خانه بارداری و زایمان بارداری در دوران بارداری چه بخوریم

در دوران بارداری چه بخوریم

یکی از حساس‌ترین دوران رشد و تکامل نوزاد در رحم مادر، سه ماهه اول بارداری می‌باشد. در این مرحله، سایز و اندازه جنین تغییر قابل‌توجهی نمی‌کند، اما تمایز سلولی در همین زمان رخ می‌دهد. در حقیقت در این مرحله است که مشخص می‌شود هر توده سلولی قرار است کدام بخش از بدن را تشکیل دهد و در حقیقت نوعی تفکیک در مورد وظایف سلول‌های مختلف صورت می‌گیرد.
این دوران از لحاظ تقسیم‌های مکرر سلولی و همانندسازی DNA از اهمیت بسزای برخوردار است؛ به گونه‌ای که عوامل جهش‌زای محیطی در این دوران بیش‌ترین اثر خود را بر جنین می‌گذارند و مادر باردار بسیار باید به محیط اطراف خود حساس باشد. تغذیه مادر در این دوران نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است.

 

روز اول تخمک‌گذاری، سبزیجات برگ سبز

در روز اول تقسیمات مکرر سلولی و تشکیل DNA صورت می‌گیرد و این فرآیند به مقادیر بالایی از فولات نیاز دارد. در حقیقت از سه ماه پیش از بارداری لازم است سطح فولات بدن مادر افزایش یابد. سعی کنید در این روزها مواد غذایی سرشار از فولات را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

این مواد عبارت‌اند از:

حبوباتی چون لوبیا چشم بلبلی

لوبیا سفید
عدس
نخود
سبزیجاتی چون سبزیجات برگ سبز
اسفناج
مارچوبه
بروکلی
کلم چینی
کلم سفید
و از گروه مواد پروتئینی
زرده تخم‌مرغ
گوشت اندام‌ها
جگر
تخم پرندگان
ماهی
و نیز گندم و موز.

 

دو هفته بعد از تخمک‌گذاری، میوه‌های زرد و نارنجی

۱۳ روز پس از تخمک‌گذاری، زمان تشکیل قشر اولیه می‌باشد که در حقیقت سه لایه از میان توده سلولی متمایز می‌شوند.

لایه بیرونی، اکتودرم است که نهایتاً تشکیل پوست، مو، لنز چشم، آستر گوش، بینی، دهان، مقعد، مینای دندان و … را می‌دهد. مزودرم لایه میانی است که تشکیل عضلات، استخوان‌ها، بافت لنفاوی، طحال، عروق خونی، قلب و شش‌ها را می‌دهد. تمایز یافتن لایه داخلی تشکیل‌دهنده شش‌ها، لوزه‌ها، مثانه، کیسه صفرا و کیسه گوارش می‌باشد. در این زمان اهمیت ویتامین‌های A,E,C برای این منظور مشخص می‌شود.

برای تامین ویتامین A استفاده از موارد زیر توصیه می‌شود:

جگر، قلوه، زرده تخم‌مرغ، سیب‌زمینی شیرین، هویج، کدوحلوایی، زردآلو، هلو، گرمک، طالبی، گوجه‌فرنگی، اسفناج، کلم بروکلی، کلم بروکسل، سبزیجات دارای برگ سبز و نیز میوه‌ها و سبزی‌های زرد و نارنجی رنگ.

ویتامین C مورد نیاز خود را از مواد غذایی زیر تامین کنید:
فلفل دلمه‌ای زرد
گوجه‌فرنگی
لیموترش
لیموشیرین
پرتقال
طالبی
کیوی
کلم پیچ
کلم بروکلی
کلم بروکسل
انبه
آناناس
توت‌فرنگی
سیب‌زمینی
مواد غذایی سرشار از ویتامین E عبارت‌اند از:

کشمش قهوه‌ای

بادام
جوانه گندم
روغن آفتابگردان
روغن ذرت
رون کلزا
روغن بادام‌زمینی
زرده تخم‌مرغ و مخلوط مغزها
 
۵۰ -۶۰ روز پس از تخمک‌گذاری، اعضا شروع به استخوانی شدن می‌کنند، در این زمان باید به ریز مغذی‌های مورد نیاز برای تشکیل استخوان توجه ویژه نمود. همچنین در این روزها دندان‌های اولیه شروع به سر زدن می‌کنند و استخوان‌های سقف دهان به هم می‌چسبند
سه هفته پس از تخمک‌گذاری، جگر و ماهی فراموش نشود

در حدود روز ۱۷-۱۹ پس از تخمک‌گذاری، شیار عصبی که پیش ساز سیستم عصبی است تشکیل می‌شود. برای تمایز و تکامل سیستم عصبی ویتامین B12، امگا ۳، فولات و کولین از اهمیت بسزای برخوردار می‌باشند.

 
مواد غذای سرشار از B12 عبارت‌اند از:

جگر

قلوه
شیر و فرآورده‌های لبنی
گوشت و نیز تخم پرندگان
برای تامین اسید چرب امگا ۳ مورد نیاز بدن از انواع فراورده‌های دریایی مانند ماهی‌ها، میگو و … بالاخص ماهی ساردین می‌توان استفاده نمود.
گیاه خرفه نیز از منابع گیاهی این اسید چرب می‌باشد.
کولین یک شبه ویتامین می‌باشد که به شکل لسیتین به صورت گسترده در چربی‌ها وجود دارد.
از منابع مهم کولین می‌توان به:
تخم‌مرغ
جگر
گوشت گاو
شیر
بادام‌زمینی
و سویا اشاره کرد.
البته مقادیری از آن هم در گیاهانی چون:
جودو سر
کاهو
گل کلم
و کلم پیچ وجود دارد. 

هفته چهارم بعد از تخمک‌گذاری با ویتامین A

۲۳-۲۵ روز پس از تخمک‌گذاری، قلب شروع به تپش می‌کند و گردش خون ناقصی ایجاد می‌شود که واقعی نمی‌باشد، زیرا رشد عروق خونی کامل نشده است. در این زمان اهمیت توجه به رژیم غذایی غنی از ویتامین A مشخص می‌شود.

در ماه دوم بارداری به لبنیات توجه ویژه کنید

۵۰ -۶۰ روز پس از تخمک‌گذاری، اعضا شروع به استخوانی شدن می‌کنند، در این زمان باید به ریزمغذی‌های مورد نیاز برای تشکیل استخوان توجه ویژه نمود. همچنین در این روزها دندان‌های اولیه شروع به سر زدن می‌کنند و استخوان‌های سقف دهان به هم می‌چسبند. به نظر می‌رسد برای رشد استخوان‌ها و دندان‌ها لزوم توجه به کلسیم در این روزها مشخص می‌شود. برای این منظور روزانه ۳ واحد لبنیات توصیه می‌شود که شما می‌توانید این میزان را از طریق مصرف روزانه ۱ لیوان شیر و ۲ لیوان ماست تامین نمایید.

در این مرحله چشم‌ها بسته هستند، اما شبکیه به طور کامل پیگمانته (رنگدانه‌ای) شده است و در حقیقت رنگ چشمان نوزاد شما در این روز مشخص می‌شود.
در زمینه تقسیمات سلولی در ناحیه چشم‌ها، ویتامین A و امگا ۳ از اهمیت بسزایی برخوردار می‌باشند.
 

مهمترین نکته در تغذیه خانم های باردار،حامله (تغذیه الحوامل)غذاهای خون ساز است چون از ماه چهارم نیز قرص های آهن حاوی ب۱۲ برای آنها تجویز میشود گاه بعلت پوست پوست شدن لبها و..B6 برای آنها تجویز میشود

در دوران بارداری چه بخوریم
ماه اول: ماه آغاز فعالیت قلب

روزی ۲عدد خرما(گرم و خشک)

جمعه ها انار (سرد و تر)

انار خون ساز وزیبا کننده جنین و خرما نیز قند طبیعی دارد که سوخت مغز است و به تعبیر پیامبر درخانه ای که خرما نباشد اهل آن گرسنه اند. خرما سوخت طبیعی مغزاست پس مواد مورد نیاز بدن را تأمین میکند.

اگر در فصلی بودیم که انار نبود غذاهای خون ساز دیگر باید استفاده شود مانند:

لبنیات در شب مثل شیر با خرما
پنیر با گردو
نخود
انجیر
و مغزها بصورت خام
باقلا(سرد و تر) که باید با گردو یا خرما استفاده کرد
و سبزی مصرف شود تا هم خون تازه برویاند و هم از یبوست پیشگیری نماید.
غذاهای فیبردار از یبوست پیشگیری می نماید دفع مناسب ازارکان سلامتی است.

ماه دوم: چهره
روزی ۲ عدد بادام(گرم و تر)

بادام منبع کلسیم است وبهتراست پودر شده و باشربت عسل معجون شود و میل شود میزان کلسیم سازی آن که مغز استخوان را پر میکند و مغز استخوان خون تازه تولید میکندبالا می باشد.

ماه سوم:ماه تارهای صوتی واعضاء حسی
گندم(گرم و تر)
شیر(سرد و تر)
گوشت نر(گرم و تر)
سیب(گرم وخشگ)

گندم ویتامین ای دارد و بصورت جوانه یاحلیم(گوشت باگندم پخته میشود)استفاده میشود ویتامین ای در زیبائی مؤثر است .

گوشت در صورتیکه نر باشد وکباب هم بشود بالاترین خون سازی و ویتامین ب را دارد.
سیب درختی وغذاهای گرم سبب بالا رفتن حرارت معده ودرنتیجه هضم غذا و از طرفی کاهش تهوع ناشی ازویارو…میشوند.
شیر در صورتیکه شبها با عسل یا خرما استفاده شود متعادل میگردد و کلسیم سازاست

شام گوشت یا شیر و صبحانه کره محلی ، جگر، عسل ، تخم مرغ غذاهای صرفاحاوی ویتامین ب ۱۲ می باشند.

ماه چهارم: رویش مو
سیب درختی شیرین
انار
عسل
هرروز۲عددانجیر(گرم وخشگ) همه ناشتا

انجیر(والتین والزیتون)کلسیم بالادارد،درنتیجه خون ساز است دانشمندان تأکید بر مصرف انجیرهمراه بایک قاشق روغن زیتون بعلت نرم شدن رگها دارند.

باضافه اینکه راحترین و دردست ترین مواد طبیعی قندی بعد از خرما و عسل است.۱۸۶میلی گرم کلسیم در۱۰۰گرم دارد وگرم کننده معده است.
ماه پنجم: حرکت
هر روز صبح خرما و هر روز صبح یک تخم مرغ صبح ناشتا

تخم مرغ بالاترین ویتامین ب را دارد و داروی اعصاب محسوب میشود ب۱۲دارد.

ماه ششم: عضلات،نیرومندشدن،رویش ابروها و بینی
پس ازصرف صبحانه انجیر و زیتون

زیتون اعصاب راتقویت میکندوبرای ماه آینده که ماه آغازفعالیت اعصاب است ضروری است.

ماه هفتم: اعصاب
هر روز یک انار صبح ناشتا و هر روز نیز بادام استفاده شود.

اگر فصل تابستان بود به خوردن خربزه (گرم وتر) تأکید شده درفرهنگ بارداری در اسلام- همچنین به خوردن به در این ماه تأکید شده و در احادیث است که کودک را زیبامیکند همچنین که کدومسمائی وحلوائی کودک را خوش خلق میکند اینها در این ماه بایدا ستفاده شود درصورت فصلش تا در ماه اتی که ماه زیبائی نوزاد و جنین است بدن مادر کمبود نداشته باشد.

ماه هشتم: زیبائی
عسل – سرکه سیب هفته ای یک مرتبه- انار شیرین صبح

عسل ۹ ویتامین دارد و در زیبائی جنین و بدن مادر و صاف شدن پوست بخصوص صورت و کاهش اضافه وزن فیزیولوژیک مؤثراست

سرکه گرم است وحرارت بدن را بالا مییرد و مقوم اعصاب است.

باتوجه به عدم اطمینان به سرکه های موجود در بازار چون ممکن حاوی مواد شیمیائی باشند لیموترش تازه شاید جهت تصفیه خون جایگزین مناسبی باشد اما سرد و تر است که باید با شربت عسل نوشید.

ماه نهم:تولد
کباب گوشت شتر برای افراد طبع سرد و تر،و کباب گوشت نر برای افراد سرد وخشک،کباب ماهی برای طبع دموی و گوشت شتر تا سردی وخشگی آنرا میزان نماید.

خرما با شیر در شب  what-to-eat-during-pregnancy

 
 تغذیه دوران بارداری اسلامی
پیغمبرصل الله علیه وآله: اطعموا المرئه فی شهرها الذی تلد فیه التمر«به زنی که ماه آخر وضع حمل او است خرما (التمر) بدهید »

در مجموع از احادیث میتوان استنباط نمود که غذاهای زنان حامله خونساز و کلسیم دار+غذاهای گرم وتر است که محیط رحم را مرطوب نگه دارند و کودک راخوش خلق و زیبا نمایند.

گوشت نر- لوبیاها- جگر- کنجد از غذاهای گرم تر هستند.

گلابی– انگور( که غذای دوره بارداری حضرت مریم ذکرشده در قرآن ) به – گیلاس از میوه های گرم و تر اند.

شلغم ، لبو، قنبید ، کدوحلوائی و مسمائی نیز گرم و تر هستند.

سبزی و میوه ها و کره محلی و روغن زیتون برای پیش گیری از یبوست افراد  در دوره حاملگی ضروری است.

سیب درختی را در فر پخته و میل شود نیز ضدیبوست (خشگی مجاز)است.

پرهیز از غذاهای حاوی مواد شیمیائی وامواج الکترومغناطیسی و الکتروشیمیائی مانند امواج ماکروفر،لامپهای بزرگ کم مصرف ،گذاشتن موبایل نزدیک خود حین استراحت و آلودگی زیاد هوا و آلودگی صوتی لازم می باشند.

یکی از ویتامین هائی که از ابتدای دوره بارداری برای خانم ها تجویز میشود فولیک اسید است. فولیک اسید یکی از ویتامین های گروه ب است.

منابع غذائی فولیک اسید (ویتامین ب ۹):
 
خرما – تخم مرغ محلی بخصوص زرده اش – جگر – کلم ها – سبزی ها بخصوص برگ دار – اسفناج – کاهو – بامیه – نخود زرد – لوبیاها – گندم خیس داده شده – مرغ خانگی یا مرغ شرکت سبز(داغ یا کباب شده ) – نان سبوس دار مثل بربری وسنگک – قارچ – شب ها شیر- پنیر.
پژوهشگران هشدار دادند: هرچند مصرف فولیک اسید بسیار مفید است و مخصوصا برای زنان توصیه می‌شود اما باید توجه داشت که این ماده نیز اثرات مثبت و منفی را باهم دارد.
تحقیقات نشان می‌دهد که فولیک اسید خطر ابتلا به سرطان و نواقص مادرزادی را کاهش می‌دهد اما محققان آمریکایی هشدار دادند که این ماده درعین حال نیز می‌تواند باعث افزایش رشد تومورهای پیش سرطانی و سرطانی شود.
محققان دریافته‌اند که فولیک اسید در واقع ویتامین ۴B ساخت انسان است و این ویتامین در پیشگیری از نواقص عصبی مادرزادی و نیز سرطان روده و راست روده مفید است، اما آنها در عین حال هشدار دادند در کشورهایی که آرد سفید آنها با فولیک اسید، غنی سازی می‌شود مصرف اضافی این ویتامین در قالب قرص‌های مکمل خطرناک است و می‌تواند عوارض جانبی نامطلوبی را برای بدن در پی داشته باشد.
برای مثال در افرادی که حامل تومورهای پیش سرطانی هستند افزایش مقدار فولیک اسید بیش از حد نیاز و طبیعی، خطر بروز و رشد سرطان را تشدید می‌کند.

در دوران بارداری چه بخوریم تا کودکمان زیبا شود؟
 

نکات زیادی قبل از بارداری وجود دارد که بر روی زیبایی فرزند تاثیر عمده‎ای دارد. با رعایت این نکات نوزادی زیبا با پوستی شاداب خواهید داشت.

  • مصرف رب انار در هنگام بارداری علاوه براینکه از ویار خوردن خاک، مهر، زغال، برفک یخچال نجات می‎دهد، تاثیر زیادی در زیبایی نوازد دارد.
  •  مصرف آب اناناس به همراه یک قاشق عسل برای نظافت، زیبایی و شادابی پوست مادر و جنین مفید است.
  • سویا حاوی مواد معدنی غنی و ویتامین‌های D ، B2، A است و مصرف آن برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
  • همچنین سیب در زیبایی کودک نیز نقش زیادی ایفا می‎کند. اگر در ماه هشتم بارداری به دفعات بر سیب سرخ سورۀ یوسف خوانده شده و زن باردار بخورد کودکی زیبا خواهد داشت.
  • مصرف لوبیا و به عادت ماهانه را مرتب و از سقط جنین جلوگیری میکند.

 مصرف انجیر و شنبلیله از ریزش مو جلوگیری کرده و سبب افزایش مو می‎گردد.

اگر می‎خواهید نوزادی با چشمان شهلا و زیبا داشته باشید توصیه می‎شود مصرف رازیانه و بادیان را فراموش نکنید.

  • مصرف به خطر سقط جنین را کاهش داده، نوزاد را خوش آب و رنگ کرده و از ویار زنان باردار جلوگیری می‎نماید.
  • خوردن خربزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد.

 خورد عسل به زنان باردار توصیه می‌شود، زیرا دارای قند، آهن، پتاسیم، کلسیم، منگنز، سدیم و فسفر است.

  • شلغم به خاطر داشتن کلسیم و فسفر برای رشد و نمو و استحکام استخوان بندی نافع است لذا خوردن آن به زنان باردار و شیر ده توصیه می‌شود.
  • به زنان باردار شیر بنوشانید زیرا شیر در مشاعر کودک تاثیر نیکویی خواهد داشت. 
  • -مصرف آویشن شیرازی- پونه و بابونه و غوره برای زنان باردار مفید نیست زیرا باعث سقط جنین می‎شود.

-کسانی که غذای تند می‎خورند مبتلا به لک‌های صورت می‎شوند، چنانچه حامله باشند نوزادشان ممکن است لکه‌هایی در بدنشان داشته باشند.
-چنانچه مادر هنگام آبستن ادویه‌های تند مانند خردل یا دارچین و نعناع زیاد مصرف کند نوزاد مبتلا به اگزما می‎گردد.

  • اگر میخواهید فرزندتان رنگ و روی خوب داشته باشد در هنگام بارداری سراغ دوستان کبد بروید.
  • دوستان کبد عبارتند از: روغن زیتون- انار -روغن ماهی- کاسنی- کنگر- هویج- زرشک– شکر- نعناع.
  • خوردن توت فرنگی و هلو نیز در زیبایی رخ جنین و شادابی پوست زن باردار تاثیر دارد.
 اصول تغذیه‎ای که مرد برای نوزاد زیبا باید رعایت کند:

بعضی از غذاها باعث تقویت قوای جنسی می‌شود و اسپرم قوی‌تر می‌کند.
خوردن انار شیرین آب منی مرد را زیاد می‌کند و فرزند او را زیبا میکند.برای درمان ناتوانی جنسی باید انجیر، زیتون و آب لیموترش را مصرف کند.حتی الامکان هر روز صبح ناشتا یکی از میوه‌های گلابی، به ، انار شیرین، سیب درختی را میل کند.
معجون شیر گردو و خرما تاثیر زیادی روی زیبایی فرزند دارد و هم چنین مغز بادام و مغز بو داده، تخمه‎ی خربزه نیز قوای جنسی مرد را تقویت داده و در زیبایی فرزند موثر است.

 
 
خیلی از خانم‌ هایی که پیش از بارداری دچار اضافه‌ وزن هستند در این دوران به یاد رژیم‌ گرفتن می‌‌‌افتند و در مورد افزایشان وزنشان به‌ویژه در سه‌ ماهه دوم و سوم دچار تردید می‌شوند.
یادتان باشد که بارداری زمان کاهش وزن نیست، اما یک برنامه غذایی مناسب به شما کمک می‌‌‌کند تا با مصرف غذاهایی که کیفیت تغذیه‌ای بیشتری دارند و جلوگیری از خوردن غذاهایی غنی از کالری غیر‌ ضروری، هم نیازهای جنین را تأمین کنید و هم از اضافه‌ وزن بیش از حد که سلامتی‌ خودتان را به خطر می‌اندازد اجتناب کنید.
مادرانی که پیش از بارداری وزن طبیعی داشته‌اند، در این دوران به ۱۱ تا ۱۶ کیلوگرم و مادرانی که اضافه‌ وزن داشته‌اند به ۷ تا ۱۱ کیلوگرم اضافه وزن، احتیاج دارند که بیشترین مقدار آن هم در سه‌ ماهه دوم و سوم ایجاد می‌‌‌شود.
 
حالا پرسش اینجاست که در طی نه ماه شیرین بارداری، باید چقدر غذا بخوریم تا بیشتر از این حد چاق نشویم؟
بخور و نخورهای سه ماه اول بارداری میزان انرژی مورد  نیاز در سه‌ ماهه اول بارداری مانند دوران پیش از بارداری است مگر اینکه مادر از قبل سوء‌تغذیه یا کمبود وزن داشته باشد یا چندقلو حامله باشد.
پس اگر در هفته اول تا دوازدهم بارداری هستید، لطفا جوّگیر نشوید و در خوردن زیاده‌روی نکنید!  در ضمن به‌خاطر داشته باشید که اگر در این سه‌ ماه به هر دلیلی بیش از ۳ کیلوگرم چاق شدید، حتماً به پزشک متخصص  و کارشناس تغذیه مراجعه کنید.تعادل، تنوع و تناسب، اصول یک برنامه غذایی سالم برای دوران بارداری است. به عبارت دیگر اگر می‌خواهید فرزندتان رشد طبیعی داشته باشد و از همان موقعی که در شکم شما جا خوش کرده، دچار سوء‌تغذیه نشود، باید همه گروه‌های غذایی را در برنامه روزنه‌تان قرار دهید و از هیچ‌کدام غافل نشوید.
 
نمونه برنامه غذایی پیشنهادی برای دوران بارداری
صبحانه سه کف دست نان جو + یک قوطی کبریت پنیر کم‌چرب و کم‌نمک + دو عدد گردو یا یک قاشق مربا خوری خامه +یک لیوان شیر کم‌چرب
میان وعده سه عدد بیسکویت + یک عدد میوه مثل پرتقال یا نصف لیوان آب پرتقال تازه
ناهار ۱۲ قاشق برنج کته یا یک لیوان ماکارونی پخته + یک کاسه کوچک خورش کرفس (همراه ۴ تکه گوشت خورشی) + یک لیوان ماست یا یک لیوان دوغ خانگی + دو قاشق مرباخوری روغن زیتون یا مایع گیاهی (برای پخت غذا(یک لیوان سالاد فصل
عصرانه یک لیوان کدوحلوایی پخته + نصف لیوان شیر کم‌چرب + دو عدد میوه
شام دوعدد سیب‌زمینی یا یک لیوان ماکارونی پخته + یک عدد سینه مرغ + یک لیوان ماست کم‌چرب + یک لیوان سبزیجات پخته (هویج، کرفس، کدو، قارچ) + دو قاشق مرباخوری روغن (برای پخت غذا(
پیش از خواب دو قاشق غذاخوری عسل + یک لیوان شیر + یک عدد سیب با پوست
 
 
غذای پیشنهاد برای سه‌ ماهه اول:
پاستای لوبیا‌سبز این غذای سریع و آسان که از پاستا (ترجیحاً سبوس‌دار)، لوبیاسبز، گوشت کم‌چرب، گوجه‌فرنگی، جعفری، روغن زیتون و آب نارنج تهیه می‌‌‌شود منبع خوبی از کربوهیدرات، پروتئین و ویتامین‌ B است.
بخور و نخورهای سه ماه دوم بارداری
در سه‌ ماهه دوم نیاز به انرژی تنها ۳۴۰ کالری بیشتر از دوازده هفته اول است و همین مقدار کالری برای تأمین نیازهای مادر و جنین کافی است؛ بنابراین لازم نیست به اندازه دو نفر غذا بخورید و مدام به خاطر بالارفتن عقربه‌ های ترازو در این سه ماه عذاب وجدان بگیرید.
برای دریافت این ۳۴۰ کالری هم کافی است یک لیوان شیر کم‌چرب و دو کف دست نان سنگک و  یک لیوان عدسی به برنامه غذایی‌تان اضافه کنید.معمولاً از سه‌ ماهه دوم به بعد پزشک معالج، مکمل آهن را برای شما تجویز می‌کند که مصرف آن، هم به‌ نفع مادر و هم به سود جنین است؛ البته برای برای جلوگیری از کم‌خونی در این دوران از خوردن مرکباتی مثل لیموترش یا نارنج همراه غذا غفلت نکنید تا جذب آهن افزایش پیدا کند.
شیر، چای یا قهوه  را همراه یا بلافاصله بعد از غذا ننوشید تا مانع جذب آهن نشود. منابع خوب آهن در دوران بارداری شامل جگر، گوشت قرمز، ماهی، حبوبات و سبزیجاتِ برگ‌سبز تیره است.
غذای پیشنهاد برای سه‌ماهه دوم:
 
نرگسی اسفناج برای درست‌کردن این غذای سنتی که سه‌سوته(!) پخته می‌شود، فقط به اسفناج، تخم‌مرغ، پیاز و روغن احتیاج دارید. نرگسی اسفناج، منبع خوبی از پروتئین، آهن و  اسید‌فولیک است.بخور و نخورهای سه ماه سوم بارداری درست است که معمولاً بیشترین اضافه وزن مادر  در سه ماه آخر بارداری ایجاد می‌‌‌شود اما معنایش این نیست که هرچقدر دلتان می‌خواهد غذا بخورید.
نیاز به انرژی در این دوازده هفته،  حدود ۴۵۰ کالری بیشتر از سه ماه اول یا ۱۱۰ کالری نسبت به سه ماه دوم است. پس برای تأمین این این مقدار کالری اضافی، می‌‌‌توانید دو واحد گوشت (۶۰ گرم) یا جانشین‌های آن را به برنامه غذایی روزانه‌تان بیفزایید.
غذای پیشنهاد برای سه‌ ماهه سوم:
 
خوراک ماهی و سبزیجاتمواد اولیه این خوراک شامل ماهی، بادمجان، فلفل دلمه‌ای، پیاز، سیر، گوجه‌فرنگی، روغن زیتون و آویشن است. خوراک ماهی و سبزیجات منبع خوبی از اسید‌چرب امگا۳ است و چون در طی سه ماه سوم نیاز جنین به پروتئین بیشتر شده است، می‌‌‌تواند این نیاز را برطرف کند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید