درمان زیاد شدن مایع دور جنین

افزایش بیش از حد نرمال و طبیعی میزان مایع آمنیوتیک که دور جنین را فرا گرفته است باعث ایجاد عارضه‌ای می‌شود که هیدرآمنیوس (یا پلی هیدرآمنیوس) نامیده می‌شود.
میزان شیوع هیدرآمنیوس در بارداری چقدر است؟
هیدرآمنیوس در حدود ۴ درصد بارداری‌ها اتفاق می‌افتد.
چه کسانی در معرض پلی هیدرآمنیوس قرار دارند؟
در حدود نیمی از موارد، هیدرآمنیوس بدون هیچ دلیل مشخصی اتفاق می‌افتد. اما گاهی دیابت بارداری کنترل نشده، جنین درشت و بارداری دوقلویی یا چند قلویی عوامل ایجاد کننده هیدرآمنیوس هستند.
علائم هیدرآمنیوس چیست؟
عائم اصلی هیدرآمنیوس رشد سریع رحم، ناراحتی در ناحیه شکم و انقباضات ادراری هستند اما در بیشتر موارد هیچ علامت خاصی برای هیدرآمنیوس مشاهده نمی‌شود. معمولا هیدرآمنیوس در معاینات دوران بارداری و از طریق بررسی ارتفاع رحم تشخیص داده می‌شود. در این حالت ارتفاع رحم بیش از میزان نرمال است. یا اینکه در حین سونوگرافی معلوم می‌شود میزان مایع امنیوتیک در ساک حاملگی خیلی بالا رفته است.
عوارض و خطرات هیدرآمنیوس چیست؟
اگر میزان مایع آمنیوتیک کمی بالا باشد معمولا جای نگرانی نیست. این میزان اضافی مایع آمنیوتیک احتمالا بدون هیچ مداوایی دوباره جذب خواده شد. اما اگر میزان مایع آمنیوتیک خیلی بالارفته باشد ممکن است اختلالاتی در سیستم مرکزی عصبی، دستگاه گوارش، یا نارسایی کلیه و مثانه جنین یا مشکلات جنین برای قورت دادن مایع آمنیوتیک باشد (جنین مایع آمنیوتیک را قورت می‌دهد و از طریق ادرار او دوباره مایع آمنیوتیک اضافه شده و این چرخه ادامه پیدا می‌کند). هیدرآمنیوس ممکن است باعث پارگی زودرس کیسه آب جنین، زایمان زودرس، جدا شدن جفت، جنین در وضعیت بریچ، یا پرولاپس بند ناف (فرو افتادگی بند ناف از رحم) بشود. همچنین ممکن است باعث ناراحتی و درد شکم، سوء هاضمه، و ورم پاها و تنگی نفس برای مادر بشود. با همه این اوصاف ممکن است میزان مایع آمنیوتیک خیلی زیاد باشد اما واقعا هیچ یک از مشکلاتی که در خصوص سلامت جنین و بارداری گفته به وجود نیاید. همچنین ممکن است میزان مایع آمنیوتیک خیلی بالا باشد اما زایمان در زمان مقرر انجام شود. ضمنا ممکن است میزان مایع آمنیوتیک به مرور کم شود.
اگر مایع آمنیوتیک زیاد باشد چه کاری باید انجام دهید؟
بجز در مواردی که افزایش مایع آمنیوتیک شدید است نیازی نیست کار خاصی انجام دهید. فقط باید به طور منظم با پزشک خود ملاقات نمایدتا او به دقت وضعیت شما را تحت کترل داشته باشد. اگر مایع آمنیوتیک خیلی زیاد باشد ممکن است پزشک به شیوه آمنیوسنتز درمانی، مقداری از مایع آمنیوتیک را از ساک حاملگی خارج کند. یا اینکه با تجویز داروهایی خاص میزان مایع آمنیوتیک را کاهش دهد. از آنجا که افزایش مایع آمنیوتیک می‌تواند باعث فرو افتادگی بند ناف شود اگر کیسه آب جنین زودتر از تاریخ زایمان دچار نشتی یا پارگی شد بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here