نباید از این جوراب استفاده کنند.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here