
طرز استفاده ی صحیح از دهان شویه
نی نی تایم:دهانشویه باکتریهای موجود در دهان را کاهش میدهد. همچنین دهانشویه برای مبارزه با پوسیدگی دندان نیز مفید است. اما تمام افراد نیاز به استفاده از دهانشویه ندارند. اگر در مورد استفاده از دهانشویه تردید دارید، آگاهی از مطالب زیر برای شما مفید است. با ما همراه باشید.
انواع
دو نوع دهانشویه وجود دارد:
دهانشویههای دارویی: دهانشویههای دارویی دارای مواد فعالی هستند که باکتری موجود در دهان را از بین برده و به کاهش پلاکها، التهابها، پوسیدگیها و بوی بد دهان کمک میکنند. دهانشویههای حاوی فلوراید به پیشگیری یا کاهش پوسیدگی دندان کمک میکنند.
دهانشویههای آرایشی: دهانشویههای آرایشی میتوانند به طور موقت بوی بد دهان را کنترل کرده و طعم مطبوعی به دهان بدهند اما خطر پوسیدگی یا بیماری لثه را کاهش نمیدهند.
برخی از دهانشویههای دارویی فقط با نسخه پزشک به فروش میرسند اما بسیاری از دهانشویهها بدون نسخه نیز به فروش میرسند. درمورد احتمال نیاز به دهانشویه با پزشک مشورت کنید. پزشک با توجه به وضعیت و نیاز دندانهایتان، دهانشویه مناسب را به شما پیشنهاد خواهد کرد. دهانشویههای ضد عفونی کننده برای کاهش باکتریهای رو و نزدیک خط لثه مناسب هستند. استفاده از دهانشویههای ضد عفونی کننده احتمال التهاب لثه را کاهش میدهد. در صورت امکان، از دهانشویههایی استفاده کنید که حاوی مواد ضد میکروبی و ضد باکتریایی باشند.
آیا من نیاز به استفاده از دهانشویه دارم؟
معمولا اگر در روز دو مرتبه مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید، نیاز به استفاده از دهانشویه نخواهید داشت. اما اگر دندانهایتان به راحتی دچار پوسیدگی میشوند، بهتر است از یک دهانشویهی ضد پوسیدگی استفاده کنید.دهانشویهی ضد پوسیدگی میتواند با ۵۰٪ از جرمهایی که باعث پوسیدگی میشوند مبارزه کند. همچین دهانشویه بوی بد دهان را نیز کاهش میدهد، بنابراین میتوانید پس از مصرف غذاهایی که بوی تندی دارند نیز از دهانشویه استفاده کنید.
نکاتی درمورد استفاده از دهانشویه
اگر پزشک به شما توصیه کرد که از دهانشویه استفاده کنید، حتما این کار را انجام دهید. شما باید پس از مسواک زدن و کشیدن نخ دندان، دهان خود را با دهانشویه بشویید. در حین استفاده از دهانشویه که دهانشویه را در دهان میچرخانید، دهانتان باید کاملا بسته باشد. شستشو با دهانشویه را به مدت سی ثانیه ادامه دهید. سپس تمام مواد دهانشویه را کاملا از دهان خارج کنید. بعد از شستشوی دهان با دهانشویه، فورا دهان خود را با آب نشویید و به مدت سی دقیقه چیزی نخورید.
برای اینکه از دهانشویه حداکثر فایده را ببرید، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
در صورت نیاز دهانشویه را رقیق کنید: هر مارک دهانشویهای که میخرید، حتما برچسب استفاده از آن را مطالعه کنید. غلظت دهانشویههای شرکتهای مختلف با یکدیگر متفاوت است و برخی از شرکتها توصیه میکنند که دهانشویه را با آب رقیق کنید. به یاد داشته باشید که اگر برچسب تجاری به شما نگفت که دهانشویه را رقیق کنید، رقیق کردن و کاهش مقدار مواد از بین برنده جرمها باعث کاهش اثر دهانشویه میشود.
دهانشویه جایگزین مسواک و نخ دندان نیست: به خاطر داشته باشید که دهانشویه جایگزین دوبار مسواک و استفاده از نخ دندان در روز نمیباشد. بنابراین، حتی اگر پزشک برایتان دهانشویه تجویز کرد، باید بهداشت کامل دهان و دندان را نیز رعایت کنید تا دندانهای سالمی داشته باشید.
برای استفاده از دهانشویه زمان بگیرید: یکی از اصول استفاده صحیح از دهانشویه، شستشوی کامل دهان با دهانشویه به مدت مناسب است. برچسب روی محصول را بخوانید. اکثر دهانشویهها را باید به مدت ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه در دهان چرخانده و سپس آن را بیرون ریخت.
عوارض جانبی دهانشویهها
اگر به طور منظم از دهانشویههای الکلی استفاده کنید، احساس سوختگی روی زبان خواهید کرد. تغییر طعم دهانشویه نیز نکتهای است که باید به آن دقت کنید. اگر دهانتان زخم، دردناک یا حساس شد، استفاده از دهانشویه را قطع کنید. در مورد کودکان، حتما باید یک نفر بر نحوهی استفادهی آنها از دهانشویه نظارت داشته باشد زیرا قورت دادن دهانشویه، مخصوصا دهانشویههای فلوراید، خطرناک است.
به کودکان زیر شش سال اجازه استفاده از دهانشویه را ندهید. اگر استفاده از دهانشویه باعث احساس سوزش در بافتهای نرم دهان شد، مصرف دهانشویه را قطع کنید.