موارد استفاده و عوارض ستیریزین

ستیریزین (Cetirizine) یا زیرتک (Zyrtec)

ستیریزین (Cetirizine) یا زیرتک (Zyrtec) یک داروی ضد الرژی . ضد حساسیت میباشد . کاربرد اصلی داروی ستیریزین (Cetirizine) درمان حساسیت و خارش است . ستیریزین (Cetirizine) برای درمان تب یونجه ، کهیر و خارش های پوستی ناشی از حساسیت ها و الرژی ها استفاده میشود .

همچنین برای درمان ابریزش بینی، خارش و قرمزی چشم ، عطسه و خارش بینی و گلو و پوست ، در صورتی که این علائم ناشی از آلرژی و حساسیت باشد ، نیز استفاده میشود .

ستیریزین با مهار گیرنده‌های H۱ ( نوع یک گیرنده‌های هیستامین) عمل میکند. تفاوت ستیریزین (Cetirizine) با آنتی هیستامین‌ های قدیمیتر مثل کلرفنیرامین این است که چون از سد خونی مغزی نمی‌گذرد اثر تسکینی کمتری بر سیستم عصبی مرکزی دارد و خواب آلودگی آن کمتر است.

ستیریزین همچنین در درمان خارش و تورم ناشی از کهیر استفاده می شود.
به طور موقت علایم ناشی از تب یونجه یا آلرژی تنفسی فوقانی ( آبریزش بینی، عطسه ، خارش چشم ها / آبکی، خارش بینی و گلو ) تسکین می دهد.

مصرف ستیریزین (Cetirizine) در دوران بارداری و شیردهی

این دارو معمولا در دوران حاملگی خطری برای جنین ندارد و مصرف ستیریزین در دوران بارداری مانعی ندارد ولی توجه داشته باشید که در موقع تجویز پزشک ، حامله بودن خود را به پزشک اطلاع دهید و در صورت صلاح دید پزشک ، از این دارو در دوران بارداری استفاده نمایید

 داروی ستیریزین از طریق شیر مادر وارد بدن شیر خوار خواهد شد و ممکن است برای نوزاد شما مضر باشد . از مصرف این دارو در دوران شیر دهی اکیدا خوداری کرده و فقط در صورت صلاح دید پزشک متخصص ، از داروی ستیریزین در دوران شیردهی استفاده نمایید.
عوارض جانبی احتمالی مصرف ستیریزین (Cetirizine)

هر داروی شیمیایی دارای عوارض جانبی خواهد بود که این عوارض جانبی ممکن است در شخصی بروز کرده و در شخص دیگر ، کاملا بدون عوارض باشد . عوارض جانبی احتمالی داروی ستیریزین به شرح زیر است

احساس خواب الودگی ، احساس سرگیجه و سردرد ، خستگی و بی حوصلگی ، خون دماغ شدن ، شکم درد ، حالت تهوع و استفراغ ، اسهال ، عطسه ، سرفه ، خشک شدن دهان .حداکثر اثر دارو یک ساعت بعد از مصرف ظاهر می شود. درصورت مصرف با غذا سرعت جذب دارو کاهش می یابد.

تداخل دارویی ستیریزین

در صورتی که از داروهای زیر استفاده میکنید به پزشک خود اطلاع دهید

  • داروهای ضد افسردگی
  • داروهای ضد اضطراب
  • داروهای مورد مصرف در درمان اختلالات روانی
  • داروهای ضد تشنج
  • سایر داروهای مورد استفاده برای سرماخوردگی یا آلرژی ها
  • داروهای خواب آور
  • آرام بخش ها
  • ترانکلیزرها
  • تئوفیلین
عوارض و خواص شربت سیتریزین

سیتریزین (Cetirizine) با نام تجاری زیرتک (Zyrtec) یک آنتی هیستامین است که باعث کاهش هیستامین طبیعی در بدن می شود. هیستامین می تواند علائم عطسه ، خارش، ترشح اشک و آبریزش بینی تولید کند٬ به همین دلیل برای درمان علائم سرماخوردگی یا آلرژی سیتریزین مانند عطسه ، خارش ، ترشح اشک و آبریزش بینی استفاده می شود. ستیریزین همچنین در درمان خارش و تورم ناشی از کهیر استفاده می شود.
به طور موقت سیتریزین علایم ناشی از تب یونجه یا آلرژی تنفسی فوقانی ( آبریزش بینی، عطسه ، خارش چشم ها / آبکی، خارش بینی و گلو ) تسکین می دهد.

توضیحات دارو :

نام ژنریک: ستیریزین (Cetirizine)

نام تجاری سیتریزین : زیرتک (Zyrtec)

کلاس دارویی: آنتی هیستامین

اثرات آنتی هیستامین این دارو به علت رقابت سیتریزین با هیستامین دراتصال به گیرنده H1 است. کاربرد آن در کاهش علائم ناشی از آسم آلرژیک ممکن است به دلیل جلوگیری از اثرات انقباضی هیستامین بر برونش ها باشد.اثرات آنتی هیستامین این دارو به علت رقابت با هیستامین دراتصال به گیرنده H1 است. سیتریزین کاربرد آن در کاهش علائم ناشی از آسم آلرژیک ممکن است به دلیل جلوگیری از اثرات انقباضی هیستامین بر برونش ها باشد

ستیریزین برای درمان موقتی سیتریزین علائم بیماری تب یونجه (آلرژی فصلی، یا آلرژی به گرد و خاک یا مواد موجود در هوا) یا آلرژی به سایر مواد (مانند کنه ها، سوسک ها، اجزای بدن حیوانات و کپک ها) به کار می رود. این علائم عبارتند از: عطسه، آبریزش بینی، خارش، قرمزی و آبریزش از چشم ها و خارش بینی یا گلو.

سیتریزین , سیتریزین ۱۰ , سیتریزین برای کودکان , سیتریزین هگزال

ستیریزین همچنین برای درمان خارش و قرمزی ناشی از کهیر ها نیز بکار می رود. توجه داشته باشید که این دارو از کهیر یا سایر مشکلات پوستی سیتریزین پیشگیری نمی کند. سیتریزین متعلق به گروهی از داروها موسوم به آنتی هیستامین ها بوده و با بلوک کردن سیتریزین آثار هیستامین در بدن عمل می کند. هیستامین ماده ای است که موجب ایجاد علائم و نشانه های آلرژی و حساسیت می شود.
مجموعه ای از عوارض و خواص شربت سیتریزین

حداکثر اثر دارو یک ساعت سیتریزین بعد از مصرف ظاهر می شود. درصورت مصرف با غذا سرعت جذب دارو کاهش می یابد.
مجموعه ای از عوارض و خواص شربت سیتریزین

به یاد داشته باشید که شربت سیتریزین از واکنش های جدی آلرژیک نظیر شوک آنافیلاکسی و یا حساسیت به داروها مورد استاده قرا نمی گیرد و در صورتی که پزشک شما به شما توصیه نموده است تا برای واکنش های آلرژیک خود از اپی نفرین استفاده نمایید، سیتریزین همیشه داروی خود را همراه داشته باشید و از شربت سیتریزین به جای آن استفاده ننمایید.
مجموعه ای از عوارض و خواص شربت سیتریزین

در صورتی سیتریزین که شما این قرص را بدون نسخه تهیه نموده اید مواظب باشید که کودکان زیر ۶ سال نبایستی از این دارو استفاده نمایند.

موارد مصرف شربت سیتریزین

خارش پوست
کهیر
آلرژی
حساسیت فصلی
قرمزی چشم
خارش بینی و چشم
عطسه
آب ریزش بینی

قبل از استفاده از این دارو شما بایستی تمامی اطلاعاتی را که برای آگاهی شما بر روی جعبه یا درون آن تهیه شده است را به دقت مطالعه نمایید. در صورتی که سیتریزین سوالی درباره چگونگی مصرف قرص خود دارید از پزشک خود بپرسید.

این دارو را بایستی همراه آب معمولا یک تا دو بار در روز طبق توصیه پزشک خود مصرف نمایید. شما بایستی این دارو را مطابق نسخه خود مصرف نمایید و از افزایش یا کاهش این دارو بدون نظر پزشک خود جدا خودداری نمایید.
مجموعه ای از عوارض و خواص شربت سیتریزین

دوز شربت سیتریزین به میزان پاسخ شما به دارو، شدت مشکلتان، سن و همچنین سایر داروهایی که مصرف سیتریزین می نمایید وابسته می باشد. برای کاهش عوارض این دارو ممکن است پزشکتان به شما توصیه نماید این دارو را ابتدا از دوزهای پایین شروع نمایید و میزان آن را به طور تدریجی افزایش دهید تا به میزان تجویز شده برسد. شما بایستی برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف سیتریزین قرص خود ساعتی را برای خوردن آن تعیین نمایید. از کاهش یا افزایش میزان داروی خود بدون مشورت با پزشک جدا خودداری نمایید.
مجموعه ای از عوارض و خواص شربت سیتریزین

دوز این دارو در کودکان معمولا بر اساس وزن آن ها تعیین می شود.

در صورتی که علایم آلرژی شما پس از روز مصرف مداوم از سیتریزین این دارو بهبود نیافت یا بدتر شد بلافاصله با پزشک خود تماس گرفته و از راهنمایی های وی بهره مند گردید. در صورتی که علایم تشدید یافت و شما دچار علایمی نظیر بیرون ریختن شدید پوست، تورم لب ها و مخاطات و تنگی نفس شدید سیتریزین بهتر است بلافاصله به یک مرکز درمانی مجهز مراجعه نمایید.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here