آشنایی با خواص آووکادو

احتمالا تا به‌ حال نام سوپرفود به گوشتان خورده است؛ سوپرفودها خوراکی‌ هایی هستند که به‌ دلیل ارزش غذایی حداکثری‌ شان مفیدتر از سایر خوراکی‌ ها در نظر گرفته می‌ شوند. گنجاندن سوپرفودها در رژیم غذایی، گامی بزرگ در جهت ارتقای سلامتی شماست. در این مقاله سعی داریم شما را با خواص آووکادو که یکی از معروف‌ ترین و پرکاربردترین سوپرفودهای دنیا است، آشنا کنیم. با ما همراه باشید.introduction-to-avocado-properties

آووکادو یک نوع میوه‌ ی نسبتا منحصر به‌ فرد است که در مناطق گرم و استوایی پرورش می‌ یابد. دلیل تمایز آووکادو آن است که اکثر میوه‌ ها عمدتا از کربوهیدرات تشکیل می‌ شوند، در حالی‌ که آووکادو سرشار از چربی‌ های سالم است. مطالعات متعدد نشان می‌ دهند که آووکادو، اثرات مفیدی روی سلامتی می‌ گذارد.

خواص آووکادو:
آووکادو فوق‌ العاده مغذی است

آنچه به‌ عنوان آووکادو به آن اشاره می‌ کنیم، میوه‌ ی درخت آووکادو است که پِرسی آمریکانا نامیده می‌ شود.

این میوه به‌ خاطر ارزش غذایی بالایی که دارد، بسیار معروف است و به‌ علت طعم خوب و بافت چربش به تمام انواع غذاها اضافه می‌ شود. آووکادو، ماده‌ ی تشکیل‌ دهنده‌ ی اصلی گواکامول است.

این روزها آووکادو به یک ماده‌ ی غذایی بسیار محبوب در میان افرادی تبدیل شده است که به سلامتی‌ شان اهمیت می‌ دهند. آووکادو اغلب به‌ عنوان یک سوپرفود (اَبَرغذا) در نظر گرفته می‌ شود که با توجه به خواص سلامتی آن اصلا تعجب‌ آور نیست.

انواع مختلفی از آووکادو وجود دارد که شکل (از گلابی‌ شکل گرفته تا گرد) و رنگ (از سبز تا سیاه) آن ها می‌ تواند متفاوت باشد. همچنین وزن آن ها از ۲۲۰ گرم تا ۱٫۴ کیلوگرم متغیر است.introduction-to-avocado-properties

محبوب‌ ترین نوع آووکادو، آووکادوی هَس (Hass) نامیده می‌ شود.

به‌ خاطر ظاهر این نوع آووکادو به آن، «گلابی تمساح» می‌ گویند، چون شکلی شبیه گلابی دارد و پوست آن مانند تمساح، سبز، زبر و ناصاف است.

گوشت زرد – سبز داخل این میوه، خوردنی است اما پوست و دانه‌ ی آن باید دور ریخته شود.

آووکادوها بسیار مغذی هستند و حاوی انواع مختلفی از مواد مغذی از جمله ۲۰ مورد از انواع ویتامین ها و مواد معدنی هستند.

این ها برخی از فراوان‌ ترین مواد مغذی در یک وعده‌ی ۱۰۰ گرمی از آووکادو هستند:

  • ویتامین کا: ۲۶ درصد RDA (میزان توصیه‌ شده‌ ی روزانه)
  • فولات: ۲۰ درصد RDA
  • ویتامین سی: ۱۷ درصد RDA
  • پتاسیم: ۱۴ درصد RDA
  • ویتامین ب ۵: ۱۴ درصد RDA
  • ویتامین ب۶: ۱۳ درصد RDA
  • ویتامین ای: ۱۰ درصد RDA
  • همچنین حاوی مقادیر کمی از منیزیم، منگنز، مس، آهن، روی (زینک)، فسفر، ویتامین آ، ب۱ (تیامین)، ب۲ (ریبوفلاوین) و ویتامین ب۳ (نیاسین) می‌ باشد.

هر ۱۰۰ گرم آووکادو حدود ۱۶۰ کالری، ۲ گرم پروتئین و ۱۵ گرم چربی سالم دارد. اگر چه آووکادو حاوی ۹ گرم کربوهیدرات است اما ۷ گرم آن فیبر و فقط ۲ گرم آن کربوهیدرات خالص است. بنابراین آووکادو یکی از غذاهای کم کربوهیدرات گیاهی است.

آووکادو فاقد سدیم و کلسترول است و چربی اشباع پایینی دارد. به‌ نظر نمی‌ رسد که این، مسئله‌ ی مهمی باشد اما یکی از دلایلی است که کارشناسان محافظه‌ کار و قدیمی همچنان معتقدند که آووکادو ذاتا مضر است.

پتاسیم موجود در آووکادو، بیشتر از موز است

پتاسیم، یک ماده‌ی مغذی است که اکثر افراد مقدار کافی از آن را دریافت نمی‌ کنند.

این ماده‌ ی مغذی به حفظ شیب‌ های الکتریکی در سلول‌ های بدن کمک می‌ کند و وظایف مهم مختلفی را انجام می‌ دهد.

آووکادو در واقع حاوی پتاسیم بسیار زیادی است و هر ۱۰۰ گرم از آن حدود ۱۴ درصد از نیاز روزانه‌ ی شما به پتاسیم را فراهم می‌ کند. جالب است بدانید موز که جزء مواد غذایی سرشار از پتاسیم در نظر گرفته می‌ شود، تنها ۱۰ درصد از پتاسیم مورد نیاز روزانه را تأمین می‌ کند.

مطالعات متعدد نشان می‌ دهند که مصرف بالای پتاسیم باعث کاهش فشار خون می‌ شود؛ فشار خون بالا یکی از عوامل خطر عمده برای حملات قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه است.

آووکادو سرشار از اسیدهای چرب تک غیراشباع است که برای قلب مفیدند

introduction-to-avocado-properties

همان‌ طور که گفتیم، آووکادو یک ماده‌ی غذایی پر چرب است. در واقع ۷۷ درصد از کالری های آووکادو از چربی می‌ آید که آن را به یکی از چرب‌ ترین مواد غذایی گیاهی موجود تبدیل می‌ کند.

اما چربی آووکادو جزء چربی‌ های مفید و سالم محسوب می‌ شود. اکثر چربی موجود در آووکادو، اسید اولئیک است که به‌ عنوان اسید چرب تک غیراشباع ماده‌ ی تشکیل‌ دهنده‌ ی اصلی روغن زیتون نیز هست و گمان می‌ رود که برخی از اثرات مفید روغن زیتون به‌ خاطر آن باشد.

اسید اولئیک باعث کاهش التهاب در بدن می‌ شود و ثابت شده است که روی ژن‌ های مرتبط با سرطان، اثرات مفیدی می‌ گذارد.

چربی‌ های موجود در آووکادو در برابر اکسیداسیون ناشی از گرما بسیار مقاوم هستند؛ این مسئله، روغن آووکادو را به انتخابی سالم و مطمئن برای پخت‌ و پز تبدیل می‌ کند.

آووکادو، منبع بزرگ ویتامین C
آووکادو منبع خوبی از ویتامین C است که برای سلامت پوست انسان ضروری است. ویتامین C علاوه بر داشتن خواص آنتی اکسیدانی قدرتمند، برای تولید الاستین و کلاژن نیز مورد نیاز است؛ الاستین و کلاژن پروتیئن هایی هستند که سلول های پوست را به هم متصل نموده و استحکام و ساختار آنها را حفظ می کنند.introduction-to-avocado-propertiesآووکادوها سرشار از فیبر هستند

فیبر یکی دیگر از مواد مغذی است که در مقادیر نسبتا زیاد در آووکادو وجود دارد. فیبر، ماده‌ ی گیاهی هضم‌ نشدنی است که می‌ تواند در کاهش وزن و کاهش قند خون نقش داشته باشد و همچنین باعث کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ ها شود.

دو نوع فیبر مختلف وجود دارد: فیبر محلول و فیبر نامحلول.

فیبر محلول قادر است از باکتری‌ های مفید در روده تغذیه کند؛ این باکتری‌ها برای عملکرد مطلوب بدن، بسیار مهم هستند.

هر ۱۰۰ گرم آووکادو حاوی ۷ گرم فیبر است که ۲۷ درصد از مقدار توصیه‌ شده‌ ی روزانه را تأمین می‌ کند.

حدود ۲۵ درصد از فیبر موجود در آووکادو از نوع محلول و ۷۵ درصد از آن نامحلول است.

تاثیر آووکادو در کنترل قند خون

آووکادو به دلیل برخورداری از مقادیر سرشار چربی‌ های اشباع نشده تک واحدی مقاومت بدن نسبت به هورمون انسولین را کاهش داده و خطر ابتلا به دیابت را به شکل قابل توجهی پایین می آورد و حتی در صورت ابتلا به بیماری نیز، مانع از افزایش ناگهانی سطح قند خون بعد از خوردن غذا می شود و کنترل بیماری را آسان‌ تر می‌ کند. از آن جا که آووکادو هضم غذا را آسان می‌کند، کنترل سطح قند خون را برای بدن شما ممکن می‌ کند و از این بیماری شایع نجاتتان می‌ دهد.

بنابراین خوردن آووکادو اگر در چهارچوب یک تغذیه سالم و متعادل باشد برای افراد دیابتی مفید است. سعی کنید به جای مالیدن کره های پرچرب روی نان یا استفاده از سس‌های مایونز در ساندویچ‌ هایتان از پوره آووکادو استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که مصرف روزانه بیش از یک فنجان آووکادو توصیه نمی شود.introduction-to-avocado-propertiesخوردن آووکادو می‌ تواند سطوح کلسترول و تری‌ گلیسیرید را کاهش دهد

بیماری قلبی، شایع‌ ترین علت مرگ‌ و میر در جهان است. ثابت شده است که چندین نشانگر خون با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی مرتبط‌ اند. این ها عبارت‌ اند از کلسترول، تری‌ گلیسیرید، نشانگرهای التهابی، فشار خون و… .

اثرات آووکادو روی برخی از این عوامل خطر در ۸ آزمایش انسانیِ کنترل‌ شده، مطالعه شده است.

در این مطالعات، افراد به دو گروه تقسیم شدند. به یک گروه گفته شد که آووکادو بخورند، در حالی‌ که گروه دیگر از آن استفاده نکردند. سپس محققان بررسی کردند که نشانگرهای خون این افراد به‌ مرور زمان چه تغییری می‌ کند.

این مطالعات نشان داده‌ اند که آووکادو می‌‌ تواند:

  • باعث کاهش چشمگیر سطوح کلسترول کل شود.
  • تری‌گلیسیرید خون را تا ۲۰ درصد کاهش دهد.
  • کلسترول LDL را تا ۲۲ درصد کاهش دهد.
  • کلسترول HDL (کلسترول خوب) را تا ۱۱ درصد افزایش دهد.

introduction-to-avocado-properties

یکی از این مطالعات نشان داد که گنجاندن آووکادو در یک رژیم گیاه خواری کم‌ چرب به بهبود میزان کلسترول منجر می‌ شود.

متأسفانه تمام این مطالعات انسانی، در مقیاسی کوچک (شامل ۱۳ تا ۳۷ نفر) و در یک دوره‌ ی کوتاه (حدود ۱ تا ۴ هفته) انجام شدند اما با این‌ حال، نتایج آن ها چشمگیر بود.

نوشیدنی آووکادو و موز برای محافظت از قلب
  • یک‌ چهارم عدد آووکادو
  • یک‌ دوم پیمانه رازیانه ‌تازه
  • یک عدد موز متوسط
  • ۸ عدد برگ نعناع تازه
  • ۳-۴ عدد توت فرنگی
  • یک قاشق مرباخوری عسل

آووکادو سرشار از آنتی‌ اکسیدان‌ هایی است که با انواع بیماری‌ها مقابله می‌ کند. اگر می‌ خواهید سکته نکنید یا از بیماری‌ های قلبی دور باشید آوو کادو بخورید. فولات موجود در این میوه جلوی بروز بیماری قلبی را می‌ گیرد.

افرادی که آووکادو مصرف می‌ کنند، معمولا سالم‌ تر هستند

یک مطالعه به بررسی عادات رژیمی و سلامت افرادی پرداخت که آووکادو مصرف می‌ کنند.

آن ها داده‌ های مربوط به ۱۷۵۶۷ شرکت‌ کننده را تجزیه‌ و تحلیل کردند. مشخص شد مصرف‌ کنندگان آووکادو بسیار سالم‌ تر از افرادی بودند که از آووکادو استفاده نمی‌ کردند.

آن ها مواد مغذی بسیار بیشتری دریافت کردند و احتمال ابتلایشان به سندروم متابولیک، ۵۰ درصد کمتر بود. سندروم متابولیک، گروهی از علائم است که عامل خطر عمده‌ ای برای بیماری قلبی و دیابت هستند.

افرادی که به‌ طور منظم آووکادو می‌ خوردند، وزن کمتر، BMI پایین‌ تر و چربی بسیار کمتری داشتند. همچنین کلسترول HDL (کلسترول خوب) آن ها نیز بالاتر بود.

با این‌ حال، این ارتباط نشان‌ دهنده‌ی رابطه‌ ی علت و معلولی نیست و هیچ تضمینی وجود ندارد که آووکادو باعث شده باشد که این افراد از سلامت بهتری برخوردار باشند.

بنابراین به‌ نظر نمی‌ رسد که این مطالعه‌ ی خاص، چندان مهم و معتبر در نظر گرفته شود.

چربی موجود در آووکادو می‌ تواند به شما کمک کند تا مواد مغذی را از غذاهای گیاهی جذب کنید

هنگامی‌ که بحث مواد مغذی به‌ میان می‌ آید، مقدار کل آن ها تنها چیزی نیست که اهمیت دارد.

جذب مواد مغذی مصرفی نیز به‌ همان‌ اندازه مهم است؛ ما باید بتوانیم آن ها را جذب و در دستگاه گوارش هضم کنیم و برای استفاده به سایر اندام‌ های بدن بفرستیم.

برخی از این مواد مغذی، محلول در چربی هستند؛ یعنی برای آن که استفاده شوند، باید با چربی ترکیب شوند که عبارت‌ اند از: ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E و ویتامین K به‌ همراه آنتی‌ اکسیدان‌ هایی مانند کاروتنوئیدها.

پژوهشی نشان داد که اضافه کردن آووکادو یا روغن آووکادو به سالاد می‌ تواند میزان جذب آنتی‌ اکسیدان‌ها را ۲٫۶ تا ۱۵ برابر افزایش دهد.

بنابراین آووکادو نه‌ تنها بسیار مغذی است، بلکه می‌ تواند ارزش غذایی سایر غذاهای گیاهی را که مصرف می‌ کنید نیز به‌ طرز چشمگیری افزایش دهد.

به‌ همین‌ دلیل بهتر است هنگام مصرف سبزیجات همیشه از یک منبع چربی سالم نیز استفاده کنید. بدون وجود چربی سالم، بسیاری از مواد مغذی گیاهی هدر خواهند رفت.

آووکادوها سرشار از آنتی‌ اکسیدان‌ های قدرتمندی هستند که می‌ توانند از چشم محافظت کنند

introduction-to-avocado-properties

آووکادوها نه‌ تنها جذب آنتی‌ اکسیدان از سایر مواد غذایی را افزایش می‌ دهند، بلکه خودشان نیز جزو خوراکی‌ های سرشار از آنتی‌ اکسیدان هستند. این آنتی‌اکسیدان‌ ها شامل مواد مغذی به‌ نام لوتئین و زاکسانتین است که برای سلامت چشم بسیار مهم‌ اند.

مطالعات نشان می‌ دهند که این مواد مغذی با کاهش شدید خطر ابتلا به آب مروارید و دژنراتیو ماکولا مرتبط‌ اند؛ هر دوی این بیماری‌ ها در سالمندان شایع هستند. بنابراین مصرف آووکادو باید در طولانی‌ مدت برای سلامت چشم‌ ها مفید باشد.

آووکادو ممکن است به پیشگیری از سرطان کمک کند

شواهد محدودی وجود دارد که ممکن است آووکادو در پیشگیری از سرطان مفید باشد.

یک مطالعه نشان داد که آووکادو می‌ تواند به کاهش عوارض جانبی شیمی‌ درمانی در لنفوسیت‌های انسانی کمک کند. همچنین مشخص شده است که عصاره‌ ی آووکادو مانع رشد سلول‌ های سرطان پروستات می‌ شود.

با‌ این‌ حال به‌ یاد داشته باشید که این مطالعات در سلول‌ های مجزا انجام شدند و واقعا ثابت نمی‌ کنند که در بدن یک انسان زنده چه اتفاقی می‌ افتد.

خوردن آووکادو می‌ تواند به کاهش وزن شما کمک کند

introduction-to-avocado-properties

شواهدی وجود دارد که آووکادوها یک ماده‌ ی غذایی مفید برای کاهش وزن هستند. در یک مطالعه، افراد به دو گروه تقسیم شدند. به یک گروه وعده‌ ی غذایی حاوی آووکادو داده شد و به گروه دیگر، یک وعده‌ ی مشابه اما بدون آووکادو. سپس از آن ها تعدادی سؤال در مورد حس گرسنگی و سیری‌ شان پرسیده شد. افرادی که آووکادو خورده بودند، ۲۳ درصد بیشتر احساس سیری کردند و تمایل آن ها به غذا خوردن در طول ۵ ساعت آینده، ۲۸ درصد کمتر بود. اگر این مسئله در بلند مدت درست باشد، پس جای دادن آووکادو در رژیم غذایی‌ تان می‌ تواند به شما کمک کند تا به‌ طور طبیعی کالری کمتری مصرف کنید و راحت‌ تر به یک رژیم غذایی سالم پایبند بمانید.

همچنین آووکادوها سرشار از فیبر و بسیار کم‌ کربوهیدرات هستند؛ این دو ویژگی باعث شده که آووکادو حداقل در چهارچوب یک رژیم غذایی سالم و بر پایه‌ی غذاهای کامل و طبیعی به کاهش وزن کمک کند.

اگر قصد دارید چند کیلویی کم کنید آووکادو در خدمت شماست. نصف آووکادو حاوی ۳.۴ گرم فیبرهای حلّال و غیر حلّال است. بدن به این فیبرها نیاز دارد تا عملکرد سیستم گوارش بدن را در شرایط مطلوبی نگه دارد. علاوه بر این، فیبرهای حلّال اجازه نمی‌ دهند که گلوسیدها با سرعت بالا جذب بدن شوند. برای همین باعث می‌ شوند که شما مدت زمان طولانی‌ تری احساس سیری داشته باشید و به سراغ غذا خوردن نروید.

آووکادو همچنین حاوی اسید اولئیک است. این اسیدهای چرب وظیفه‌ ی فعال کردن بخشی از مغز را بر عهده دارد که فرمان احساس سیری را صادر می‌ کند. چربی‌ های اشباع نشده مفیدی که حاوی اسید اولئیک هستند در مقایسه با چربی‌ های اشباع شده و چربی‌ های ترانس موجود در مواد غذایی صنعتی احساس سیری بیشتری ایجاد می‌ کنند. هر چه شما بیشتر احساس سیری داشته باشید طبیعتاً کمتر به سوی خوراکی‌ های مختلف گرایش پیدا می‌ کنید و دریافت کالری‌ های کمتر به لاغری و زیبایی اندام شما منجر می‌ شود.

زمانی که رژیم لاغری می گیرید نباید از مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین غافل شوید. چون این مواد غذایی باعث تقویت بدن و کسب انرژی می شوند. یادتان باشد هدف از کاهش وزن ارتقای سلامتی است. با حذف مواد غذایی مفید بدنتان را ضعیف می کنید که به راحتی در معرض بیماری ها قرار می گیرد. آووکادو منبع خوب ویتامین های A ،D ،C ،E ،B6 ،B12 و K است. این میوه همچنین جاذب مواد مغذی محسوب می شود. یعنی این که باعث جذب حداکثری ویتامین ها و مواد معدنی موجود در دیگر مواد غذایی می شود.

نوشیدنی رژیمی آووکادو، سرشار از ویتامین و پروتئین
  • نصف یک عدد آووکادو
  • نصف یک عدد سیب
  • ۱۰ برگ برگ اسفناج
  • یک عدد موز
  • یک لیوان (۲۰۰ میلی لیتر) نوشیدنی برنج

می توانید از این اسموتی سبز سرشار از ویتامین عصر و یا برای صبحانه استفاده کنید. اسموتی آووکادو سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و به ویژه پروتئین است. این نوشیدنی مفید برای کنترل وزن، ایجاد احساس سیری طولانی مدت و پاکسازی بدن فوق العاده است. با مصرف این نوشیدنی احساس شادابی خواهید داشت و از احساس خستگی و بی حالی رایج در رژیم های لاغری خلاص خواهید شد.

آووکادو را پوست گرفته و به دو قسمت تقسیم کنید. این کار را با سیب نیز تکرار کنید و هسته های آن را در آورید. اسفناج ها را شسته و تمام مواد به اضافه موز را داخل مخلوط کن اسموتی ساز بریزید. افزودن نوشیدنی برنج به این اسموتی آن را مغذی تر می کند. تمام مواد را به خوبی مخلوط کنید تا یک اسموتی یک دست حاصل شود.

introduction-to-avocado-properties
سالاد آووکادو برای افزایش متابولیسم
  • نصف یک عدد آووکادو
  • ۲ عدد گوجه گیلاسی
  • یک ساقه کرفس
  • یک عدد لیموترش
  • مقدار کمی پنیر موزارلا
  • مقدار کمی پیاز خرد شده
  • مقدار کمی سرکه بالزامیک

کرفس را شسته و خرد کنید. گوجه گیلاسی ها را نیز نصف کنید. سپس آووکادو را به صورت مکعبی خرد کنید. داخل ظرف سالاد، آووکادو، کرفس، پیاز خرد شده، گوجه گیلاسی ها و پنیر موزارلا را مخلوط کنید. در مرحله ی آخر آب لیموترش و کمی سرکه بالزامیک را به سالادتان اضافه کرده و نوش جان کنید.

خواص آووکادو برای کبد

خواص فوق العاده آووکادو ناشی از وجود اسید اولئیک (گونه ای از اسیدهای چرب اشباع نشده تک واحدی) است. این ترکیب سالم باعث کاهش میزان کلسترول خون می‌ شود. علاوه بر این آووکادو حاوی مقادیر زیادی فیبر است که باعث ایجاد احساس سیری زود هنگام شده و میزان قند خون بدن را کاهش می‌ دهد. مصرف آووکادو همچنین ۱۸ اسید آمینه را وارد بدن می کند که برای سلامت کبد بسیار مفید هستند. بنابراین اگر به فکر سلامت کبد خود هستید می‌ توانید این میوه را نیز به سبد غذایی تان اضافه کنید.

علاوه بر تاثیرات مثبت ناشی از کاهش سطح کلسترول و قند خون و تامین اسیدهای آمینه مورد نیاز کبد، ترکیبات موجود در آووکادو باعث کاهش سلول‌ های چرب تجمع یافته در کبد شده و باعث بهبود عملکرد آن می‌ شوند. البته توجه داشته باشید که آووکادو میوه چربی است و مصرف روزانه بیش از یک عدد توصیه نمی‌ شود.

introduction-to-avocado-properties
تاثیر آوووکادو در افزایش قدرت باروری مردان

از آنجایی که آووکادو سرشار از ویتامین E ، ویتامین B6 و فولیک اسید است، باعث افزایش تحرک و جنبندگی اسپرم ها شده و باعث افزایش قدرت باروری در مردان می شود. تابستان بهترین زمان برای تهیه مقداری آووکادو و خشک کردن و نگه داشتن آن برای فصل‌ های بعد است.

خواص آووکادو برای جوانی و زیبایی پوست و مو

از آن جایی که این میوه سرشار از پروتئین و چربی است، مصرف آن می تواند به حفظ لطافت و شادابی موهای شما کمک کند. به علاوه اگر موهای خشکی دارید، می توانید نصف آووکادو را رنده و با یک قاشق چای خوری روغن زیتون و یک عدد زرده تخم مرغ مخلوط کنید و هر روز به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آن را روی موهای خودتان که از قبل مرطوب کرده اید، ماساژ دهید و بعد موهایتان را با یک شامپوی ملایم و آب گرم شست وشو دهید.

پیشگیری از ریزش موی سر با نوشیدنی آووکادو و گزنه
  • نصف یک عدد آووکادو
  • یک مشت برگ گزنه تازه
  • نصف لیوان آب یا آبمیوه
  • مقدار کمی عسل

آووکادو سرشار از ویتامین‌ ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب ضروری است و یکی از میوه‌ های کامل و مغذی محسوب می‌ شود. این میوه همچنین برای افرادی که موهای خشکی دارند بسیار توصیه می‌ شود. به خاطر اینکه حاوی چربی‌ های سالم و مفیدی است که بدن را از درون تغذیه می‌ کنند. علاوه بر این طعم و بافت مطلوب این میوه باعث می‌ شود که بتوان از آن در تهیه‌ ی انواع اسموتی ها استفاده کرد.

ترکیب آووکادو با گیاه گزنه می‌ تواند خدمت زیادی به موهایتان بکند. گزنه برای جلوگیری از ریزش مو و همچنین برای افرادی که موهای شکننده، چرب و یا شوره دارند مفید است. این گیاه سرشار از ویتامین‌های B، C، D و E و مواد معدنی متعددی مانند آهن، گوگرد و سیلیس است. بهتر است بدانید که در اکثر داروهای مربوط به آلوپسی (ریزش مو) از گیاه گزنه استفاده می‌ شود.

گیاه گزنه خودرو بوده و تهیه آن کار سختی نیست. البته نیاز به گزنه تازه دارید. یادتان باشد که تماس پوست با این گیاه باعث خارش می‌ شود پس بهتر است در حین چیدن و استفاده از آن دستکش بپوشید.

اسموتی ضد التهاب آووکادو برای مراقبت از پوست

آووکادو سرشار از ویتامین و مواد معدنی مفید و مغذی است. این گیاه حاوی مقادیر زیادی ویتامین C، K و E است که برای پوست بسیار مفید هستند و خواص آنتی اکسیدانی دارند که برای کاهش التهاب و ورم بسیار مفید است. اگر سیگاری هستید، اشعه UV به شدت به پوستتان آسیب می رساند و با نوشیدن این اسموتی می توانید تا حد زیادی این آسیب ها را ترمیم کنید. برای تهیه این اسموتی کافی است تمام مواد را در مخلوط کن ریخته و ترکیب کنید.

  • ۲ قاشق غذاخوری آووکادوی ریز شده
  • یک عدد هلو
  • سه چهارم پیمانه ماست بدون چربی
  • یک سوم پیمانه توت فرنگی یخ زده
  • ۳ قاشق غذاخوری آب انار
  • یک قاشق چایخوری عصاره وانیل
  • یک قاشق چایخوری روغن هسته انگور
پوستی سالم و زیبا با نوشیدنی آووکادو و چغندر قرمز
  • یک عدد آووکادو کاملاً رسیده
  • نصف عدد (۱۰۰ گرم) چغندر قرمز
  • ۴ قاشق غذاخوری میوه های قرمز
  • ۲ لیوان شیر جو دو سر
  • ۲-۴ قاشق چای‌خوری عسل
  • یک نوک انگشت وانیل

آووکادو و چغندر را پوست کنده و خرد کنید. سپس مواد خرد شده را داخل مخلوط کن بریزید و سپس مواد دیگر را به آن اضافه کنید تا کاملاً میکس شوند. اسموتی شما آماده است می‌ توانید نوش جان کنید.

برای داشتن پوست زیبا لازم است که از درون به فکر مراقبت از آن باشید و این کار فقط با مصرف مواد غذایی مغذی امکان پذیر است. در واقع هر آنچه می‌ خوریم روی وضعیت پوستمان تأثیر می‌ گذارد. نوشیدنی آووکادو و چغندر قرمز به دلیل برخورداری از برخی از مواد مغذی مانند ویتامین‌های A، E، B5 و B5، زینک، اسیدهای چرب اشباع نشده و غیره پوست را سالم و زیبا نگه می‌ دارد. همچنین به دلیل استفاده از چغندر و میوه های قرمز در تهیه آن، حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب و پولیفنول های آنتی اکسیدانی نیز می‌ باشد.

طرز تهیه ماسک آووکادو برای لایه برداری پوست

 ابتدا هسته آووکادو را در آورده و قسمت گوشتی داخل آووکادو را با قاشق در آورده و له کنید تا به حالت کرم مانند در آید. سپس به آرامی پوست آووکادو را که محتویات داخلی آن را جدا کرده ایم به مدت ۳ تا ۵ دقیقه به پوست صورت( که قبلا تمیز کرده ایم) می مالیم. در مرحله بعد آووکادو له شده را بر روی صورتمان مالیده و می گذاریم به مدت ۱۰ دقیقه بماند. سپس با آب ولرم صورتمان را می شوییم. توجه داشته باشید که ماسک ها را به ناحیه اطراف چشم ها نمالید. از این ماسک لایه بردارمی توانید هفته ای یک بار استفاده کنید.

ماسک آووکادو برای نرمی پوست و درمان پوست خشک 

شما می توانید برای شاداب شدن پوست صورت و گردنتان هم از ماسک طبیعی آووکادو استفاده کنید. اگر پوستتان خشک است، آووکادو را با یک قاشق چای خوری عسل مخلوط کنید و آن را به مدت ۱۵ دقیقه روی پوستتان بگذارید و بعد با آب ولرم آن را بشویید. اگر هم پوستتان معمولی یا چرب است باید برای تهیه ماسک آووکادو آن را با ۱ قاشق چای خوری آبلیمو مخلوط کنید.

ماسک زیبایی آووکادو و روغن زیتون

این ماسک پوست را نرم و مرطوب کرده ، لایه های مرده پوست را برداشته و با چین و چروک مقابله می کند.

برای تهیه این ماسک به این مواد نیاز داریم:

آووکادو له شده ۱ قاشق سوپخوری

موز له شده ۱ قاشق سوپخوری

روغن زیتون ۱ قاشق چایخوری

آب پرتقال تازه ۱ قاشق چایخوری

 طرز تهیه: آووکادو و موز له شده را با روغن زیتون و آب پرتقال به خوبی مخلوط کنید تا خمیر نرمی به دست آید. سپس آن را به آرامی به پوستتان بمالید، مراقب باشید با اطراف چشم ها تماس پیدا نکند. بعد از ۱۵ دقیقه صورتتان را با آب ولرم بشویید.

 ماسک صورت آووکادو با عسل و زرده تخم مرغ

 از این ماسک برای رفع چین و چروک پوست صورت استفاده کنید.

مواد لازم:

آووکادو له شده ۲ قاشق سوپخوری

 عسل ۲ قاشق سوپخوری

 زرده تخم مرغ ۱ عدد

 طرز تهیه: آووکادو را با عسل و زرده تخم مرغ به خوبی مخلوط می کنیم تا خمیر نرم و یک نواختی حاصل شود، سپس این ماده را به آرامی روی پوست صورت قرار داده ( بجه ز نواحی اطراف چشم ها) و می گذاریم به مدت ۱۵ دقیقه بماند و با آب ولرم صورتمان را می شوییم. می توانید هفته ای یک بار از این ماسک استفاده کنید.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here