
ماساژ کودکان
ماساژ کودک باعث ایجاد آرامش و هوشیاری او می شود. ماساژ نوزاد و کودک، زیباترین راه شناخت احساسات و واکنش ها و ایجاد آرامش و اطمینان خاطر نوزاد است.این تکنیکها برای همهی کودکانی که هنوز چهار دست و پا راه نیفتادهاند بسیار خوب است. برای رسیدن به نتیجهی دلخواه ماساژ را قبل یا بعد از غذا انجام ندهید. زمانی که فکر میکنید کودکتان آماده است،یک حوله روی زمین پهن کنید و یک کاسهی کوچک محتوی روغن گیاهی بیاورید.ده دقیقه ماساژ دو تا سه بار در هفته، به اعتقاد سازی بین مادر و کودک، جلوگیری از بیماری ها و ارتباط برقرار کردن بین آنها کمک می کند.
رانها
پاهای کودکتان نقطهی خوبی برای شروع هستند چون حساسیت کمتری نسبت به بقیهی بخشهای بدن دارند. دستهایتان را به کمی روغن آغشته کنید و دور یکی از رانهای او را بگیرید و یک طرف بعد از طرف دیگر به پایین بکشید، به آرامی آنها را بفشارید مانند اینکه میخواهید شیر بدوشید. پاها را عوض کرده و حرکت را تکرار کنید.
پاها
یک پا را بگیرید و آن را به آرامی در هر جهت بچرخانید. سپس بالای پاهای کودکتان را از زیر مچ تا نوک پا دست بکشید. پاها را عوض کرده و حرکت را تکرار کنید.
کف پاها
از شستتان استفاده کنید و کف پاهای کودکتان را با حرکات دایرهوار کوچک ماساژ دهید.
انگشتان پا
برای تمام کردن ماساژ پاها، هرکدام از انگشتان پای کودک را بین انگشت شست و سبابهی خود بگیرید و به آرامی بکشید. این کار را برای هر ۱۰ انگشت انجام دهید.
بازوها
یکی از بازوهای کودکتان را در دست بگیرید و فرم شیر دوشیدن که در ماساژ رانها گفته شد،را از زیر بغل اجرا کنید تا به مچ او برسید. سپس دستش را بگیرید و به آرامی مچش را چندبار در هر جهت بچرخانید. بازوها را عوض کرده و حرکت را تکرار کنید.
دستها
با شستتان کف دستهای کودک را با حرکات دایره مانند کوچک ماساژ دهید.
انگشتان
انگشت کودک را بین انگشت شست و سبابهی خود بگیرید و به آرامی آن را بکشید،اجازه دهید انگشت او در میان انگشتانتان لیز بخورد. این حرکت را برای همهی انگشتان او و شستهایش انجام دهید.
قفسهی سینه
دستان خود را به حالت دعا روی قفسهسینهی کودک قرار دهید. سپس دستهایتان را به طرف خارج بکشید و با لطافت کف دستتان را روی قفسهسینهی او پهن کنید. این حرکت را چندینبار تکرار کنید.
قفسه سینه (حرکت دوم)
یکی از دستهایتان را در بالای قفسه سینهی کودک به صورت عمودی بگذارید و آن را به آرامی تا رانهایش پایین بکشید. حرکت را تکرار کرده و دستهایتان را عوض کنید و این حرکت را چند بار انجام دهید.
ماساژ پشت
کودک را روی شکمش بخوابانید. با استفاده از نوک انگشتانتان دو طرف ستون فقرات را با حرکات چرخشی و دایرهمانند کوچک، از پایین گردن شروع کنید تا به باسن او برسید.
ماساژ پشت (قسمت دوم)
حرکات ثابتی را از شانههای فرزندانتان شروع کنید و آن را تا پاهایش ادامه دهید. هنگامی که این حرکت را انجام دادید،او را پوشک کنید، نوازشش کنید و یا به او غذا بدهید. اما او احتمالا در این وضعیت در حال چرت زدن است.
ماساژ برای نوزاد چه فوایدی دارد؟
ماساژ، گردش خون را بهبود می بخشد که این امر باعث شاداب شدن پوست کودک می شود. ماساژ سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند؛ همچنین موجب کاهش بسیاری از دردهای مزمن در بدن کودک می شود. از دیگر فواید ماساژ محکم کردن عضلات او انعطاف مفاصل است. معمولا کودکانی که از نوزادی توسط والدین ماساژ داده می شوند کمتر گریه می کنند و در برابر بیماری و ناراحتی مقاومتر می شوند.
با ماساژ، دستگاه گوارش تقویت می شود و هضم و دفع بهتر انجام می گیرد. کودکان کمتر به قولنج، یبوست و اسهال مبتلا می شوند. ماساژ همچنین به بهتر شیر خوردن کودکان کمک می کند. کودکانی که ماساژ را تجربه می کنند آرامتر به خواب می روند و شب ها پدر و مادر خود را برای خوابیدن دچار مشکل نمی کنند. در هنگام بیداری نیز سرحالتر و خوش اخلاق ترند. ماساژ همچنین به بهبود کار دستگاه تنفسی نیز کمک می کند.
مزایای ماساژ فقط متوجه نوزادان نیست بلکه برای والدین هم منافع خوبی دارد. این عمل ضمن ایجاد احساس آرامش در والدین باعث بالا رفتن حساسیت آنها نسبت به حرکات کودکشان می شود.این دسته از والدین به دلیل تماس چشمی که در طول ماساژ با نوزاد خود دارند؛ شناخت و درک بهتری نهسبت به عکس العمل های او پیدا می کنند. همین درک ویژه به نگهداری بهتر آنها از کودکشان کمک می کند.ماساژ نوزادان یکی از بهترین راهها برای بهتر شدن عملکرد نوزاد در سن کم و بزرگسالی است.