خانه سلامت دانستنی های پزشکی رابطه قند خون بالا و سلامت قلب انسان

رابطه قند خون بالا و سلامت قلب انسان

رابطه قند خون بالا و سلامت قلب انسان

شاید با خودتان بگویید که قند خون چه ارتباطی با قلب دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با ارتباط آن ها آشنا کنیم.

 
قند خون بالا جدا از عوارضی که برای دیگر اعضای بدن دارد، روی سلامت قلب تاثیر بسیار جدی دارد که افراد باید به آن توجه کنند. قند خون بالا به قلب صدمه می‌زند. در این زمینه راهکار هایی وجود دارد که شما می‌توانید با به‌ کار بستن روزانه آن‌ها، سالم بمانید و از بروز مشکلات قلبی عروقی ناشی از دیابت پیشگیری کنید.

 

بالا بودن قند خون در مدت طولانی سبب بروز مشکلاتی در فرد دیابتی می‌شود که می‌تواند به قسمت‌ های مختلف بدن مثل قلب و عروق صدمه برساند. البته این عوارض قابل پیشگیری بوده و یا می‌توان روند آن را آهسته‌تر نمود.

The relationship between high blood sugar and human heart health

بیماری‌ های قلبی و عروقی در افراد دیابتی

بیماری‌ های قلب و عروق علت اصلی مرگ‌‌ و میر و از عوامل مهم ایجاد ناتوانی‌های افراد دیابتی هستند. خطر بروز حوادث قلبی- عروقی در بیماران دیابتی۲ برابر بیش از سایر افراد است. در حقیقت ۶۵ درصد بیماران دیابتی به علت عوارض قلبی و عروقی، جان خود را از دست می‌دهند این در حالی است که تقریباً ۷۰ درصد بیماران دیابتی از افزایش خطر حمله قلبی در اثر دیابت بی‌اطلاع هستند.

 

مهم‌ترین علت ایجاد بیماری‌ های قلبی- عروقی، تصلب شرایین است.تصلب شرایین سبب می‌شود که سرخرگ‌ های گوناگونی که به قسمت‌ های مختلف بدن خون می‌رسانند، به‌ تدریج سخت‌تر و تنگ‌تر شوند و توانایی آن ها برای انتقال اکسیژن و مواد غذایی به سلول‌ های بدن کاهش یابد.عواملی هستند که موجب سریع‌تر شدن فرایند تصلب شرایین می‌گردند و در صورت وجود آن ها احتمال پیدایش بیماری قلبی- عروقی افزایش پیدا می‌کند.

عوامل خطر برای بروز بیماری‌ های قلب و عروق عبارتند از:
سن بالا
جنس مذکر
سابقه خانوادگی بیماری قلبی زودرس
فشار خون بالا
افزایش چربی خون (به‌ ویژه کلسترول)
دیابت قندی
سیگار کشیدن
چاقی
کم‌ تحرکی (انجام ندادن فعالیت‌ های بدنی) و اختلال در انعقاد خون.
دیابت ایجاد تصلب شرایین و تنگ شدن سرخرگ‌ها را تسریع می‌کند.این تنگی سبب تنگ شدن یا حتی انسداد مسیر جریان خون به قلب، مغز و سایر قسمت‌ های بدن و نهایتاً بروز حمله قلبی یا مغزی می‌شود.با توجه به این که دیابت از جمله عوامل خطر بروز بیماری‌های قلبی- عروقی است، دیابتی‌ها باید بیش از دیگران مراقب سلامت قلب و عروق خود باشند.
 
بیماران دیابتی به چه بیماری‌های قلبی مبتلا می‌شوند؟

بیماری‌های قلبی-دیابتی شامل بیماری عروق کرونری قلب (CHD)، نارسایی قلبی و بیماری کاردیومیوپاتی دیابتیک می‌شود.

The relationship between high blood sugar and human heart health
چه اقداماتی انجام دهیم تا با وجود مشکلات دیابتی سالم بمانیم؟

-از برنامه غذایی که توسط پزشک یا کارشناس تغذیه طرح‌ریزی شده است پیروی کنید. همه وعده‌ های غذایی را به موقع مصرف کنید. به ازای هر ۱۰۰۰ کالری، ۱۴ گرم فیبر در رژیم غذایی مصرف کنید.مقدار فیبر(سبزیجات) غذا را به‌ تدریج افزایش دهید تا دچار مشکلات گوارشی نشوید.

 

-حداقل ۵ روز در هفته هر روز به مدت ۳۰ دقیقه ورزش کنید و با پزشک‌تان در مورد ورزشی که برای شما مناسب‌تر است مشورت نمایید. وزن مناسب خود را حفظ کنید.

 

-داروهای خود را هر روز سر ساعت مصرف کنید.

 

-قند خون خود را هر روز کنترل کنید وآن را در دفترچه مخصوصی یادداشت کنید. اگر ۲ تا ۳ نوبت قندخون خیلی بالا و یا خیلی پایین داشتید با پزشکتان در این باره مشورت کنید.

 

-پاهایتان را روزانه از نظر قرمزی، ورم و …. کنترل کنید.

 

-سیگار نکشید. اگر سیگاری هستید آن را ترک کنید.-مصرف روزانه آسپیرین با مقدار کم خطر بروز حملات قلبی و حوادث عروقی مغز را در بسیاری از افراد کاهش می‌دهد. پس از مشورت با تیم پزشکی خود، آسپرین مصرف کنید.

 

نشانه‌ های مهم بیماری قلبی

درد قفسه سینه

تنگی نفس
تپش قلب
ادم یا ورم اندام‌ها

 

قلب و عروق چگونه صدمه می‌بینند؟

با افزایش قند خون با افزایش فشارخون با سیگار کشیدن با افزایش کلسترول و دیگر چربی‌های خون با خوردن غذا هایی که دارای اسید چرب اشباع‌ شده و کلسترول بالا هستند با افزایش وزن بدن با بی‌تحرکی.

 

اصول اولیه پیشگیری و درمان

قند خون خود را کنترل کنید. هموگلوبین A1C متوسط قند خون شما در طی ۳-۲ ماه گذشته است. مقدار مناسب برای خود را بدانید و قند خون را در حد مناسب کنترل کنید.کنترل فشار خون مؤثرترین راه برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی- عروقی در بیماران دیابتی است. فشار خون خود را در منزل اندازه‌گیری کنید و میزان مناسب برای خود را بدانید.

 

مقدار مناسب کلسترول خود را بدانید تا قلب خود را محافظت کنید. رگ‌ های خود را با کنترل کلسترول و تری‌گلیسرید باز نگه ‌دارید. ترک سیگار ورزش روزانه کم کردن وزن (در صورت نیاز)

 

چگونه می‌توان مشکلات قلبی- عروقی را تشخیص داد؟

هر زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنید فشار خون خود را کنترل کنید و از پزشک‌تان بپرسید که فشارخون شما چقدر بوده است و چقدر باید باشد؟ ممکن است جهت تشخیص هر نوع مشکل قلبی پزشک شما برایتان تست ورزش انجام دهد. در طی تست ورزش پزشک می‌تواند وضعیت سلامت قلب شما را بررسی کند.

 

The relationship between high blood sugar and human heart health

هر سال سطح چربی‌های خون خود را کنترل کنید. این کنترل شامل ۴ مورد است:
 
 
کلسترول خون که مقدار آن باید حدود ۲۰۰ یا کمتر باشد. LDL (کلسترول بد) که مقدار آن باید حدود ۱۰۰ یا کمتر باشد.HDL (کلسترول خوب) که مقدار آن باید در مردان بیشتر از ۴۰ و در زنان بیشتر از ۵۰ باشد.

 

تری‌گلیسرید که مقدار آن باید کمتر از ۱۵۰ باشد. اگر مقدار این چربی‌ها در حد طبیعی نباشند، پزشک شما داروهایی می‌دهد تا بتواند آن ها را به حد طبیعی برساند.

شکی نیست که  دیابت خطر ابتلا به حملات قلبی را افزایش می دهد . بیماری های قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، لخته شدن خون، سکته مغزی، نارسایی قلبی، و بیماری عروق محیطی –  شیوع آن ها در میان افراد مبتلا به دیابت است.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید