علت دیر دندان درآوردن نوزاد

علت دیر دندان درآوردن نوزاد

رویش دندان های شیری از حدود هشت ماهگی شروع می شود و تا حدود ۲/۵ سالگی ادامه دارد. بسیاری از والدین با نگرانی از تاخیر رشد دندان های فرزندشان، می پرسند این تاخیر تا چه زمانی طبیعی است.

 عوامل متعددی بر رویش دندان ها تاثیر می گذارند. حرکت رویشی دندان پس از آهکی شدن کامل تاج دندان، در حالی که ریشه شروع به تشکیل می کند درون فک به سمت دهان آغاز می شود، بنابراین رشدونمو ریشه در حرکت دندان ها بسیار مهم است.

تغییرات پالپ (مجموعه رگ و عصب) دندان نیز عامل دیگری در رویش دندان ها محسوب می شود.

تغییرات در بافت همبند اطراف دندان، تغییرات در استخوان آلوئول فک و تغییرات در بافت انتهای ریشه دندان نیز از همین عوامل هستند. شش ماه تاخیر در رویش این دندان ها، یعنی شروع رویش اولین دندان در یک سال و دو ماهگی، نباید والدین را نگران کند.

به طور معمول مداخله دندان پزشک برای رویش دندان ها حتی پس از این سن نیز کمتر صورت می گیرد.

استفاده از وسایل پلاستیکی مخصوص می تواند به تسریع در رویش دندان ها و کنار رفتن لثه از روی آن کمک کند. تاخیر در رویش دندان های شیری نسبت به دائمی ها کمتر دیده می شود. برخی بیماری ها یا عوامل دیگر در تاخیر رویش دندان ها موثر هستند.

در دندان های دائمی عوامل دیگری نیز مانند مسیر رویشی نادرست، دندان شیری انکیلوز (فک جوش)، سابقه ضربه به دندان شیری، سابقه درمان عصب دندان شیری، وجود دندان اضافه یا مواد استخوانی شبیه دندان، وجود کیست، شکل و اندازه غیرطبیعی، جوش خوردن دو دندان مجاور به یکدیگر و مشکلات ساختمان دندان، موثر هستند.

لازم به ذکر است که تاخیر در رویش دندان های دائمی تا یک سال و نیم، گرچه نگران کننده نیست اما معاینات در این گروه سنی راحت تر و اقدامات مورد نیاز، آسان تر است بنابراین معاینات به موقع می تواند مفید باشد.

رشد دندان در کودکان بسیار مهم است و به عنوان مرحله ی مهمی از زندگی آنان به حساب می آید. اما بسیاری از مردم و والدین تصور می کنند که دندان در نیاوردن کودکانشان مسئله ی بسیار حادی می باشد. در صورتی که علت آن عواملی مثل: تغذیه- ژنتیک و موقعیت پزشکی می باشد. در واقع اگر بخواهیم مسئله ی ژنتیک را توضیح بدهیم اگر در خانواده ای رشد جوانه زدن دندان فرزند خیلی دیر صورت بگیرد این موضوع به در کودکی صورت گرفته که خواهر یا برادر و یا والدینی با همین سابقه وجود داشته اند، بیشتر دیده می شود.

در زیر نمونه هایی از جوانه زدن دندان بیان شده است:

  • سرازیر شدن آب دهان

  • بد خوابی

  • چنگ زدن به گوش

  • تلاش برای گاز زدن جویدن و مکیدن هر چیزی که در دست میگیرد

  • تورم لثه ها

  • بد غذایی

  • مالیدن صورت

برخلاف تصور قدیمی ها، دندان در آوردن اطفال منجر به بیماری آنها نمی شود. شاید فرزند در این مدت بداخلاق شود و خواب نامنظمی پیدا کند اما گوش درد، تب و اسهال نشانه هایبیماری های ویروسی است نه دندان در آوردن. اگر این نشانه ها را در کودک خود مشاهده کردید، او را نزد دندانپزشک اطفال خوب ببرید.

برخی علت تاخیر در دندان درآوردن

ارثی:

یکی از علل اصلی دندان درنیاوردن، ژنتیکی است. به سابقه خانوادگی خودتون مراجعه کنین و ببینین که آیا این مشکل در خانواده سابقه داشته یا نه. اصولا در این مورد کار خاصی از دست تون برنمیاد و باید منتظر دندان درآوردن کودک باشین.

تغذیه نادرست:

یکی از علت های اساسی مشکل دندان درآوردن، تغذیه نامناسبه. کودک در مرحله ایه که باید به بهترین نحو تغذیه بشه. به همین دلیله که تغذیه کودک با شیر مادر که تمامی نیازهای جسمی او را برآورده می کنه، توصیه میشه.

زمانی که کودک شروع به مصرف غذاهای جامد می‌کنه باید مطمئن بشین که همه مواد به مقدار کافی به بدن او می‌رسه. کمبود ویتامین D و کلسیم باعث میشه کودک دیرتر دندان دربیاره.

کم کاری تیروئید:

کم کاری تیروئید، می‌تونه مشکلات دندان درآوردن کودک رو افزایش بده حتی این اختلال می تونه باعث تاخیر در راه رفتن و سخن گفتن و اضافه وزن کودک بشه.

کمبود ویتامین D:

ویتامین D به بدن کمک می کنه تا از کلسیم برای رشد استخوان ها و دندان های قوی استفاده کنه. منبع اصلی ویتامین D نور خورشیده اما با مصرف مکمل ها نیز میشه بخشی از ویتامین D موردنیاز بدن رو تامین کرد. در نوزادان زودرس، کمبود ویتامین D می تونه به طور طبیعی رخ بده.

پزشکی:

در صورت ادامه پیدا کردن مشکل پس از ۱۳ ماهگی توصیه جدی می شه که به پزشک مراجعه کنین با انجام دادن چند آزمایش میشه متوجه مشکل شد.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید