یائسگی و دیابت

مطالعه محققان آمریکایی نشان می دهد زنانی که قبل از سن ۴۶ سالگی دچار یائسگی می شوند در مقایسه بازنانی که بین ۴۶ تا ۵۵ سالگی دچار یائسگی می شوند، ۲۵ درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع۲ قرار دارند. همچنین زنانی که بعد از سن ۵۵ سالگی دچار یائسگی می شوند ۱۲ درصد بیشتر در معرض ریسک ابتلا به دیابت قرار دارند.

ارتباط یائسگی زودتر از موعد و دیر هنگام با دیابت:

طبق نتایج یک مطالعه، زنانی که قبل از سن ۴۶ سالگی یا بعد از سن ۵۵ سالگی یائسه می شوند، بسیار در معرض ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند. مطالعه محققان آمریکایی نشان می دهد زنانی که قبل از سن ۴۶ سالگی دچار یائسگی می شوند در مقایسه بازنانی که بین ۴۶ تا ۵۵ سالگی دچار یائسگی می شوند، ۲۵ درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع۲ قرار دارند. همچنین زنانی که بعد از سن ۵۵ سالگی دچار یائسگی می شوند ۱۲ درصد بیشتر در معرض ریسک ابتلا به دیابت قرار دارند.

این مطالعه نشان می دهد بعد از دوره یائسگی، سطح استروژن کاهش یافته و به همین دلیل زنان بیشتر در معرض افزایش چربی بدنی و افزایش اشتها، کاهش متابولیسم و بالارفتن سطح قند خون قرار دارند.

ارین ریبلنک، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «زنان باید مراقب ریسک بالای ابتلا به دیابت باشند و باید با پیروی از یک رژیم غذایی سالم و ورزش کردن، روند چاقی را کاهش دهند.»

محققان در این مطالعه، نمونه های مربوط به بیش از ۱۲۴ هزار زن را که در مطالعه بزرگ پیشگیری از بیماری های بعد از یائسگی شرکت کرده بودند را مورد بررسی قرار دادند.

همچنین مشخص شد بین طول دوره باروری بیشتر و ریسک ابتلا به دیابت در زنان نیز ارتباط وجود دارد. زنانی که طول دوره باروری شان کوتاه تر باشد (کمتر از ۳۰ سال) در مقایسه با زنان دارای طول مدت باروری بیشتر (۳۶ تا ۴۰ سال) ۳۷ درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت هستند.

همچنین زنان دارای طولانی ترین مدت باروری (بیش از ۴۵ سال) ۲۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here