رینوپلاستی‌ های مکرر چه عوارضی به دنبال دارد؟

نی نی تایم:از قدیم الایام شنیده ایم هر که خربزه می خورد باید پای لرزش هم بنشیند . حالا هر کسی که بینی اش را برای زیبایی به تیغ جراحان می سپارد باید عوارض بسیار زیاد و جدی و حتی گاهی جبران ناپذیرش را به جان بخرد. دکتر محسن نراقی رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی می گوید عوارض زیبایی جراحی پلاستیک بینی بسیار متنوع است.

 بینی شما در خطر است!

بینی یک عضو اساسی در بدن است که وظیفه تنفس و بویایی را برعهده دارد. مرطوب کردن هوای ورودی به ریه، گرفتن ذرات خارجی، مانع شدن از ورود هوای آلوده و مضر و وارد کردن آسان و منظم هوا به ریه ها از وظایف تنفسی قابل توجه بینی است. فردی که مایل به جراحی بینی است باید به این نکات توجه داشته باشد و قبل از اقدام به جراحی با پزشک متبحری در این زمینه مشورت کند. برای اندازه گیری بینی و زیباترین حالت آن در صورت معیارهای علمی وجود دارد که جراح زیبایی از آنها آگاه است.

فرد بیمار هیچ اجازه ای ندارد در رابطه با شکلی که قرار است بینی اش بگیرد، نظر بدهد، بلکه جراح با معاینه صورت و ارزیابی معیارهایی که وجود دارد، می تواند شکل بینی ای که به صورت فرد می آید روی عکس یا تصویرش در صفحه نمایش به او نشان دهد و در صورتی که بیمار از آن رضایت داشت می توان عمل را انجام داد.

عوارض غیرقابل جبران

هیچ بیماری نباید این اجازه را به خود بدهد که بگوید دوست دارم چقدر بینی ام کوچک شود. برخی پزشکان به دلایلی تابع نظر بیمار هستند، اما این موضوع در نهایت به ضرر بیمار تمام می شود و عوارض و مشکلاتی به دنبال دارد که غیرقابل جبران است. حین عمل جراحی بینی باید، شالوده و استحکام بینی حفظ شود و در برخی موارد حتی لازم است بافت های نگهدارنده تقویت شود تا در اثر فشار منفی که ایجاد می شود، کناره های بینی و پره ها به داخل فرو نرود و تنفس را مسدود نکند. همچنین جراحی نباید صدمه ای به مخاط بینی وارد کند، شاخکهای بینی نباید تخریب شود یا جراحی نباید سبب چسبندگی مخاط داخل بینی شود.

توصیه پزشک را جدی بگیرید!

برخی بیماران متوجه این مسائل نیستند و خواسته های اشتباهی دارند. اگر پزشک با توجه به این خواسته ها بینی را بیش از حد کوچک کند، علاوه بر اینکه ساختارهای بینی تخریب و وظیفه اصلی بینی دچار اختلال می شود، از نظر ظاهری نیز تناسب بین اجزای صورت به هم می ریزد و چهره فرد مضحک می شود. درست است که تعریف زیبایی در سلایق مختلف متفاوت است، اما زیبایی در کل به صورتی است که طبیعی باشد و در این شرایط باید تناسب را برقرار کرد.

یک بینی بزرگ برای صورت کوچک و یک بینی کوچک برای صورت بزرگ مناسب نیست و چهره فرد را نازیبا می کند، حتی اجزای خود بینی هم باید با هم تناسب داشته باشند. زمانی که علاوه بر حفظ یا بهبود تنفس، ظاهر بینی بعد از سال ها به گونه ای القا کند که بینی از ابتدا به صورت طبیعی زیبا بوده؛ یعنی عمل موفقیت آمیز بوده است. اگر هر کسی از فرد سوال کند بینی ات را کجا عمل کرده ای؟ یعنی مشخص است که بینی عمل شده و دیگر نمی توان گفت فرد عمل خوبی داشته است.

وسواس در انتخاب جراح رینوپلاستی

کسانی که بینی های خیلی کوچکی دارند، معمولا چند بار عمل کرده اند. این قضیه یک بعد جراح دارد و یک بعد بیمار. وقتی فردی برای عمل جراحی زیبایی بینی مراجعه می کند، پزشک باید او را از نظر شخصیتی و روانی بررسی کند تا متوجه شود این فرد مورد مناسبی برای جراحی است یا نه و آیا توقعاتی در حد منطقی دارد یا نه؟ در نهایت پزشک باید بسنجد با توجه به میزان استرس و احتمال خطرهایی که به بیمار می دهد می تواند نتیجه مناسبی ایجاد کند که در نهایت به نفع بیمار باشد و بیمار از نظر زیبایی و تنفسی منتفع شود یا نه؟ وی پس از بررسی تمام این مسائل می تواند دست به جراحی بزند.

افرادی که دچار توهم در برداشت از ظاهر خود هستند، اعتماد به نفسشان پایین است و احساس رضایت مندی ندارند، به دلیل خصایص روانی شان نباید مورد عمل جراحی قرار بگیرند. این افراد وقتی عملی انجام می دهند، هرگز از نتیجه آن راضی نمی شوند و فکر می کنند در عمل بعدی بهتر خواهند شد پس چند سال بعد مجدد دست به عمل می زنند، اما متاسفانه هرگز این رضایت مندی از ظاهر سراغشان نمی آید و تنها نتیجه آن تخریب بافت بینی است.

از تخصص پزشک مطمئن شوید!

از سوی دیگر، امروزه افراد زیادی خود را جراح و متخصص زیبایی معرفی می کنند، در حالی که هم از لحاظ علمی و دانش های فنی و تبحر و هم مدارک دانشگاهی کمترین بهره ای از جراحی ندارند و مردم را به صرف تبلیغات گول زننده که در شبکه های اجتماعی و رادیو و تلویزیون دارند، به خود جذب می کنند. اگر عمل اول توسط فردی غیرحرفه‌ای اشتباه انجام شود، طبیعی است بیمار تقاضای عمل دوم را می کند که اشتباه در اشتباه است.

عمل دوم تبحر بیشتری می طلبد چون بازسازی بسیار سخت تر از تخریب است. در نهایت ممکن است بیمار برای بار سوم به پزشک دیگری مراجعه کند که اگر وی توانایی نداشته باشد، تخریب بافت بینی مرتب افزایش می یابد. بینی افرادی که به پزشکان متفرقه مراجعه می کنند، تخریب می شود که در ظاهر نه تنها قابل تحمل نیست بلکه اصلاح شدنی هم نیست.

پس اولا بیمار نباید در مراجعه به جراح برای کوچک کردن یا فرم خاصی به بینی دادن اصرار کند و دوم اینکه اگر پزشک علم کافی و تبحر لازم را ندارد نباید دست به عمل بزند. به همه افراد توصیه می کنم همان طور که در انتخاب کیف، کفش و لباسشان وسواس دارند، به همان اندازه هم در انتخاب پزشک دقت کنند و به صرف اینکه در آرایشگاه از کسی تعریف کار پزشکی را شنیده اند، به آن پزشک مراجعه نکنند. متقاضیان به سادگی می توانند وارد سایت انجمن جراحان پلاستیک شوند و نام پزشک را جستجو کنند و سوابق کاری او را ببینند.

توصیه آخر در مورد رینوپلاستی

وقتی به متخصص زیبایی و جراح مراجعه می کنید، وی در صورت لزوم، مراجعه به روان پزشک را تجویز می کند و بعد از آن نتیجه برای انجام عمل می گیرد. اگر پزشک شما پیشنهاد می کند نزد روان پزشک بروید، حتما این کار را انجام دهید. جراح پلاستیک (رینوپلاستی) با توجه به شرایطی که بیمار دارد ممکن است مشاوره با متخصصان قلب، ریه یا غدد را هم توصیه کند.

هشدار درباره جراحی مکرر بینی ( رینوپلاستی )

چندی پیش، دکتر متئو شولمان، یکی از جراحان پلاستیک معروف در ایالات متحده آمریکا، در گفت وگویی با یکی از نشریات پرتیراژ این کشور، در رابطه با افتادگی بینی و تغییر شکل آن به جانت جکسون هشدار داد. عکس هایی که از این خواننده معروف منتشر شده، نشان می دهد بینی او طی چند سال اخیر دچار تغییر شکل شده و دلیل از بین رفتن مخاطهای درون بینی و تحلیل آن انجام عمل های مکرر بینی است!

جانت جکسون برای اولین بار در ۱۶ سالگی عمل جراحی بینی انجام داد. او در آن زمان به خبرنگاران گفت: «زنان زیادی را دیده ام که عمل جراحی بینی انجام داده اند و از نتیجه آن راضی نبوده اند، ولی این اتفاق برای من نخواهد افتاد. امروز نباید از من بپرسید که آیا این عمل را تکرار خواهم کرد یا نه؟ من ۲۰ سال بعد پاسخ این پرسش شما را می دهم!» ۱۱ سال بعد از این گفت وگو جانت جکسون به دلیل عدم رضایت از بینی خود زیر تیغ رفت و حالا که ۵۱ ساله است، پزشکان به او در رابطه با افتادگی و تغییر شکل بینی و از بین رفتن بافت های نگهدارنده آن هشدار داده اند.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here