
۳هفته آینده مهمترین ملاقات را با بازیگر نقش مقابل خود خواهید داشت. شما تاکنون میتوانستید حرکات او را درک کنید و با استفاده از دستگاه سونوگرافی او را ببینید با این حال هیچ کدام از اینها به اندازه یک ملاقات رو در رو حال شما را خوب نخواهد بود. بنابراین آماده باشید.
وضعیت جنین
تبریک! کودک شما کامل شده است و از این به بعد قادر خواهد بود که به زندگی در خارج رحم ادامه دهد. کودکانی که قبل از ۳۷ هفتگی به دنیا بیایند نارس و به آنهایی که بعد از ۴۲ هفته به دنیا بیایند دیرشده می گویند. وزن کودک شما کمی بیشتر از ۲۷۲۰ گرم است و از سر تا پاشنه پا حدود ۴۸٫۲ تا ۵۰٫۸ سانتی متر طول دارد.
موی سر بسیاری از کودکان در هنگام تولد کامل است و طول موهای آنها ممکن است بین ۱٫۲ تا ۳٫۸ سانتی متر باشد. اگر رنگ موی کودک شما با خود شما یکسان نیست تعجب نکنید. برخی نوزادان هم تنها کمی موی کرک مانند دارند.
قد: ۵۱ سانتی متر
وزن: ۳۴۰۸ گرم
وضعیت مادر
در هفته آخر ممکن است رحم و شکم شما دیگر رشد نکند. ۱۶ تا ۱۷ سانتیمتر بالاتر از ناف شما آخرین مقداری است که رحم رشد میکند. بنابراین حرکاتتان بسیار کند شده و دلتان میخواهد بخوابید. زمانی میتوانید احساس کنید که دردهای زایمان فرا رسیده که فاصله این دردها کم و مدت زمان آن طولانی شود.
ممکن است تعداد انقباضهای عضلانی براکستون- هیکس بیشتر شده باشند. همچنین ممکن است زمان هرکدام از این انقباضها بیشتر طول بکشند و آزاردهنده تر شده باشند. هنگامی که بروز این انقباضات بیشتر شود ممکن است گمان کنید که زمان زایمان فرا رسیده است. همچنین ممکن است ترشحات لزج و مخاطی واژن نیز افزایش یافته باشد. در دوران بارداری مخاط متراکم و ضخیمی دهانه ورودی رحم را می بندند و نقش حفاظتی دارد، هنگام شروع زایمان این مخاط که “پلاگ موکوسی” نام دارد ممکن است کمی خونی شود و با شروع باز شدن دهانه رحم، خارج شود. به این وضعیت “نمایش خونی” می گویند و اگر در این دوره “نمایش خونی” را مشاهده کردید ممکن است زمان زایمان فرا رسیده باشد. در این زمان هم مانند سایر مواقع در طول بارداری در صورت مشاهده لکه یا خونریزی فورا به پزشک خود اطلاع دهید.
مراقبت های بارداری
- در این هفته پزشکتان لگن شما را از راه مهبل معاینه میکند. پزشک از این طریق همه جوانب را مورد بررسی قرار میدهد. وی خروج مایع آمنیوتیک و وضعیت گردن رحم را بررسی میکند. گردن رحم در زمان نزدیکشدن به زایمان نرمتر میشود و از طول مجرای درونی آن کاسته میشود این تغییر را «آفاسمان» گفته میشود درصورتی که گردنه رحم سفت و طول مجرای درون آن زیاد شود نشانده این است که هنوز وقت زایمان نرسیده است.
- سومین مسئلهای که او بررسی میکند قرارگیری وضعیت جنین در رحم است که جنین با کدام قسمت از بدنش از رحم خارج میشود. پزشکان در معاینه لگن با لمس پایینترین بخش بدن جنین میفهمد که جنین تا چه حد وارد لگن شده است.
- بهداشت را در این شرایط بیشتر رعایت کنید. شما به زمان زایمان نزدیکتر می شوید و این مسئله هم اهمیت بیشتری پیدا میکند. چه زایمان طبیعی داشته باشید چه سزارین به هر حال عفونتها برای شما دردسرساز میشود از عفونتهای دستگاهی تناسلی گرفته تا بیمارهای دیگر غفلت نکنید. اگر پیش از زایمان احساس کردید که با عفونتی رو به رو هستید حتما برای معالجه زودتر اقدام کنید.

هفتههای آخر بارداری واقعا هیجان انگیز است اما میتواند به بیخوابی شبانه منجر شود. برای جلوگیری از آن باید به مواد غذایی خود اهمیت دهید. به این چند نکتهای که برایتان آوردهایم، توجه کنید:
شام سبک بخورید:
شام زیاد شما را سنگین و خواب آلود میکند اما زمان خواب شما را به تعویق میاندازد و موجب اختلال در الگوی خوابتان میشود. به جای آن، سعی کنید بیشترین مقدار غذای خود را قبل از عصر و برای شام یک وعده غذای سبک انتخاب کنید.
عصرها یک اسنک بخورید:
یک اسنک سبک و مقوی مانند کراکر به همراه پنیر کم چرب و میوه یا ماست کم چرب با نان تست و کره سیب. پس از خوردن این مواد، برای دراز کشیدن، حداقل یک ساعت صبر کنید. این مواد به سرعت هضم میشوند و شما میتوانید پس از آن به راحتی استراحت کنید.
نگران نباشید
- حدود ۲ الی ۳ هفته قبل از زایمان، یک روز صبح که شما از خواب برمی خیزید، متوجه خواهید شد که بچه ی شما بیش از حد پایین آمده و این نشان می دهد که او آماده تولد است. این وضعیت قرار گیری، “آنگاژمان” نامیده می شود. با این چرخش بچه برای قرار گیری در مرحله تولد به قسمت فوقانی شکم فشار می آورد. این موقعیت در نتیجه نازک شدن دیواره رحم و کشیدگی زیاد آن به منظور سهولت در حرکت به سمت دهانه رحم می باشد. البته این وضعیت برای تمامی مادران رخ نمی دهد به ویژه مادرانی که قبلا سابقه زایمان داشته اند اما این تغییر ظاهری به وضوح در شما دیده می شود و توجه دیگران به این تغییر ظاهری جلب خواهد شد. سهولت در تنفس یکی از نتایج خوب این وضعیت و تکرر ادرار یکی دیگر از عواقب سخت آن است زیرا سر بچه به مثانه فشار می آورد.
بایدها و نباید ها
- تولد طبیعی ترین مرحله زیستی است که در عین حال شیرین و دلهره آور است. هرچه به زمان زایمان نزدیک تر می شوید، ترس و دلهره تان بیشتر می شود. اگر این ترس ها باعث بروز احساسات منفی در شما شود، با روند زایمان تداخل پیدا می کند. بهترین راه برای دست و پنجه نرم کردن با مشکلات این است که اصلا نترسید. بله! خیلی از زایمان ها راحت نیستند اما راهکارهایی برای کنترل درد وجود دارد. زایمان شما هم بالاخره تمام می شود و نوزادتان را در آغوش خواهید گرفت. به دنبال گفتگو با یک روانشناس باشید زیرا تحقیقات نشان می دهد، خانم هایی که در دوران بارداری با روانشناس مشاوره کرده اند، زایمان کوتاه تری داشته اند و نیازی به عمل سزارین در آنها نسبت به سایر خانم ها کمتر بوده است. مهارت های ایجاد آرامش را یاد بگیرید و به دنبال ماما یا فرد ماهری باشید که بتوانید با کمک او این تمرینات را در هفته های آخر انجام دهید.
- در صورت بروز مشکلاتی از قبیل تاری دید، کم سویی، دوبینی، یا لکه هایی که وقتی به سرعت از جا بر می خیزید به طور موقت ناگهان ظاهر می شوند، فورا با پزشک خود تماس بگیرید. چنین تغییرات بینایی که در طول بارداری در شما رخ می دهد، می تواند از علائم تشنج بارداری باشد به ویژه اگر با سردرد همراه باشد.