قرص هایی که هرگز نباید در عادت ماهانه استفاده کنید

قرص هایی که هرگز نباید در عادت ماهانه استفاده کنید

عادت ماهیانه دوره ای دوست نداشتنی در زندگی خانم هاست. در این دوره برای کاهش درد و بهتر سپری شدن باید به باید ها و نباید ها توجه کرد. در این مطلب شما را با قرص هایی که هرگز نباید در عادت ماهانه استفاده کنید آشنا می کنیم.
دوران عادت ماهانه معمولا همراه با فشار عصبی و درد برای خانم ها همراه است و برای کاهش این دردها معمولا به قرص های مسکن پناه می برند که تنها درد را به صورت لحظه ای کاهش می دهد و گاهی اثرات نامطلوبی بر سلامت خانم ها می گذارد. در این مطلب شما را با قرص هایی که هرگز نباید در دوران عادت ماهانه مصرف کنید آشنا می کنیم.

مفنامیک؛ خوب یا بد؟
اگر درد قاعدگی شدید نباشد استفاده از مسکن های ضدالتهاب غیراستروییدی نظیر مفنامیک اسید و یا بروفن می تواند سبب کاهش درد شود. استفاده از این داروها برای کسانی است که معمولا به مدت یک یا دو روز درد دارند و باید روزهایی که فکر می کنند درد قاعدگی شان شروع می شود قبل از اینکه درد تشدید شود هر ۸ ساعت یک بار از این داروها استفاده کنند. مسکن هایی مثل استامینوفن و استامینوفن کدئین دار برای تسکین درد تاثیر چندانی ندارد.

ژلوفن؛ بخورم یا نخورم؟
ژلوفن نوعی داروی ضد التهاب غیراستروئیدی است که در درمان و کاهش دردها و التهاب‌های ناشی از التهاب روماتیسمی مفاصل و پوکی استخوان، تب، دردهای خفیف تا متوسط و درمان اولیه دردهای قاعدگی به کار می‌رود.

محققان در مطالعات خود به این نتیجه رسیده‌اند که زنان به دنبال استفاده طولانی‌مدت از ایبوپروفن دچار کاهش قدرت باروری می‌شوند ولی این مشکل با اقدامات سریع و آغاز راهکارهای درمانی قابل برگشت است و این گروه از زنان می‌توانند بارداری را تجربه کنند.

افرادی که از برخی بیماری‌ها رنج می‌برند مانند مبتلایان به آسم، مشکلات کبدی، کلیوی، نارسایی‌های خفیف قلبی، فشار خون بالا، حملات و بیماری‌های قلبی، بیماری‌های عروق محیطی از قبیل باریک شدن عروق، مبتلایان به سکته و افرادی که سابقه خونریزی معده داشته‌اند، باید با احتیاط اقدام به مصرف ژلوفن و ایبوپروفن کنند.

 

قرص آهن؛ آری یا خیر؟

استفاده از قرص آهن یا اسید فولیک یا اسید فولیک در دوران پریود اشکالی ایجاد نمی کند و لازم نیست که اگر پزشک تان برای شما این دو نوع دارو را تجویز کرده اند در طول دوره پریود مصرف را قطع و پس از پاک شدن و پایان خون ریزی قاعدگی دوباره مصرف آهن و اسید فولیک را شروع کنید. اسید فولیک از ویتامین های گروه ب است که شما اگر در همه دوران باروری خود و تا زمان یائسگی هم آن را به صورت منظم مصرف کنید مشکلی برای تان ایجاد نمی شود. اما در خصوص قرص آهن بهتر است که ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا بررسی های آزمایشگاهی لازم برای شما انجام شده و سپس اگر لازم بود برای تان قرص آهن با دوز مناسب تجویز شود.

روش های دیگر رفع درد قاعدگی

۱-گرما به‌ رفع‌ درد کمک‌ می‌کند. روی‌ شکم‌ یا کمر صفحه‌ گرم‌ کننده‌ یا شیشه‌ آب داغ‌ بگذارید یا حمام‌ آب داغ‌ بگیرید. یک‌ روش‌ دیگر این‌ است‌ که‌ هر چند بار لازم‌ باشد، برای‌ ۱۵-۱۰ دقیقه‌ در وان‌ یا لگن‌ آب‌ داغ‌ بنشینید. 

۲-استفاده‌ از دستگاه‌ تحریک‌ کننده‌ الکتریکی‌ رشته‌های‌ عصبی‌ از راه‌ پوست‌ نیز ممکن‌ است‌ به‌ رفع‌ درد کمک کند. 

۳-اگر درد قاعدگی‌ با استرس‌ ارتباط‌ داشته‌ باشد، روان‌ درمانی‌ یا مشاوره‌ توصیه میشود.

۴-داروها: برای‌ ناراحتی‌ خفیف‌، استفاده‌ از داروهای‌ ضدالتهابی‌ غیراستروییدی‌ مثل‌ آسپیرین‌، ایبوپروفن‌، ناپروکسن‌ یا مفنامیک اسید کافی‌ است‌. مفنامیک اسید خصوصا برای کسانی که از خونریزی زیاد رنج میبرند مناسب است. 
داروهای دیگری که ممکن است تجویز شوند عبارتند از ضدپروستاگلاندین‌هاو قرصهای ضدحاملگی‌، که‌ از تخمک‌گذاری‌ جلوگیری‌ می‌کنند.
در موارد شدید، از بعضی‌ هورمون‌ها (مثل‌ هورمون‌ آزاد کننده‌ هورمون‌های‌ گنادوتروپین) میتوان برای توقف کار تخمدان و رفع درد استفاده کرد.(البته با تجویز پزشک)

۵- مصرف روزانه یک کپسول ۴۰۰ میلی‌گرمی یا دو کپسول ۲۰۰ میلی‌گرمی ویتامینE میتواند به عنوان روشی ساده درکاهش درد به زنان و دختران جوان کمک کند.

۶-مصرف مکملهای ویتامین B باعث کاهش علائم در برخی خانمها میشود. 

۷- در دیسمنوره ثانویه درمان بیماری زمینه ای باعث از بین رفتن درد میشود.

مواد مغذی مفید برای قاعدگی دردناک:

– ویتامینA -ویتامین C,B- بیوفلاونئوئید- ویتامین E- نیاسین – کلسیم – منیزیوم -روغن هسته انگور
– ماهی پرچرب- ماهی قزل آلا- ماهی ساردینی- میوهای تازه- تن ماهی جنوب (ماهی اقیانوس)- آناناس- حبوبات- سبزی تازه – مارچوبه- هویج- آجیل- لوبیا و باقلا- روغن زیتون -زنجبیل و دارچین 
در صورت استفاده از مواد غذایی ذکر شده در هر ماه از درد قاعدگیتان کاسته میشود.
در برخی خانمها مصرف چای سبب کاهش دیسمنوره میشود.
مصرف‌ هرگونه‌ نوشیدنی‌ یا غذای‌ کافئین‌دار را کم‌ یا متوقف‌ کنید.
چربی های اشباع شده که در تخم مرغ و گوشت به فراوانی موجود است سبب افزایش مشکلات مربوط به قاعدگی دردناک می شود بنابراین توصیه می شود در این دوره از مصرف اینگونه مواد پرچرب پرهیز گردد.
روغن هسته انگور سبب جلوگیری از انقباضات دردناک رحمی می شود

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here