خانه بارداری و زایمان ۸ دلیل برای مصرف قرص های ضد بارداری

۸ دلیل برای مصرف قرص های ضد بارداری

۸ دلیل برای مصرف قرص های ضد بارداری

در این مطلب قصد داریم شما را با کاربرد های دیگر قرص ضد بارداری آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

 

قرص های ضد بارداری حاوی ترکیب هورمون های پروژسترون و استروژن هستند. پزشکان با تجویز آن ها علاوه بر پیشگیری از بارداری، علایم و نشانه های اختلالات و بیماری مختلف را کنترل می کنند.

 
 -کاهش عوارض سندرم پیش از قاعدگی با مصرف قرص های ضد بارداری

سه چهارم زنان پیش از شروع پریود با سندرم پیش از قاعدگی یا اختلال ملال پیش از قاعدگی دست و پنجه نرم می کنند.

علائم و نشانه های این اختلال عبارتند از:

عصبی

تحریک پذیر

و حساس شدن

پزشک تان برای از میان بردن علائم و نشانه های این اختلال قرص ضد بارداری تجویز خواهد کرد.

-کاهش سردرد های میگرنی با مصرف قرص های ضد بارداری

برخی از عوامل سردرد های میگرن را تشدید می کنند، اما تغییر میزان هورمون استروژن و پروژسترون بدن می توانند این نوع سردرد را تشدید کنند. ممکن است پیش از شروع پریود یا در طول آن به علت کاهش میزان هورمون استروژن بدن تان با سردرد میگرن دست و پنجه نرم کنید. پزشک تان برای از میان بردن سردرد توصیه خواهد کرد قرص ضد بارداری مصرف کنید.

8-reasons-to-use-contraceptive-pills

-کاهش انقباضات عضلانی و پریود دردناک با مصرف قرص های ضد بارداری

بروز انقباضات و درد شدید با آغاز پریود از جمله علائم و نشانه های بیماری دیسمنوره است. عامل بروز انقباضات عضلانی و درد ماده شیمیایی است که در رحم تولید می شود. پزشک تان برای کاهش انقباضات و درد ممکن است قرص ضد بارداری تجویز کند که نتیجه اش ترشح بیشتر هورمون پروژسترون توسط تخمدان ها و کاهش درد است.

-کاهش مشکلات پوستی و آکنه با مصرف قرص های ضد بارداری

قرص های ضد بارداری با کنترل و کاهش هورمون های مردانه ای تخمدان ها ترشح می کنند به بهبود مشکلات پوستی و از میان رفتن آکنه کمک می کنند. برای انتخاب بهترین نوع قرص ضد بارداری باید با پزشک تان مشورت کنید.

-تنظیم چرخه عادت ماهانه با مصرف قرص های ضد بارداری

وقتی بدن تان به اندازه کافی هورمون پروژسترون تواید نکند، فواصل میان پریودها طولانی شده و عادت ماهانه با خون ریزی شدید شروع می شود. با مصرف قرص های ضد بارداری ترکیبی می توان چرخه ماهانه را تنظیم کرد. پزشک تان با تجویز قرص های ضد بارداری حاوی هورمون پروژسترون مشکل را حل می کند.

-کنترل آندومتریوز با مصرف قرص های ضد بارداری

این اختلال دردناک زمانی بروز می کند که بافت درون رحم (آندومتر) در تخمدان، روده و … رشد کنند. قرص های ضد بارداری بر بافت هایی که خارج از رحم رشد کرده اند تاثیر گذاشته و کوچک شان می کنند.

-کنترل علائم و نشانه های سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) با مصرف قرص های ضد بارداری

شما نمی توانید سندرم تخمدان پلی کیستیک را درمان کنید، اما می توان علائم و نشانه های آن از جمله آکنه، رشد شدید موهای زائد و پریود های نامنظم را از میان برد. هورمون هایی که در قرص های ضد بارداری وجود دارند به متعادل شدن هورمون های زنانه و مردانه ای که باعث بروز چنین مشکلاتی در بدن زنان می شوند کمک می کنند.

8-reasons-to-use-contraceptive-pills

-سایر فواید سلامتی مصرف قرص های ضد بارداری

قرص های ضد بارداری به دلیل این که میزان خون ریزی عادت ماهانه را کم می کنند، ممکن است کمتر به کم خونی یا کاهش گلبول های قرمز خون مبتلا شوید. مصرف این نوع داروها با کاهش احتمال سرطان های تخمدان و رحم نیز ارتباط دارد.

خطرات و عوارض جانبی

اکثریت قریب به اتفاق هنگام مصرف قرص های ضد بارداری با مشکل مواجه نمی شوند، اما شما ممکن است با پریود نامنظم و تغییرات خلق و خو و وزن مواجه شوید. در موارد نادر نیز مصرف قرص های ضد بارداری باعث لخته شدن خون می شود. پیش از مصرف دارو های ضد بارداری با پزشک تان درباره انتخاب ایمن ترین دارو مشورت کنید.

در اینجا هر یک از این عوارض جانبی را به‌طور کامل بررسی خواهیم کرد:
-لکه‌ بینی بین دو قاعدگی

تقریبا ۵۰ درصد افرادی که قرص ضد بارداری مصرف می‌کنند، بین دوره‌های قاعدگی‌ شان دچار خون‌ریزی واژینال می‌شوند. این خون‌ریزیِ جزئی که به «لکه‌ بینی» نیز معروف است، اغلب در طی ۳ ماه اول از شروع مصرف قرص ضد بارداری اتفاق می‌افتد. معمولا این مسئله در بیش از ۹۰ درصد مواقع با مصرف سومین بسته‌ی قرص برطرف می‌شود.

قرص ضد بارداری تا زمانی که به‌ درستی مصرف شود و هیچ‌ یک از دوزهای آن فراموش نشود، در طول لکه‌ بینی نیز همچنان مؤثر است. افرادی که در حین مصرف قرص‌ های فعال به‌مدت ۵ روز یا بیشتر خون‌ریزی دارند یا ۳ روز یا بیشتر دچار خون‌ریزی شدید می‌شوند، باید برای مشورت به پزشک زنان مراجعه کنند. لکه‌‌بینی بین قاعدگی‌ها ممکن است به‌علت سازگارشدن رحم با پوشش آندومتر نازک‌تر یا به‌خاطر عادت‌کردن بدن به داشتن سطوح متفاوتی از هورمون‌ها اتفاق بیفتد.

8 Reasons to Use Contraceptive Pills

-تهوع

برخی افراد هنگامی که برای اولین بار قرص ضد بارداری مصرف می‌کنند، حالت تهوع خفیف پیدا می‌کنند، اما این حالت معمولا بعد از مدت کوتاهی برطرف می‌شود. مصرف قرص با غذا یا در هنگام خواب ممکن است به کاهش احتمال تهوع کمک کند. اگر با مصرف قرص ضد بارداری به تهوع مداوم یا شدید دچار می‌شوید، به پزشک مراجعه کنید.

-حساس‌ شدن سینه‌ها

قرص‌ های ضد بارداری ممکن است باعث بزرگ‌ شدن یا حساس‌ شدن سینه‌ها شوند. این عارضه‌ی جانبی معمولا چند هفته پس از شروع قرص برطرف می‌شود، اما اگر متوجه شدید در سینه‌‌تان توده وجود دارد یا درد و حساسیت مداوم یا شدید داشتید، به پزشک مراجعه کنید. کاهش مصرف نمک و کافئین و همچنین پوشیدن سینه‌بند حمایت‌ کننده (ساپورتیو) می‌تواند میزان حساسیت سینه‌ها را کاهش دهد.

8 Reasons to Use Contraceptive Pills

-سردرد

 

هورمون‌ های جنسی در بروز سردرد و میگرن نقش دارند. قرص‌ هایی با انواع و دوزهای متفاوتی از هورمون ممکن است به سردرد های مختلف منجر شوند. قبلا برخی تحقیقات نشان داده‌اند قرص‌ هایی که حاوی دوزهای پایینی از هورمون‌ها هستند، به‌ احتمال بسیار کمتری باعث بروز سردرد می‌شوند. سردردهای ناشی از قرص‌های ضد بارداری احتمالا به‌ مرور زمان بهبود می‌یابند، اما اگر در هنگام مصرف این قرص‌ها به سردرد های شدید یا مداوم دچار شدید، به پزشک مراجعه کنید.

-افزایش وزن

پژوهش‌ های بالینی هیچ‌ گونه ارتباط واضحی بین استفاده از قرص‌ های ضد بارداری و نوسانات وزنی پیدا نکرده‌اند. با این‌ حال بسیاری از افرادی که این قرص‌ها را مصرف می‌کنند، از احتباس مایعات خصوصا در نواحی سینه و باسن شکایت می‌کنند. سلول‌ های چربی نیز ممکن است تحت‌ تأثیر استروژن موجود در قرص‌ های ضد بارداری قرار بگیرند، هر چند این هورمون باعث می‌شود سلول‌ های چربی صرفا بزرگ‌تر شوند و تعداد آن ها را افزایش نمی‌دهد.

-نوسانات خُلقی

8 Reasons to Use Contraceptive Pills

به افرادی که سابقه‌ی افسردگی دارند، توصیه می‌کنیم این مسئله را با پزشک‌شان در میان بگذارند، چون برخی افراد در هنگام مصرف قرص‌ های ضد بارداری به افسردگی یا سایر تغییرات عاطفی دچار می‌شوند. اگر در طول استفاده از قرص‌ های ضد بارداری به نوسانات خُلقی دچار شُدید، به پزشک مراجعه کنید.

در سال ۲۰۱۵ پژوهشی درباره‌ی ۹۰ زن انجام گرفت که نتیجه‌ی آن در مجله‌ی نقشه‌برداری انسانی منتشر شد. براساس این تحقیق، استفاده از قرص ضد بارداری با اندازه‌های کمترِ ضخامت قشری در قشر اوربیتوفرنتال جانبی و قشر خلفی سینگولت مرتبط است. این مناطق مغز به پاسخ پاداش و ارزیابی محرک‌های ورودی مربوط می‌شوند. این پژوهشگران می‌گویند برای تأیید ارتباط بین «ضخامت قشری در این نواحی مغز و تغییرات خلقی» و «استفاده از قرص‌های ضد بارداری» به تحقیقات بیشتری نیاز است.

-تأخیر در عادت ماهیانه

بعضی اوقات ممکن است علی‌رغم استفاده‌ی درست از قرص‌ های ضد بارداری، عادت ماهیانه به‌ تأخیر بیفتد. عوامل متعددی می‌توانند بر این مسئله تأثیر بگذارند، ازجمله استرس، بیماری، مسافرت و اختلالات هورمونی یا تیروئید. اگر در حین مصرف قرص‌ های ضد بارداری، یک دوره‌ی قاعدگی‌تان به‌ تأخیر افتاد یا بسیار سبک بود، توصیه می‌کنیم قبل از شروع بسته‌ی بعدیِ قرص، حتما تست بارداری انجام دهید و اگر این روند، بیش از یک دوره ادامه داشت، به پزشک مراجعه کنید.

-کاهش میل جنسی

8 Reasons to Use Contraceptive Pills

هورمون‌ های موجود در قرص‌ های ضد بارداری ممکن است بر میل جنسی برخی افراد تأثیر بگذارند. با این‌ حال بسیاری از عوامل دیگر نیز در این امر دخیل‌اند. اگر کاهش میل جنسی شما ادامه‌ دار و آزار دهنده است، حتما در این‌ مورد با پزشک‌تان صحبت کنید. با این‌ حال قرص‌ های ضد بارداری در برخی موارد باعث افزایش میل جنسی می‌شوند. این افزایش میل جنسی ممکن است به‌ علت کاهش علائم دردناک مانند درد شکم در قاعدگی، سندرم پیش از قاعدگی، آندومتریوز و فیبروئیدهای رحم باشد.

-ترشحات واژن

برخی افراد در هنگام مصرف قرص ضد بارداری، تغییراتی در ترشحات واژن مشاهده می‌کنند. این مسئله ممکن است نمود های متفاوتی داشته باشد: از افزایش یا کاهش میزان رطوبت واژن تا تغییر در نوع ترشحات و سایر تغییراتی که ممکن است بر رابطه‌ی جنسی اثر بگذارند.

در صورت کاهش رطوبت واژن، استفاده از روان‌ کننده‌های واژینال به داشتن رابطه‌ی جنسی راحت‌تر کمک می‌کند. معمولا تغییرات در ترشحات واژینال خطرناک نیستند، با این حال اگر در مورد چنین تغییراتی نگرانید یا می‌ترسید دچار عفونت شده باشید، به پزشک مراجعه کنید.

-تغییرات بینایی در هنگام استفاده از لنزهای تماسی

8 Reasons to Use Contraceptive Pills

تغییرات هورمونیِ ناشی از قرص ضد بارداری ممکن است به احتباس مایع منجر شود. این موضوع نیز ممکن است به‌ نوبه‌ی‌ خود باعث تورم یا تغییر شکل قرنیه شود. هنگامی که چنین تغییری در قرنیه اتفاق می‌افتد، ممکن است لنزهای تماسی، دیگر به‌ خوبی روی چشم قرار نگیرند. افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می‌کنند، در صورت مشاهده‌ی هرگونه تغییر در بینایی یا در پذیرش لنز در طول استفاده از قرص ضد بارداری، باید به چشم‌ پزشک مراجعه کنند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید