
حتما برای شما هم هیجانانگیز است که به بالای بلندترین برج دنیا بروید و از آن جا به تماشا بنشینید. بسیاری از کشورها با برجها و آسمانخراشهای سر به فلک کشدهشان معروف شدهاند. در این مقاله به معرفی ده برج از بلندترین برجهای جهان پرداختهایم.
برج خلیفه
این آسمان خراش ۸۲۸ متری از بلندترین برجهای جهان است که در شهر دبی امارات واقع شده و ۱۶۳طبقه دارد. برای اتمام پروژه ساخت برج خلیفه بالغ بر ۱/۵ میلیارد دلار اعتبار هزینه شده است. کار ساخت برج خلیفه درسال ۲۰۰۴ آغاز و در اکتبر ۲۰۰۹ به اتمام رسید اما رسما در ۴ ژانویه ۲۰۱۰ افتتاح و بازگشایی شد. بیش از هزار واحد آپارتمان، ۴۹ طبقه اداری، ۴ استخر، یک کتابخانه خصوصی برای ساکنان و البته هتل آرمانی با ۱۶۰ اتاق به طراحی جورجیو آرمانی از جمله امکانات موجود در برج خلیفه دبی است.
برج لوته
برج جهانی لوته زمانی که در سال ۲۰۱۶ کامل شود، بلندتر از هر ساختمانی در سئول کره جنوبی خواهد بود و با ۱۲۳ طبقه به ارتفاع ۵۵۶ متر خواهد رسید. این ساختمان که یکی از بلندترین برجهای جهان محسوب میشود مسکونی و اداری بوده و همچنین دربردارنده هتل، فروشگاه و فضای عمومی خواهد بود. همچنین از ساختمان هرمی شکل هتل ریوگ یونگ به عنوان بلندترین ساختمان در شبه جزیره کره سبقت میگیرد.
برج تجاری شاتگهای
این برج ۴۹۲ متری در شانگهای چین واقع شده و ۱۰۱ طبقه دارد. هزینه ساخت برج مرکزی تجاری شانگهای بالغ بر ۱/۲ میلیارد دلار تخمین زده شده است. بلندترین هتل جهان در این آسمانخراش واقع شده که طبقات ۷۹ تا ۹۳ را به خود اختصاص داده است. برج شانگهای به عنوان یکی از بلندترین برجهای جهان در سال ۲۰۰۷ آماده بهرهبرداری بود.
برج آگورا گاردن
برج آگورا گاردن تایپه که به شکل دو ساختمان مارپیچ است در سال ۲۰۱۶ افتتاح خواهد شد. این ساختمان مسکونی لوکس ۲۰ طبقه از هر نظر سبز خواهد بود به طوریکه بالکونهای هر طبقه باغ و امکانات پیشرفتهای مانند سلولهای خورشیدی و بازیابی آب باران خواهند داشت. برج آگورا گاردن هم یکی از زیباترین و بلندترین برجهای جهان محسوب میشود.
برج جین مائو
این آسمانخراش ۴۲۱ متری از بلندترین برجهای جهان است که در شانگهای چین واقع شده و دارای ۸۸ طبقه است. اعتبار صرف شده برای ساخت برج جین مائو ۵۳۰ میلیون دلار بوده و در مساحتی به ابعاد ۲۴ هزار متر مربع احداث شد. هنوز بخشهایی به این برج در حال افزوده شدن هستند که میتواند موجب بلندتر شدن آسمانخراش جین مائو شود.
برج دوقلوی پتروناس
بلندترین برج دوقلوی جهان که به ارتفاع ۴۵۱٫۹ متر دست یافته است؛ در حالی که یکی از برجها توسط یک شرکت نفتی اشغال شده و برج دوم بیشتر تفریحی و سرگرمکننده است. مرکز خرید شگفتانگیز سوریا KLCC و سکوی مشاهده مناظر اطراف، از جمله فعالیتهای جالبی است که میتوان به آن اشاره کرد. همچنین پارکی در نزدیکی آن قرار گرفته است.
برج ویلس
برج مذکور یکی از بلندترین برجهای جهان است که در شهر شیکاگو آمریکا واقع شده و ۴۴۲ متر ارتفاع دارد. ساخت ۱۰۸ طبقه برج ویلیس هزینهای ۹۵۰ میلیون دلاری داشته و درسال ۱۹۷۳ کار ساخت آن به اتمام رسید این آسمانخراش به مدت ۲۵ سال به عنوان بلندترین سازه بتنی جهان شناخته میشد.
برج ورلد وان
زمانیکه برج ۱۱۷ طبقه ورلدوان کامل شود بلندترین برج مسکونی جهان و بلندترین ساختمان در بمبئی خواهد بود. این برج با ۳۰۰ واحد لوکس سه و چهار خوابه که قیمت آنها از ۱٫۵ میلیون دلار آغاز میشود، پذیرای پولدارترین ساکنان بمبئی خواهد بود. با این همه انتظار میرود ورلدوان مدت زیادی نتواند عنوان بلندترین برج بمبئی را در اختیار داشته باشد زیرا برج هند که در حال حاضر پروژه ساخت آن متوقف مانده، قرار است به ۱۲۶ طبقه برسد.
برج امپایر
این آسمانخراش افسانهای که در سال ۱۹۳۱ ساخته شد ،قطعا چشمانداز جالبی دارد. این ساختمان خاص هم جزء بلندترین برجهای جهان است که حتی کینگکونگ هم از آن بالا رفته، برای دههها به عنوان نمادی برای آمریکاییان شناخته شده است.
برج بیتکسکو
این برج در سال ۲۰۱۰ ساخته شد. این بنا شکل گل نیلوفر یا لوتوس -گل ملی کشور ویتنام- را در معرض دید عموم قرار میدهد. این گل در نزد مردم ویتنام نماد مذهب، سنن و فرهنگ این کشور است. سکوی دیدهبان که در بیرون از خود بنا تعبیه شده، ۲۲ متر وسعت دارد و بهترین نقطه برای کسانی است که میخواهند با یک نظر، اطراف شهر را ببینند.
برج میلاد
برج میلاد شاخصترین ساختمان شهر تهران با ارتفاع ۴۳۵ متر ششمین برج بلند تلویزیونی و مخابراتی دنیا در نوع خود است. برج میلاد تهران آسمانخراشی چند منظوره است که در شمال غربی تهران قرار دارد. برج میلاد بلندترین برج ایران ، ششمین برج مخابراتی جهان به شمار می آید . ساختمان راس برج با ۱۲ هزار مترمربع زیربنا از نظر وسعت کاربری در میان تمامی برج های دنیا مقام نخست را دارد.
برج میلاد تهران به خاطر ارتفاع بلند و شکل ظاهری متفاوتش تقریباً از کلیه نقاط شهر تهران قابل رویت است و از این رو یکی از نمادهای پایتخت ایران به شمار می آید.