
علت افزایش نقایص مادرزادی نوزاد چیست
ناهنجاری های مادرزادی به آن دسته از نقص های تولد گفته میشود که نوزاد حین تولد (زنده یا مرده) به آن ها مبتلاست. با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.
نقص مادرزادی چیست؟
یک نقص مادرزادی عارضه ایست که در هنگام تولد وجود دارد و ظاهر یا عملکرد بدن نوزاد و یا هردو را تحت تاثیر قرار می دهد. برخی از نواقص مادرزادی نظیر پای کوتاه و کج یا انگشت های اضافی دست و پا می توانند بلافاصله پس از تولد نوزاد رویت شوند.تست های اختصاصی ممکن است برای کشف نواقص دیگری نظیر نواقص قلبی و یا ناشنوایی نیاز باشد.برخی از نواقص مادرزادی تا سال ها بعد بروز نمی کنند.
علت های نواقص مادرزادی چیست؟
برخی نواقص مادرزادی توسط ژن هایی رخ می دهند که از والدین به نوزاد قابل انتقال هستند. تعداد کمی از نواقص مادر زادی به علت قرار گیری در معرض برخی داروهای خاص،مواد شیمیایی و عفونت ها در دوره ی بارداری ایجاد می شوند. علت بسیاری از نقص های مادرزادی دیگر ناشناخته است.
قبل و یا در دوره ی بارداری چه اقداماتی قابل انجام است تا خطر تولد نوزادی با نواقص خاص مادرزادی کاهش یابد؟
اغلب نواقص مادرزادی قابل جلوگیری نیستند، چون علت آن ها ناشناخته است.
ولی خطر تعدادی از آن ها،ممکن است با در نظر گرفتن مراحل زیر:
.قبل از باردار شدن با پزشک خود ملاقات کنید
.عوامل خطرا شناسایی کنید
.قبل و در دوره ی بارداری مولتی ویتامین مصرف کنید
.وزن خود را محدوده ی سالم حفظ کنید
.از داروها عاقلانه استفاده کنید
.عوارض دارویی را قبل از بارداری در نظر بگیرید
.از الکل و داروهای غیر مجاز استفاده نکنید
.از عفونت جلوگیری کنید
.از عوامل مضر شناخته شده پرهیز کنید
مصرف دخانیات و مواد مخدر در دوران بارداری موب سقط جنین تولد نوزاد کم وزن و بسیاری از بیماری ها و مرگ و میر نوزاد میشود. همچنین احتمال پارگی زودرس کیسه آب، وقوع زایمان زودرس، مرده زایی و جفت سرراهی که احتمال خونریزی حین زایمان را افزایش میدهد در زنان سیگاری بیشتر است.
احتمال زایمان نوزاد کم وزن در مادرانی که سیگار مصرف میکنند ۲۰ تا ۳۰ درصد بیشتر است همچنین این زنان با احتمال ۱۴ درصد ممکن است دچار زایمان زودرس شوند. از طرفی زایمانهای سخت و پرخطر در مادرانی که سیگار مصرف میکنند بیشتر است.
مصرف سیگار در دوران بارداری اختلالات یادگیری و مشکلاتی نظیر بیش فعالی را برای کودک به همراه خواهد داشت.
نوزادانی که از مادران سیگاری متولد میشوند در معرض ابتلا به عفونت ها، نقایص مادرزادی در دست و پا شکاف کام و کاهش قند بعد از تولد مواجه هستند.
مطالعات نشان می دهد رشد نوزاد در مادرانی که در سه ماهه اول بارداری مصرف دخانیات را ترک کردهاند با سایر نوزادان تفاوتی ندارد. مصرف سیگار در سه ماهه اول بارداری اثرات جبران ناپذیری دارد و ترک آن در این دوران اثرات نامطلوب را کاهش میدهد. همچنین مادرانی که سیگار مصرف میکنند تمایل کمتری به شیردهی به نوزاد خود دارند.