همه خانم های باردار برای زایمان استرس دارند و علاقه دارند زمان دقیق زایمان خود را بدانند تا با آمادگی بیشتر و بدون اضطراب این مرحله را پشت سر بگذارند. اما تاکنون راهی برای پیش بینی زمان دقیق زایمان پیدا نشده است.به تازگی متخصصان استفاده از سونوگرافیبرای تشخیص زمان دقیق زایمان را به عنوان روشی دقیق معرفی کرده اند.
استفاده از سونوگرافی برای اندازه گیری دهانه رحم می تواند احتمال زایمان در هفته آینده را نشان دهد.
یافته های جدید محققان بیمارستان دانشگاه توماس جفرسون آمریکا نشان می دهد که یک سونوگرافی ساده می تواند به پیش بینی زمان زایمان کمک کند. استفاده از سونوگرافی برای اندازه گیری دهانه رحم می تواند احتمال زایمان در هفته آینده را نشان دهد.
دکتر وینچنزو برگلا، مدیر مرکز زنان و زایمان بیمارستان دانشگاهی توماس جفرسون در فیلادلفیا و دستیار مولف این پروژه اظهار کرد:این روش ایمن بوده و در حال حاضر زنان طی حاملگی به صورت مکرر سونوگرافی انجام می دهند. در آینده می توان این روش را در صورت تمایل افراد براحتی روی آن ها انجام داد.
هر چند بسیاری از زنان برای زایمان تاریخ رسمی دریافت می کنند، اما این تاریخ اغلب یک تخمین تقریبی است و تنها پنج درصد از زنان در تاریخ مقرر خود زایمان می کنند.
یک بارداری سالم باید به طور متوسط، ۴۰ هفته از آخرین دوره قاعدگی فاصله داشته باشد، اما در واقع اکثر نوزادان در زمانی بین ۳۷ و ۴۲ هفته بارداری به دنیا می آیند.
روش های تعیین زمان زایمان
روش قابل اعتمادی برای اعلام دقیق زمان زایمان به یک زن وجود ندارد .چک کردن دهانه رحم یکی از راه هایی است که در آن پزشک طول و نرمی دهانه رحم را با انگشتان دست خود احساس می کند و معمولا زیاد قابل اعتماد نیست.
برای بسیاری از زنان، پنج هفته انتظار نهایی غیرقابل تحمل است. زنانی که کمک هزینه بارداری کمی می گیرند، تا آخرین لحظه ممکن در محل کار خود باقی می مانند. افرادی که زمان زایمان آن ها گذشته نیز ممکن است از نیاز برای زایمان القا شده با دارو آگاهی نداشته باشند.
با این حال، مطالعات نشان داده اند زنانی که دهانه رحم آنها کمتر از ۲,۵ سانتی متر طول دارد و این اندازه گیری با سونوگرافی و در طول اواسط بارداری انجام می شود، در معرض خطر بالای زایمان زودرس هستند.
آیا اسکن های مشابه می تواند در طول بارداری، زمان زایمان را پیش بینی کند
در پاسخ به این سوال به بررسی پنج پژوهش می پردازیم که در آن ها محققان از سونوگرافی برای اندازه گیری طول دهانه رحم ۷۳۵ زن باردار استفاده کرده بودند. وی دریافت در میان زنانی که طول دهانه رحم آنها از سه سانتی متر بیشتر بود، کمتر از ۵۰ درصد آن ها درعرض یک هفته زایمان کردند.
به گفته محققان، در مقابل از میان زنانی که طول دهانه رحم آنها یک سانتی متر بود، ۸۵ درصد در عرض یک هفته زایمان کردند. در اواخر بارداری و حین آماده شدن بدن برای زایمان، دهانه رحم که یک عضو مخروطی شکل بین رحم و واژن است، شروع به باز شدن می کند.
در طول درد زایمان، دهانه رحم باریک شده یا کاملا محو می شود و سپس باز می شود تا سر نوزاد بیرون بیاید.
شروع تغییر در دهانه رحم به صورت داخلی اتفاق می افتد نه خارجی. به همین دلیل است که آزمایش به صورت دستی نمی تواند زمان زایمان را به خوبی پیش بینی کند چراکه تغییرات به طور داخلی رخ می دهند و پزشکان نمی توانند آن را از بیرون احساس کنند.
این در حالی است که سونوگرافی داخل رحم نشان دهنده شکل کلی دهانه رحم است و به پزشکان اجازه می دهد تا ببینند که آیا زمان زایمان آغاز شده است یا خیر.
برآورد تاریخ دقیق زایمان می تواند به پزشکان در تصمیم گیری های پزشکی کمک کند و می تواند برای نوزادان با ناهنجاری های مادرزادی که باید در بیمارستان بمانند، ضامن زایمان ایمنی باشد.
همچنین اگر بیمارستان ها بدانند که در طول هفته آینده زایمان های متعددی را خواهند داشت، می توانند مقدمات آن را فراهم کرده و کارکنان بیشتری را به خدمت بگیرند.
یافتههای جدید محققان بیمارستان دانشگاه توماس جفرسون آمریکا نشان میدهد که یک سونوگرافی ساده میتواند به پیشبینی زمان زایمان کمک کند.
دکتر وینچنزو برگلا، مدیر مرکز زنان و زایمان بیمارستان دانشگاهی توماس جفرسون در فیلادلفیا و دستیار مولف این پروژه اظهار کرد: این روش ایمن بوده و در حال حاضر زنان طی حاملگی به صورت مکرر سونوگرافی انجام میدهند. در آینده میتوان این روش را در صورت تمایل افراد براحتی روی آنها انجام داد.
به گفته آکادمی اطفال آمریکا، هر چند بسیاری از زنان برای زایمان تاریخ رسمی دریافت میکنند، اما این تاریخ اغلب یک تخمین تقریبی است و تنها پنج درصد از زنان در تاریخ مقرر خود زایمان میکنند.
یک بارداری سالم باید به طور متوسط، ۴۰ هفته از آخرین دوره قاعدگی فاصله داشته باشد، اما در واقع اکثر نوزادان در زمانی بین ۳۷ و ۴۲ هفته بارداری به دنیا میآیند.
برگلا گفت: روش قابل اعتمادی برای اعلام دقیق زمان زایمان به یک زن وجود ندارد. چک کردن دهانه رحم یکی از راههایی است که در آن پزشک طول و نرمی دهانه رحم را با انگشتان دست خود احساس میکند و معمولا زیاد قابل اعتماد نیست.
برای بسیاری از زنان، پنج هفته انتظار نهایی غیرقابلتحمل است. زنانی که کمک هزینه بارداری کمی میگیرند، تا آخرین لحظه ممکن در محل کار خود باقی میمانند. افرادی که زمان زایمان آنها گذشته نیز ممکن است از نیاز برای زایمان القا شده با دارو آگاهی نداشته باشند.
با این حال، مطالعات نشان دادهاند زنانی که دهانه رحم آنها کمتر از ۲٫۵ سانتی متر طول دارد و این اندازهگیری با سونوگرافی و در طول اواسط بارداری انجام میشود، در معرض خطر بالای زایمان زودرس هستند. محققان به دنبال آن بودند که آیا اسکنهای مشابه میتواند در طول بارداری، زمان زایمان را پیشبینی کند.
برگلا برای پاسخ به این سوال به بررسی پنج پژوهش پرداخت که در آنها محققان از سونوگرافی برای اندازهگیری طول دهانه رحم ۷۳۵ زن باردار استفاده کرده بودند. وی دریافت در میان زنانی که طول دهانه رحم آنها از سه سانتیمتر بیشتر بود، کمتر از ۵۰ درصد آنها درعرض یک هفته زایمان کردند.
به گفته محققان، در مقابل از میان زنانی که طول دهانه رحم آنها یک سانتیمتر بود، ۸۵ درصد در عرض یک هفته زایمان کردند.
در اواخر بارداری و حین آماده شدن بدن برای زایمان، دهانه رحم که یک عضو مخروطی شکل بین رحم و واژن است، شروع به باز شدن میکند. در طول درد زایمان، دهانه رحم باریک شده یا کاملا محو میشود و سپس باز میشود تا سر نوزاد بیرون بیاید.
برگلا اظهار کرد: شروع تغییر در دهانه رحم به صورت داخلی اتفاق میافتد نه خارجی. به همین دلیل است که آزمایش به صورت دستی نمیتواند زمان زایمان را به خوبی پیشبینی کند چراکه تغییرات به طور داخلی رخ میدهند و پزشکان نمیتوانند آن را از بیرون احساس کنند. این در حالی است که سونوگرافی داخل رحم نشاندهنده شکل کلی دهانه رحم است و به پزشکان اجازه میدهد تا ببینند که آیا زمان زایمان آغاز شده است یا خیر.
برآورد تاریخ دقیق زایمان میتواند به پزشکان در تصمیمگیریهای پزشکی کمک کند و میتواند برای نوزادان با ناهنجاریهای مادرزادی که باید در بیمارستان بمانند، ضامن زایمان ایمنی باشد. همچنین اگر بیمارستانها بدانند که در طول هفته آینده زایمانهای متعددی را خواهند داشت، میتوانند مقدمات آن را فراهم کرده و کارکنان بیشتری را به خدمت بگیرند.