کم کاری تیروئید در بارداری

یکی از نگرانی هایی که خانمهای باردار در خصوص بارداریشان دارند، این است که چون مبتلا به کمکاری تیروئید هستند نباید باردار شوند.

غده تیروئید در جلوی گردن قرار داد و هورمونهایی را از خود ترشح می کند که سوخت و ساز بدن را متعادل کرده و باعث ساخته شدن پروتئین در بدن میشود و به رشد طبیعی کمک زیادی میکند. اگر این هورمون به هر دلیل دچار کم کاری باشد باعث بروز مشکلاتی در رشد طبیعی افراد می شود. افرادی به شکل مادرزادی دچار کم کاری تیروئید هستند که معمولا با چند دوره درمان بهبود پیدا می کنند اما عده ای دیگر به دلیل کمبود «ید» در بدنشان به پرکاری یا کمکاری تیروئید دچار میشوند.

کم کاری تیروئید را چگونه میتوان تشخیص داد؟

بهتر است این کار با توجه به آزمایش و تستهای پزشکی انجام شود. اما علائمی مانند کاهش تعریق بدن، پف کردن اطراف پلک، زرد شدن و نازک شدن رنگ پوست، بی اشتهایی و نامنظم بودن دوران قاعدگی از نشانههایی است که ممکن است به علت کم کاری تیروئید بهوجود بیاید.

زنانی که کم کاری تیروئید دارند نمیتوانند باردار شوند؟

باید و نبایدش توسط پزشک تعیین میشود و نمیتوان بدون معاینه کردن در این خصوص نظری داد. تاکید بر اینکه تیروئید زنان در دورهی بارداری نباید کم کار باشد به این دلیل است که جنین در سه ماه اول بارداری قدرت تولید هورمون تیروئید را ندارد و برای بدست آوردن آن نیاز دارد که از هورمونهای مادرش استفاده کند.
در این شرایط اگر مادر کم کاری تیروئید داشته باشد، خود به خود هورمونهای لازم در دسترس جنین قرار نمیگیرد و این مسئله ممکن است روی رشد مغزی و عصبی جنین تاثیر بگذارد و او را با مشکلاتی روبرو کند.
افرادی که کم کاری تیروئید دارند و باردار میشوند را میتوان در دو دسته قرار داد. اگر مادر قبل از بارداری تشخیص بدهد که تیروئید دارد اما پزشک بگوید شرایطش برای جنین خطرساز نیست و می تواند به راحتی بچه دار شود، آن زمان است که جای نگرانی وجود ندارد و با مشورت پزشک میتوان به راحتی این مشکل را حل کرد.
اما اگر فرد در شرایطی باردار شود که ناخواسته باشد و خودش هم اطلاعی از کم کاری تیروئید نداشته باشد و بعد از بارداری متوجهاش شود چارهای ندارد جز اینکه این مسئله را با پزشک معالج خود حل کند. در این صورت فرد حتما تحت درمان قرار میگیرد و باید حتما دارو مصرف کند و در زمان بارداری کاملا تحت نظر دکتر باشد. در این شرایط هم بارداری نگران کننده نیست اگر فرد داروها را به موقع مصرف کند و با رعایت رژیم غذایی که پزشک به او میدهد هورمونهایش را به سطحی از تعادل برساند.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here