علت ناهمواری سطح ناخن

علت ناهمواری سطح ناخن:جدا از جاذبه آرایشی، ناخن هـاوظایف دیگری نیز بعهده دارند از جمله کمک به بــلند کردن اجـسـام با ایجاد تکیه گاه برای بافت انگشتـان و یا دسـت کاری اجــسام و از هـمـه مــهمتر آن که ناخن هـا سلامت عمومی بدن را بازتاب می کنند.کارشناسان می گویند اگر در ناخن های خود تغییراتی دیدید در سریع ترین وقت ممکن به پزشک مراجعه کنید چرا که ناخن ها آیینه تمام نمای اعضای بدن هستند.دریافت ناکافی ویتامین B21 می تواند ایجاد خشکی، تیرهگی و گرد شدن در ناخن ها شود.

 کمبود روی میتواند باعث ایجاد لکه های سفید بر روی ناخنها شود. شکستگیها در ناخنها ممکن است نشانه این باشد که بدن شما به آب و مایعات بیشتری نیاز دارد. وجود قرمزی در پوست اطراف ناخن و کوتیکول شما میتواند به واسطه فقر یا ضعف متابولیسم اسیدهای چرب در بدن شما باشد.

بنابراین ناخن ها برای سالم بودن و ماندن، به مقدار زیادی کلسیم، منیزیم، پروتئین و سیلیس و روی نیاز دارند.

هر مشکل ناخن، نشان از یک بیماری دارد

آیا می دانستید که ناخن های شما می توانند سرنخ هایی از سلامت کلی شما را ارائه دهند؟ وجود سفیدی در ناخن یا وجود اثر خفیفی از رنگ قرمز و یا مقداری ناهمواری در ناخن ها ممکن است نشانه ای از بیماری در بدن باشند.ناخن بخشی از دستگاه پوششی بدن است.

بخش‌های دیگر این دستگاه شامل پوست، مو و غشاهای مخاطی هستند.صفحات حفاظتی که ناخن نامیده می‌شوند، انتهای انگشتان دست و پا را می‌پوشانند. ناخن ها اساسا از کراتین که یک پروتئین درشت مولکول در مو و پوست است، تشکیل شده‌اند.

ناخن ها از ماتریکس که زیر یک چین پوستی به نام کوتیکول قرار دارد و از لانولا (ماهک) که منطقه‌ای هلالی شکل در قاعده ناخن است، رشد می‌کنند.

ناخن ها منعکس کننده عادت های خوب و بد فـرد هستند . جدا از جنبه زیبایی، ناخن هـا وظایف دیگری نیز بر عهده دارند، از جمله کمک به بــلند کردن اجـسـام با ایجاد تکیه گاه برای بافت انگشتان، و یا دسـت کاری اجسام، و از هـمـه مهم تر آن که ناخن هـا سلامت عمومی بدن را منعکس می کنند.مشکلات موجود در کبد، ریه ها و قلب می توانند در ناخن خود را نشان دهند

ترکیب شیمیایی ناخن

پروتئین عمده ناخن، کراتین است . چربی عمده ناخن نیزکلسترول می باشد و حدود ۱/۰ تا ۱ درصد آن را تشکیل می دهد . مقدار آب آن کمتر از پوست بوده و حدود % ۱۲ – ۷ می باشد .

محرک های شیمیایی ناخن

 ناخنها در اثر غوطه وری طولانی درآب و یا مقادیر زیادی از قلیا یا مواد پاک کننده قوی ، دچار نرمی و تخریب تدریجی می شوند . حلال های آلی و روغن موتور نیز باعث نرم شدگی صفحه ناخن می شود .روغن های معدنی باعث اونیکولیز ( جداشدن ناخن از بستر ) و ضخامت زیر ناخن می گردند.

آناتومی ناخن

ناخن از بافت سخت و مرده ای به نام کراتین ساخته شده است و نوک حساس انگشتان را در برابر آسیب حفظ میکند. از جمله مشکلات شایع ناخن ، تغییر شکل آن و درد یا التهاب پوست اطرافش است. شایع ترین علت تغییر شکل ناخن ،آسیب و عفونت های قارچی هستند.

با وجود این بیشتر بیماری های پوستی رایج و از جمله پسوریازس و اگزما هم می توانند بر رشد و ظاهر ناخن ها تاثیر بگذارند. حدود ۶ ماه تا یک سال هم طول می کشد که ناخن از دست رفته جایگزین شود.بنابراین لازم است درمان مشکلات ناخن هم به همین مدت ادامه پیدا کند.

بستر ناخن

 بستر ناخن قسمتی از بافت ناخن است که بافت عظیم و نازا نامیده می شود بخش بستر ناخن از لبه بافت زایا و جوانه زننده یا هلالی به هیپونی کیم hypony chium امتداد می یابد. بستر ناخن شامل رگ های خون، اعصاب و رنگدانه (سلولهای تولید کننده فلانین) می باشد.

همانطور که ناخن از ریشه تولید می شود به سمت پایین بستر ناخن حرکت میکند که با افزودن مواد ناخن به ضخامت ناخن کمک می کند.

سطح و صاف بودن بستر ناخن برای یک رشد طبیعی ناخن بسیار مهم می باشد.اگر اینطور نباشد ممکن است ناخن شکسته شود و یا شیارهایی برروی آن ایجاد شود که استفاده لوازم آرایشی بر روی ناخن را غیر ممکن می سازد.

ورقه ناخن

ورقه ناخن ، ناخن واقعی است که از کراتین سخت و نیمه شفاف ساخته شده است. ظاهر صورتی رنگ ناخن به خاطر رگهای خوین زیر ناخن می باشد. زیر سطح ناخن دارای شیارهایی است در امتداد طول ناخن که به چسبیدن ناخن به بسترش کمک می کند.

کوتیکول

 بخش cuticle ناخن انگشت، chium epony نیز نامیده می شود که بین پوست انگشت و ورقه ناخن قرار گرفته و با ترکیب این ساختارها یک مانع و محافظ ضدآب روی ناخن ایجاد می کند.

 پریونیکیوم (Perionychium)

پریونیکیوم پوستی است که روی ورقه ناخن قرار می گیرد. این قسمت لبه paronychicol نیز نامیده می شود. این بخش محل ایجاد ریشه ناخن، ناخن های رشد نکرده و عفونت پوست که paronychia نامیده می شود می باشد.

 Hyporychium

 محل بین ورقه ناخن و نوک ناخن می باشد. اینجا محل اتصال ناخن و پوست نوک انگشت است. همچنین جایی که یک مانع ضدآب برای ناخن تولید می شود.

رشد ناخن

ناخن ها در تمام مدت در حال رشد هستند اما میزان این رشد با سن و circulatjion آهسته می شود.

ناخن های انگشتان دست سریعتر از ناخن های انگشتان پا با میزان ۳ میلی متر در هر ماه رشد می کنند. رشد ناخن از محل ریشه تا نوک آزاد ناخن (خارج شده) ۶ ماه طول می کشد. ناخن های شست پا هر ماه ۱ میلی متر رشد می کنند و بین ۱۲-۱۸ ماه طول می کشد تا کاملا یک ناخن جایگزین آن شود.

ساختمان ناخن

 ساختمانی که ما از ناخن می شناسیم به ۶ بخش معین و ویژه تقسیم می شود

 ۱-ریشه

۲-بستر ناخن

۳-ورقه ناخن

۴-سطح بیرونی یا کوتیکل

۵-eponychium

۶-perionychium

نکاتی در مورد داشتن ناخن های سالم و قوی

 ۱-برای قوی کردن ناخن های خود ، دوری از عفونت ها، و بهبود بخشیدن به ظاهر آنها، نکات زیر را انجام دهید:

 ۲-ناخن های خود را تمیز و خشک نگه دارید.

۳-از جویدن و کندن ناخن ها خودداری کنید.

۴-همه روزه به ناخن های خود مرطوب کننده بزنید. کرم های حاوی اوره ، فسفولیپیدها، یا لاکتیک اسید می تواند کمک به پیشگیری از ترک خوردگی کند.

۵-سوهان زدن ناخن ها را در یک جهت و کمی به سمت بالا انجام دهید ، تا اینکه سوهان کاری در یک نقطه.

۶-لایه شاخی را بر ندارید یا آنقدر تمیز نکنید که به عمق زیر ناخن ها برسید، که منجر به عفونت شود.

۷-ناخن های روینده شصت پا را حفاری نکنید. با یک متخصص پوست ملاقات کنید اگر پردردسر شده اند.

۸-از براق کننده های ناخن که حاوی استون و فرمالین است استفاده نکنید.

۹-از وسایل شخصی خود استفاده کنید اگر مرتبا آرایش ناخن و مانیکور می کنید.

۱۰-اگر شما ناخن های مصنوعی دارید، مرتبا برای تغییر رنگ سبز چک کنید( علامتی از عفونت باکتریایی).

۱۱-یک غذای تنظیم شده تناول فرمایید و ویتامین های حاوی بیوتین استفاده کنید.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here