یکی از مسائل مهمی که ذهن بیشتر والدین جوان را مشغول میکند این است که باید فرزندشان را در اتاق خودشان بخوابانند یا اینکه او را از همان ابتدا به خوابیدن در اتاقش عادت دهند. با مطالعه این مقاله به جواب سوال خود برسید.
یکی از مشکلاتی که ما در فرهنگ خود داریم این است که به دلیل وابستگی بیش از حد والدین به کودکان و گاهی به دلیل گرفتن احساس آرامش از آنها والدین کودکان را کنار خود میخوابانند و قادر به جدا کردن محل خواب آنها از اتاق خود نیستند، بنابراین بعد از سال اول والدین به راحتی میتوانند این کار را انجام دهند.
بهترین زمان جدایی، ۱۲ تا ۱۸ ماهگی است؛ چرا که تا این سن، هنوز به والدین وابسته نشده و مهم تر از آن، ترس از تاریکی برایش مفهوم نیافته است.
هرچه سن جدا کردن محل خواب کودکان در سنین پایین تر صورت بگیرد، این روند آسان تر و با آرامش بیشتر ممکن خواهد بود اما هر چه سن جدا کردن محل خواب در سن بالاتر باشد، این امر سخت تر و گاهی غیر ممکن میشود.
قسمت سخت موقعی است که کودک در سن بالاتری است و تا صبح چند بار بلند شده و میخواهد به رخت خواب والدین برگشته و پیش آنها بخوابد.
در اینجا مقاومت والدین بهویژه مادر نقش اساسی و مهم را دارد. مادر باید به کودک اعلام کند که به هیچ وجه این کار ممکن نیست اما به کودک این اجازه داده میشود که با مادر به اتاق اش برگردد و تا موقع خوابیدن مادر کنار او باقی بماند.
اگر مادر این روند را برای مدتی مانند یک ماه ادامه دهد اما تنها یک مرتبه به کودک اجازه خوابیدن در کنار خود را بدهد، تمام زحمات مادر از بین خواهد رفت. وقتی سن کودک بالاتر برود و این اتفاق نیفتاده باشد.
جدا کردن مرحله به مرحله توصیه میشود:
یعنی کودک در مرحله اول در تخت خود در اتاق والدین میخوابد.
بعد تخت او به تدریج فاصله بیشتری از تخت والدین میگیرد تا آنکه به اتاق خودش منتقل شود.