علل ابتلا به سرطان مغز و روش های پیشگیری

سرطان مغز:

شمایی که معتاد استفاده از گوشی هستید! خیالتان راحت. گفته می‌شود استفاده از تلفن همراه باعث بروز سرطان مغز نمی‌شود. طی چند سال اخیر، تحقیقات زیادی این مسئله را ثابت کرده که تلفن‌های همراه پرتوهایی از خود پخش می‌کنند که می‌توانند به بروز تومور و سرطان بیانجامند. اما در تحقیقی جدید، شک و شبهه‌هایی نسبت به این نظریات ایجاد شده است.

در این تحقیق، شواهد موجود در ارتباط با سرطان مغز ۲۰۰۰۰ مرد و ۱۵۰۰۰ زن بین سال‌های ۱۹۸۲ تا ۲۰۱۲ مورد بررسی قرار گرفت. هم‌چنین محققان آمار مربوط به استفاده از تلفن همراه را از سال ۱۹۸۷ یعنی زمانی که تلفن همراه برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفت تا سال ۲۰۱۲ جمع‌آوری کردند. بر اساس آمار و اطلاعات آنها، محققان دریافتند که برخلاف این حقیقت که بخش کثیری از افراد به مدت ۲۰ سال به طور پیوسته از تلفن همراه استفاده کرده‌اند، شواهد مربوط به سرطان مغز به میزان کمی در مردان افزایش یافته است در حالی‌که این میزان در زنان ثابت ماند. از طرفی افزایش میزان سرطان مغز در افراد بالای ۷۰ سال بسیار چشمگیر گزارش شده اما این افزایش از سال ۱۹۸۲ یعنی پنج سال قبل از آنکه تلفن همراه اختراع شود وجود داشت. محققان این افزایش چشمگیر در میزان سرطان مغز را در افراد مسن به ظرفیت پیشرفت در حوزه پزشکی برای تشخیص درست نسبت دادند.

به منظور شناسایی بیشتر این ادعاها مبنی بر این‌که استفاده از تلفن همراه منجر به بروز سرطان مغز می‌شود، محققان تواسنتند یک مدل ریاضی ابداع کنند که قادر است تعداد نمونه‌های جدید سرطان مغز را شناسایی کند و این یعنی اگر واقعا موبایل باعث بروز سرطان می‌شود، رقم مربوط به آن افزایش خواهد یافت.

آنها بعد از این آزمایش‌ها به این نتیجه رسیدند که ارتباط بین تلفن همراه و سرطان مغز به مانند گذشته چندان جدی نیست. یکی از این محققان می‌گوید: چیزی که ما یافتیم ارتباط تلفن همراه با مولکول‌های رادیکال آزاد در هوا بود. همانطور که می‌دانید این مولکول‌ها مواد شیمیایی واکنش‌پذیری هستند که می‌توانند منجر به بروز سرطان شوند. در واقع ممکن است در برخی مواقع این مولکول‌ها منجر به بروز سرطان شوند نه همیشه.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here