چرا کودکم بی احترامی می کند
دلایل بی احترامی کودکان به والدین
دلیل بی احترامی کودکان به والدین در اکثر موارد این است که آن ها روش مناسب پاسخگویی احساسات شان را نیاموختهاند و با تماشای اطرافیان و البته همسالان خود سعی می کنند چیز های جدید یاد بگیرند. زمانی که فرزند شما خسته و ناامید است و نمی داند چگونه باید این حس خود را نشان دهد، با نگاه کردن به اطرافیانش درمی یابد که این حس را چگونه انتقال دهد، مثلاً متوجه می شود که شما در مواقع خستگی اخم می کنید و چهره تان عبوس می شود، به این ترتیب به او به طور غیر مستقیم یاد می دهید که هنگام خستگی باید اخم کند و چهره یک فرد عصبی را به خود بگیرد.
یک نکته مهم را همیشه باید به خاطر داشته باشید
اگر هر دفعه نسبت به بی احترامی و رفتار بد کودک تان واکنش قوی نشان دهید، در حقیقت رفتار کودک را تقویت کرده و به آن قدرت می بخشید و همان طور که فرزند شما رشد می کند و به سن نوجوانی می رسد، به دنبال روش های جدید می گردد تا از آن طریق شما را تحت فشار قرار دهد.
واکنش در برابر طعنه کودکان
یکی از ارکان اصلی زنجیره بی احترامی کودکان و رفتارهای کلامی زشت آن ها، پاسخ های کلامی نامناسب و طعنه زدن است که به طور کلی کودکان و نوجوانان، آن را به دو روش بروز می دهند: معمولاً زمانی که احساس می کنند تحت فشار هستند، می خواهند با این روش به آرامش برسند و یا از آن در هنگام عصبانیت به عنوان روش ایمن برای کنترل و مدیریت خشم خود استفاده می کنند.
بی احترامی فرزند به خواهر یا برادر
هنگامی که یکی از فرزندان شما به خواهر یا برادرش بی ادبی می کند، اگر چه برای شما به عنوان پدر و مادر سخت است که مداخله نکنید، ولی سعی کنید مداخله نکنید. بچه ها باید یاد بگیرند که روی پای خود بایستند. آن ها در اتوبوس، در مدرسه و در کلاس تنها هستند و باید بیاموزند که چگونه از حق خود دفاع کنند؛ لذا این ایده اصلاً سنگدلانه نخواهد بود.
مهارت های اجتماعی و حل مسائل
چگونگی تعامل و صحبت کردن با دیگران و چگونگی نشان دادن واکنش در برابر لطف و مهربانی سایرین و … مهارت های حل مسائل نیز عبارت است: از چگونگی واکنش در برابر هر نوع رفتار سایرین و برطرف کردن انتظارات و مطالبات اطرافیان و این مهارت است که کودکان را در معرض انتقاد سایرین قرار می دهد.
آموزش مهارت حل مسائل به کودکان
همه افراد باانگیزه هستند ولی سوال اینجاست که انگیزه آن ها چیست؟ هر کودکی برای انجام کاری مشتاق و علاقه مند است و یکی از کارهایی که والدین می توانند انجام دهند، این است که در برابر خواسته کودک مقاومت کنند و کنترل اوضاع را به دست بگیرند.
انگیزه دادن به کودک
بعد از تعطیلات تابستان بازگشت به روال عادی روزهای مدرسه کمی سخت است؛ به خصوص برای کودکانی که تمام اوقاعت فراغت خود را در منزل مانده اند. اغلب والدین در این مورد با مشکل رو به رو می شوند و فرزند آن ها صبح با غرغر رختخواب را ترک می کند.
تشویق کودک
گاهی حتی لازم است که اجازه دهید کودک این مراحل را طی کرده و نتیجه و عواقب رفتار خود را مشاهده کند. گاهی نیز با در نظر گرفتن یک جایزه برای او می توانید او را ترغیب کنید تا به حرف های شما گوش بدهد. خیلی ساده است، اگر امتحاناتش را با موفقیت سپری کرد جایزه خواهد گرفت و اگر نتیجه دلخواه را نگرفت، هیچ تنبیهی در کار نخواهد بود.