راهکار های ارتباطی با انسان مغرور

نی نی تایم:افراد مغرور و متکبر فکر می کنند که همیشه حق با آنهاست، اعتقادات الکی دارند و از گوش دادن به دیگران خودداری می کنند. آنها ممکن است از زبان نابهنگام استفاده کنند، کسانی که در اطرافشان هستند را نادیده می گیرند، مردم را غیر قابل تحمل می دانند یا فقط به شدت بی ادب عمل می کنند.

آسان نیست به طور مداوم در اطراف این نوع از افراد قرار بگیرید، زیرا آنها می توانند اعتماد به نفس شما را نابود کنند. ممکن است ندانید که چه چیزی را باید بگویید، چطور برای خودتان مطرح کنید یا مودبانه نظر خود را بگویید ،شما سزاوار این هستید که صدایتان شنیده شود و با احترام با شما برخورد شود.

نحوه شناخت یک فرد خود شیفته

در ابتدا سعی کنید با یک دیدگاه منفی مکالمه را آغاز نکنید. آیا قبلا با این فرد رو در رو شده اید؟ آیا مکالممات طولانی با این شخص داشته اید. اگر پاسخ شما به سوالات ذکر شده منفی است پس احتمالا بهترین روش این است که بدون هیچ گونه قضاوت و همانطور که با افراد دیگر مکالمه میکنید با شخص مورد نظر نیز صحبت کردن را شروع کنید. بگذارید منطق شما تصمیم بگیرد که آیا این شخص مغرور است یا نه. نکته ای که در این قسمت باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر در سازمان یا ادارات با چنین افرادی برخورد میکنید صرفا نشان دهنده خودشیفته بودن آنها نیست. ممکن است این فرد سمت بالاتری نسبت به دیگران از نظر سازمانی داشته باشد. در این حالت طبیعی است که همه به او گوش فرا دهند و از روش هایش پیروی کنند.

غرور

چگونه میتوانیم بدانیم که آیا شخص مقابل واقعا مغرور است؟ در ادامه سوالات و نشانه هایی مطرح می شوند که علایم شخص خودبین و خودشفته را باز گو میکنند.

  • افراد مغرور دوست دارند در تمام مدت در مرکز توجهات باشند. آیا شخص مقابل اینگونه است؟
  • آیا شخص مقابل نسبت به نظرات و ایده های شما احترامی قائل است یا اینکه هیچگونه توجهی به آن ندارد؟
  • آیا این فرد همانند رییس با همه برخورد میکند و نسبت به شخصیت افراد دیگر برخوردی توهیین آمیز دارد؟
  • آیا این فرد در هنگام مکالمه با شما متوجه می شود که از صحبت با او خسته شده اید؟

آگر پاسختان به این سوال ها مثبت است پس حتما در مقابل یک فرد مغرور هستید.

از دیگر مواردی که میتواند نشان دهنده غرور و خودبینی فرد باشد، شرکت در تصمیم گیری است. اگر در محل، گروهی مشغول تصمیم گیری هستند فرد مغرور حتما وارد آن جمع خواهد شد. چراکه تصور میکند نظراتش از همه بهتر بوده و همه باید از او تبعیت کنند. فرد مغرور برایش سخت است که بپذیرد اشتباه کرده است. مهم نیست که این پافشاری چقدر نامعقول و مضحک باشد. این نو شخصیت اغلب معتقد است که همه چیز را میداند حتی زمانی که اطلاعات و دانشش در زمینه مربوطه قدیمی شده باشد یا در چشم اندازهای وسیع‌تر جوابگو نباشد. متاسفانه اکثر افراد مغرور واقعا تجربه زندگی کمتری نسبت به آنچه که ادعا میکنند دارند. ادعایشان فقط با پوششی بزرگ از تصورات و حسادت آراسته می‌شود.

۱٫ تهاجمی رفتار نکنید

افراد مغرور سریع تحریک می شوند و عصبانی. آنها از این ابزار برای جلوگیری از آسیب پذیری استفاده می کنند.
با شخصیت آنها آشنایی پیدا کنید و سعی نکنید که بخواهید رفتار آنها را درست کنید٬ زیرا نتیجه ی معکوس خواهد داشت.
اگر با شخصی برخورد می کنید که می دانید بی توجه به ایجاد یک مکالمه سازنده است بهتر است که نسبت به رفتارش و امتناع از انجام کارش بی توجه باشید.

۲٫ یک شب که هزار شب نمی شه

ادم مغرور

دفعه بعد که این شخص به تور شما می خورد٬ سعی کنید جلو را ملطوف کنید.
خوردنی بیاورید که از خودش پذیرایی کند.
یا یه داستان جالب و خنده دار را تعریف کنید.
داشتن حس سخاوتمندی اگرچه تضمینی نمی کند که رفتار خوبی داشته باشند (در دیزی بازه حیای گربه کو) ولی ممکنه که اوضاع را بهتر کنه.
این افراد معمولا از کسی کمک نمی خواهند ولی کمک را رد نمی کنند. خصوصا زمانی که نخواهند جبران کنند.

۳٫ باهوش باشید

بهترین کار اینه که تو کارشون کنجکاوی نکنیم ولی بد نی

ست که بدانیم که چه چیزهایی تحریکشان می کند.
در بیارید که چه رفتاری تحریکشان می کند و راهی برای خاموش کردنشان پیدا کنید.
۴٫ رفتار آنها را به خود نگیرید.
مشکل از شما نیست. آنها نیاز به کمک دارند. در واقع مشکل از آنهاست.
پس نیازی نیست که شما ناراحت شوید.
۵٫ به موارد مشترکی که با هم دارید فکر کنید

چگونگی برخورد با افراد مغرور

مثلا هر دوی شما از تماشای تلویزیون لذت می برید خوب بهترین کار هم همین است.
اگر قرار است کار مشترکی را انجام دهید٬ راهی را پیدا کنید که منجر به مشاجره نشود و تمرکز خودتان را به کاری که باید انجام دهید معطوف کنید.

فهمیدن و شناخت رفتارهای طرف مقابل خوب است ولی شما چقدر طاقت دارید؟
اگر شخصی خیلی بد خلق و تهاجمی است٬ راهی را پیدا کنید که خودتان را آزاد کنید.
(البته توصیه من این است که اگر در زندگی شما اختلال بوجود می آورند٬ رهایشان کنید و خودتان را آزار ندهید٬ ولی نمی توانم زیاد این مسئله را عنوان کنم چون خیلی ها گارد می گیرند و می گویند این بی رحمی است. البته امکان دارد که از نزدیکان ما هم باشند که باز هم اوضاع دشوارتر می شود)
ممکن است شما کارهای مهمتری دارید که انجام دهید. خوب به برنامه ی خودتان برسید.

۶٫لجاجت نکنید

لجبازی آنها نباید باعث شود که شما هم مثل خودشان رفتار کنید.
حرفشان را تصدیق کن و ازش بگزر.
اگر که اظهار نظر شما بهتر باشد بعدا خودش متوجه می شود.

۷٫ با آنها صادق باشید

اگر هیچ چیزی درست کار نمی کند و فرد متکبر همچنان به اعصاب خردکنی شما ادامه می دهد، با آنها صادق باشید ،شما نیازی به فریاد، سوگند یا استدلال ندارید.می توانید با راهی مودب و با اعتماد به نفس به آنها بگوئید که فکر می کنید بسیار متکبر هستند.

اطمینان حاصل کنید که راهتان درست است و نمونه های روشنی از اینکه آنها به شما آسیب رسانده یا مزاحم شما هستند، را ارائه دهید. ممکن است در ابتدا دیوانه شوند اما این می تواند منجر به تغییرات مثبتی در آنها شود اگر وضعیت آنها فرق نکرد و یا فرد به نوعی پاسخی نداد، به سادگی از وضعیت خارج شوید و آن را ترک کنید متاسفانه، همه چیز را نمی توان ثابت کرد.

۸٫ اجازه ندهید که به فکر و روان شما وارد شوند

افراد مغرور

این می تواند بسیار ساده تر از انجام دادنش باشد بعضی از فرض ها را بپذیرید که فرد سعی ندارد نسبت به شما بی احترامی کند از این برخورد چه چیزی را می گیرید؟ آیا در یک داستان عمیق وجود دارد که باید آن را بدانید؟ آنچه شما می توانید برای جلوگیری از همه حرف ها و نا امیدی ها بکنید را انجام دهید و آن نظرات را نادیده بگیرید.

حداقل می توانید آن را مانند یک داستان خنده دار برای دوستانتان در آینده تعریف کنید این به شما کمک خواهد کرد تا از استرس هایی که بر سرتان فشار می آورد، خلاص شوید.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here