IUD آی یو دی یک روش سالم و موثر، مطمئن و برگشت پذیر جهت جلوگیری از بارداری است که عوارض بسیار کمی دارد. این وسیله کوچک، از جنس فلز یا پلاستیک است که توسط ماما یا پزشک داخل رحم قرار می گیرد.
انواع IUD آی یو دی
در حال حاضر دو نوع IUD آی یو دی در بازار عرضه می شود:
۱- نوع مسی که به تدریج مس آزاد می کند.
جهت گذاشتن IUD آی یو دی به کجا باید مراجعه شود؟
در ایران این وسیله را می توان در مطب های خصوصی پزشکان، متخصص زنان و زایمان و یا کارشناسان مامایی گذاشت. همچنین در درمانگاه ها نیز که دارای کلینیک مامایی هستند، گذاشتن این وسیله به وسیله ماما یا پزشک انجام می شود.
نکته مهم در مورد IUD آی یو دی
به خاطر داشته باشید در ماه اول پس از کارگذاری IUD آی یو دی نمی توان به اثر آن در پیشگیری از بارداری چندان مطمئن بود. بنابراین در ماه اول کارگذاری IUD آی یو دی باید از وسیله دیگری مثل کاندوم جهت جلوگیری از بارداری استفاده نمود.
آیا IUD آی یو دی وسیله مطمئنی برای پیشگیری از بارداری است؟
بلی – اگر IUD آی یو دی به روش صحیح گذاشته شود و هر ۶ ماه یکبار کنترل منظم شود، از بارداری پیشگیری می کند.
نکات مهم در مورد IUD آی یو دی
- IUD آی یو دی وسیله ای مطمئن جهت پیشگیری از بارداری است و نوع مسی آن عوارض داروهای پیشگیری از بارداری مثل انواع قرص و آمپول را ندارد.
- بعد از سال اول استفاده از IUD آی یو دی، احتمال بارداری با آن کمتر می شود.
- بعضی پزشکان می گویند هر چه IUD آی یو دی بهتر گذاشته شود، اثر پیشگیری از بارداری آن بیشتر می شود. بنابراین بهتر است خانم ها برای گذاشتن این وسیله به ماما یا پزشک مطمئن و با تجربه مراجعه کنند.
- عوارض IUD آی یو دی با گذشت زمان کمتر می شود.
گذاشتن IUD آی یو دی به چه زنانی توصیه می شود؟
۱- زنانی که می خواهند جهت پیشگیری از بارداری از وسیله ای استفاده کنند که عوارض زیادی نداشته باشد و تا حدود زیادی مطمئن باشد.
مزایای IUD آی یو دی
۱- عوارض IUD آی یو دی مسی از عوارض قرص ها و آمپول های پیشگیری از بارداری، کمتر است.
چه زنانی نباید از IUD آی یو دی استفاده کنند؟
۱- زنانی که خونریزی غیر طبیعی رحم دارند.
عوارض IUD آی یو دی
۱- سوراخ شدن رحم با آی یو دی:
احتمال سوراخ شدن رحم با این وسیله وجود دارد. احتمال دارد که در حین گذاشتن آی یو دی، رحم پاره شود و یا در ماه های بعدی استفاده از آی یو دی، پارگی رحم اتفاق بیفتد.
۲- درد بعد از گذاشتن آی یو دی:
خانم ها بلافاصله بعد از گذاشتن این وسیله ممکن است دچار درد یا کمی خونریزی شوند که برای مدتی ادامه یابد. همچنین در ماه های اول پس از گذاشتن آی یو دی، ممکن است خانم ها مبتلا به کمردرد یا دردهای شکمی شوند. این دردها با خوردن بروفن یا مفنامیک اسید زیر نظر پزشک، کم می شود.