آنچه باید درباره ایست قلبی بدانید

 
آنچه باید درباره ایست قلبی بدانید
 
عوامل خطرآفرین برای حمله قلبی، نارسایی قلبی و ایست قلبی می توانند متفاوت باشند. به عنوان مثال، یک حمله قلبی بین مردان در بازه سنی ۴۵ تا ۵۵ سال رایج‌تر است، از این رو سن و جنسیت دو عامل خطرآفرین هستند. سیگار کشیدن، چاقی، و پرفشاری خون نیز از دیگر موارد مشکل آفرین هستند.. در ادامه با ایست قلبی، حمله قلبی و نارسایی قلبی بیشتر آشنا می شویم.
 

ویژگی های یک حمله قلبی چه چیزهایی هستند؟

به گفته انجمن قلب آمریکا، یک حمله قلبی در زمان انسداد یک شریان حامل خون سرشار از اکسیژن به قسمتی از قلب رخ می دهد.

این انسداد موجب نقص عملکرد در آن قسمت قلب می شود و اگر رسیدگی سریع به آن صورت نگیرد، دچار مرگ می شود. هرچه انسداد زمان بیشتری طول بکشد، آسیب بزرگ‌تر و شدیدتر خواهد بود. قلب به طور معمول طی یک حمله قلبی همچنان می تپد.

آنچه باید درباره ایست قلبی بدانید

برخلاف حمله قلبی، ایست قلبی همان گونه که از نام آن مشخص است به شرایطی گفته می شود که تپش قلب متوقف می شود یا دارای ریتمی خطرناک است.

ایست قلبی می تواند به واسطه یک حمله قلبی شکل بگیرد. علائم و چگونگی رسیدگی به این شرایط متفاوت هستند.

نارسایی قلبی چیست؟

در نارسایی قلبی، قلب همچنان می تپد، اما وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهد. در این شرایط قلب توانایی پمپاژ موثر خون را ندارد.

دو نوع نارسایی قلبی وجود دارند که شامل نارسایی قلبی سیستولیک و نارسایی قلبی دیاستولیک می شوند. نارسایی سیستولیک زمانی رخ می دهد که قلب برای پمپاژ درست خون بیش از اندازه ضعیف شده است، و نارسایی دیاستولیک زمانی است که بطن اصلی قلب به درستی ریلکس نمی شود، که این شرایط حجم خون را در قلب کاهش داده و فشار خون را در ریه ها افزایش می دهد.

محرک ها متفاوت هستند

یک حمله قلبی به دلیل انسداد فیزیکی، به طور معمول یک لخته خون یا تجمع چربی، در یک شریان کرونری شکل می گیرد.

این در شرایطی است که ایست قلبی در نتیجه یک ریتم غیر طبیعی شدید قلب رخ می دهد. تکانه های الکتریکی مسئول انقباض قلب هستند، و ایست قلبی زمانی رخ می دهد که اختلالی در این هدایت الکتریکی رخ داده باشد.

نارسایی قلبی نیز می تواند به واسطه آسیب ناشی از یک حمله قلبی، دیابت، یا حتی بیماری های تیروئید شکل بگیرد.

یک حمله قلبی چگونه به نظر می رسد؟

تجربه یک حمله قلبی می تواند با احساس فشار، تنگی و درد در ناحیه سینه و دست ها که به گردن یا آرواره نیز گسترش می یابد، همراه باشد.

از دیگر نشانه های یک حمله قلبی می توان به حالت تهوع، سوزش سردل، درد شکمی، تنگی نفس، خستگی، و حتی سرگیجه ناگهانی اشاره کرد. علائم ممکن است از بیماری به بیمار دیگر متفاوت باشند و در شرایطی که برخی حملات قلبی به ناگاه شکل می گیرند، موارد دیگر ممکن است چند روز یا چند هفته قبل از وقوع حمله نشانه های هشداردهنده ای را ارائه کنند.

ایست قلبی اغلب به سرعت رخ می دهد

در شرایطی که برخی مسائل جسمانی می توانند به ایست قلبی منجر شوند، به طور کلی این شرایط ناگهان رخ می دهد و به اقدامات فوری برای نجات جان بیمار نیاز است. غش کردن اغلب نخستین نشانه ایست قلبی است.

از دیگر نشانه ها می توان به فقدان نبض، سرگیجه، تنگی نفس، یا استفراغ پیش از وقوع رخداد قلبی اشاره کرد. افراد بسیاری نیز هیچ نشانه ای بروز نمی دهند و تنها به زمین می افتند.

نشانه های نارسایی قلبی چه چیزهایی هستند؟

نارسایی قلبی به طور کلی تدریجی‌تر از یک حمله قلبی یا ایست قلبی است، اما همچنان می توانید برخی علائم را تجربه کنید. بنابر گزارش کلینیک مایو، نارسایی قلبی می تواند شرایطی مزمن یا حاد (ناگهانی) باشد.

از نشانه های نارسایی قلبی می توان به تنگی نفس، خستگی، تورم پاها، خس خس مداوم سینه، افزایش وزن سریع (به واسطه احتباس مایع در بدن)، حالت تهوع، و حتی دشواری در تمرکز یا حفظ هوشیاری اشاره کرد.

عوامل خطرآفرین برای مشکلات قلبی چه چیزهای هستند؟

عوامل خطرآفرین برای حمله قلبی، نارسایی قلبی و ایست قلبی می توانند متفاوت باشند. به عنوان مثال، یک حمله قلبی بین مردان در بازه سنی ۴۵ تا ۵۵ سال رایج‌تر است، از این رو سن و جنسیت دو عامل خطرآفرین هستند. سیگار کشیدن، چاقی، و پرفشاری خون نیز از دیگر موارد مشکل آفرین هستند.

در همین حال، مصرف الکل می تواند موجب نارسایی قلبی شود، همانگونه که بیماری عروق کرونر و عفونت های ویروسی می توانند به سفتی عضله قلب منجر شوند. ایست قلبی می تواند به واسطه برخی عوامل مشابه مانند سیگار کشیدن و پرفشاری خون شکل بگیرد، اما ورزش نکردن، کلسترول بالا، یا یک حمله قلبی نیز می توانند زمینه ساز این شرایط شوند.

آغاز رویدادهای قلبی

زمان در حملات قلبی عنصری کلیدی محسوب می شود. حملات قلبی به ناگاه رخ می دهند و می توانند جریان خون به مناطق مهم را قطع کنند، که این شرایط می تواند کشنده باشد. نارسایی قلبی به تدریج و با ضعیف‌تر شدن عضله قلب و کاهش کارایی آن شکل می گیرد که گاهی اوقات یک حمله قلبی پیشین دلیل آن است.

ایست قلبی بسیار ناگهانی است و می تواند به ناگاه از ناکجاآباد و بدون هیچ نشانه هشدار دهنده ای رخ دهد. این شرایط اغلب به نام ایست قلبی ناگهانی شناخته می شود.

درمان برای هر یک متفاوت است

همان گونه که آغاز رویدادهای قلبی متفاوت است، روش هایی که برای درمان و رسیدگی به آنها اتخاذ می شوند نیز متفاوت هستند. برای حملات قلبی و زمانی که علائم برجسته می شوند، مصرف آسپرین می تواند به خریدن زمان بیشتر پیش از انتقال به بیمارستان کمک کند. عامل کلیدی بازگرداندن جریان خون به قلب در کوتاه‌ترین زمان ممکن است که می تواند شامل ترومبولیز (تزریق عوامل حل کننده لخته خون) یا جراحی اورژانسی باشد.

اگر بیمار در نتیجه ایست قلبی به زمین افتاده است، الکتروشوک موثرترین اقدام اولیه درمانی است. این کار با هدف کمک به تنظیم مجدد ریتم قلب توسط شوک الکتریکی صورت می گیرد.

برای نارسایی قلبی، درمان ها بر دلیل زمینه ای مانند پرفشاری خون یا دیابت متمرکز می شوند. تغییرات در سبک زندگی و رژیم غذایی به طور معمول در بهبود شرایط نقش دارند.

پیوند بین حمله قلبی و ایست قلبی

به گفته انجمن قلب آمریکا، پیوندی بین حمله قلبی و ایست قلبی وجود دارد. ایست قلبی ناگهانی می تواند در نتیجه یک حمله قلبی شکل بگیرد، که این اتفاق بلافاصله پس از حمله یا طی مرحله ریکاوری رخ می دهد.

بیشتر حملات قلبی به ایست قلبی ناگهانی منجر نمی شوند. اما زمانی که ایست قلبی ناگهانی رخ می دهد، حمله قلبی یک دلیل شایع برای آن است. ایست قلبی ناگهانی می تواند با عوارض ناشی از نارسایی قلبی نیز مرتبط باشد.

چه کسانی بیشتر در معرض ایست قلبی هستند

فشار خون بالا:
یکی از دلایل ایست قلبی بسته شدن رگ های قلب است. کسی که فشار خونش بالا است، احتمال بیشتری دارد که ریتم قلبش از بین برود. فشان خون بالا به جز این که ممکن است رگ های خونی تان را ببندد، باعث ضخیم شدن عضلات قلبتان هم می شود. همه این ها می تواند قلب شما را از کار بیندازد.

چاق ها:

چاقی یکی از دلایل اولیه ایست قلبی است. اگر چاقید و از اضافه وزن رنج می برید، سریع در نزدیک ترین باشگاه بدن سازی نزدیک خانه ثبت نام کنید و رژیم بگیرید. چاقی بیش از حد باعث می شود رگ های قلبتان بگیرد و خون به قلب نرسد، همین مسئله قلب شما را از حرکت نگه می دارد. کمتر فست فود بخورید. قند، کلسترول و چربی های اشباع شده فست فودها شما را به ایست قلبی نزدیک تر می کند.

سیگاری ها:
اگر سیگار می کشید، بیشتر از دیگران احتمال دارد که ریتم قلبتان نامنظم شود و دچار ایست قلبی شوید. با دود کردن هر نخ، خود را بیشتر به مرگ نزدیک می کنید. به جز سیگار، بقیه مواد مخدر مثل کوکایین و تمام مواد مخدر تزریقی هم می توانند شما را دچار ایست قلبی کنند.

بیماران قلبی:

اگر قبلا حمله قلبی را تجربه کرده اید و سکته زده اید، بیشتر مراقب باشید. قلب شما از بقیه بیمارتر است و احتمال ایستادنش هم بیشتر است، چون قبلا عملکرد قلب شما دچار اختلال شده، باز هم ممکن است، اختلال ایجاد شود. اگر قبلا سکته کرده اید، باید پروسه طولانی تشخیص ایست قلبی را انجام دهید. تست ورزش، اکو، نوار قلبی و آنژیوگرافی از کارهایی است که برای تشخیص و پیشگیری باید انجام دهید. بهترین کار این است که دستبند یا گردن بندهای بیماران قلبی را هم همراه داشته باشید، تا اگر قلبتان ایستاد، سریع به دادتان برسند.

بیماران مادرزادی:
عموما جوانانی که ایست قلبی می کنند از این گروه اند. اگر در خانواده شما کسی بیماری قلبی دارد یا کسی بر اثر ایست قلبی مرده است، شما هم باید به پزشک قلب مراجعه کنید و تحت نظر باشید.

چه غذاهایی بخوریم:

 سبز و سفیدهای خوردنی

دلیل هر دو، سکته قلبی و پس از آن ایست قلبی، گرفتگی عروق و کارنکردن ریتم قلبی است. پس برای اینکه قلبمان نگیرد، ساده ترین راه این است که بدانیم باید چه چیزهایی بخوریم.

 

سبزی بخورید:
هر گیاه سبزی می تواند در پیشگیری از حمله قلبی به شما کمک کند. کلم، کاهو و هویج را فراموش نکنید. از آنتی اکسیدان ها هم استفاده کنید، آویشن، رزماری و پونه به جز این که طعمی جادویی به غذای شما می دهند، به قلبتان هم کمک می کنند تا بهتر کار کند.

 

میوه بخورید:
اگر اهل میوه خوردن نیستید و یادتان نمی آید که آخرین سیب را کی گاز زده اید، لطفا سبک زندگی تان را تغییر دهید. سیب، مرکبات و توت فرنگی بهترین میوه ها برای قلب ضعیف شماست. از میوه هایی با فیبر زیاد استفاده کنید تا به پایین آمدن کلسترول خونتان کمک کند.

دانه بخورید:
تمام دانه های گیاهی، حبوبات و غلات می توانند گزینه های مناسبی برای بازشدن قلبتان باشند. از نان های سبوس دار مثل سنگک و نان جو استفاده کنید. برنامه غذایی خود را طوری بچینید که در سه وعده حتما یک وعده حبوباتی در آن دیده شود. از گردو و بادام استفاده کنید. این دانه های روغنی به جز این که کلسترول خونتان را پایین می آورد، چربی غیراشباع هم دارد که می تواند برای پیشگیری به کمک تان بیاید.

سفید بخورید:
سفیدها در بیماری های قلبی نقش زیادی دارند. همان طور که سه سفید، نمک، شکر و دود سیگار برای قلب شما مضر است، سفیدهایی هم هستند که برای قلبتان مفیدند. تا دلتان می خواهد سفیده تخم مرغ بخورید. سفیده تخم مرغ کم کالری است و وزنتان را زیاد نمی کند و برای تقویت قلب هم خوب است. گوشت سفید، مرغ و ماهی، از سفیدهای دیگری هستند که برای تقویت قلبتان مجاز به استفاده از آن ها هستید.

روغنی نخورید:
روغن های جامد و غذاهای چرب را از برنامه غذایی خط نزنید. بهترین کار این است که از روغن زیتون و هسته انگور استفاده کنید که جزء روغن های غیراشباع هستند و باعث بسته شدن رگ های خونی تان نمی شوند. هر چیز چربی مناسب نیست، برای این که قلب سالم تری داشته باشید، مجاز به استفاده از لبنیات پرچرب و کره نیستید.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید