هفته سی و دوم بارداری

۸ هفته تا دیدار شما با کودکتان مانده.  احساسی میان هیجان و استرس شما را در برگرفته است. این احساس تا روز زایمان با شما همراه خواهد بود. پس خودتان را در ۸ هفته باقی مانده را با روش‌های مختلف آرام کنید. جنین شما به آرامش نیاز دارد.

divider

janin icon   وضعیت جنین

جنین شما کمی عاقل تر شده و شیطنت را کنار گذاشته، شاید هم تنبل شده باشد، به هر حال خیلی حال و حوصله شیطنت کردن ندارد. البته او دیگر فضای برای این کار ندارد نه می‌تواند لگد بزند نه اینکه مشت‌های گره کرده‌اش را به شما نشان دهد. با این حال به شیوه جدید ورجه وورجه می‌کند و غلت می‌زند تا بتواند تکان بخورد.

الان او از هفته گذشته ۲ سانت بلندتر شده منتها آنچه شما از قدش می‌بینید بیشتر از ۴۷ سانتی‌متر نیست چون او خودش را به شیوه همه جنین‌ها جمع کرده است. دست‌هایش با ناخن‌ و صورتش با موهای سیاهی که ممکن است روییده باشد زیباتر شده است. بیشتر ساعات روز را استراحت می‌کند تا وقتی پایش را بیرون از شکم مادر گذاشت حسابی انرژی برای آتش سوزاندن داشته باشد.

قد: ۴۷ سانتی متر

وزن: ۲۰۹۰ گرم

hafte32ax2

divider

mother icon   وضعیت مادر

در حال حاضر حجم خون شما (پلاسمای خون و گلبولهای قرمز آن) حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از زمانی شده است که حامله نبودید. این تغییر برای آن است که نیازهای شما و کودکتان تامین شود. همچنین این خون اضافی خونریزی هنگام زایمان را هم جبران خواهد کرد. وزن شما به میزان نیم کیلوگرم در هفته در حال افزایش است که نیمی از این افزایش وزن متعلق به کودک شما می باشد. با نزدیک شدن رحم به دیافراگم و فشار آوردن به آن و افزایش فشار بر روی شکم ممکن است بیشتر از قبل دچار سوزش معده شوید یا گاهی اوقات احساس تنگی نفس کنید. برای رفع مشکل تنگی نفس غذای خود را در حجم کمتر و دفعات بیشتر (به جای سه بار در روز) میل کنید و هنگام خوابیدن پای خود را بالاتر از بدن قرار دهید. خوردن حجم کمتری از غذا به رفع سوزش معده نیز کمک می کند.

با رشد کودک شما بواسطه افزایش وزن در ناحیه شکم ، وضعیت ظاهری بدن و همچنین مرکز ثقل شما تغییر می کند. بعلاوه ماهیچه های شکمی شما کشیده تر شده، هورمونها موجب سست تر شدن رباطهای ماهیچه ها می شوند و حتی ممکن است رحم در حال رشد، بر تعدادی از عصبهای شما نیز فشار وارد کند. این موارد ممکن است باعث بروز کمردرد و یا احساس درد در کفل و یا کشاله ران شما شوند. در صورتی که در پاهای خود احساس کرختی (بی حسی) و یا خارش می کنید به پزشک یا مامای خود اطلاع دهید.

hafte32ax3

divider

Doctor icon   مراقبت های بارداری

به دلیل بزرگ‌شدن شکم در این دوران حمام رفتن در این شرایط بسیار حساس می‌شود. اگرچه پزشکان با حمام رفتن مخالفتی ندارند، اما از آنجایی که هر گونه تکان‌خوردنی تعادل شما را به هم می‌زند سعی کنید با دقت بیشتری به حمام بروید. زمانی به حمام بروید که تنها نیستید و یکی از اعضای خانواده در کنار شماست تا در صورت بروز حادثه‌ای به شما کمک کند.

سرعت حرکت خود را کاهش دهید و آهسته‌تر قدم بردارید شما نمی‌توانید مثل گذشته راه بروید. این احتیاط را در بالارفتن از پله‌ها و در فصل زمستان هم رعایت کنید.

food Icon   تغذیه

اگر به اندازه کافی اضافه وزن نداشته اید، می توانید از نان برنجی، ماکارونی، سیب زمینی، پروتئین ها و مواد قندی طبیعی مثل خرما و عسل استفاده کنید. آن چه که بسیار در این دوران حائز اهمیت است، رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی است. پس همواره سعی کنید از گروه نان و غلات، میوه و سبزیجات، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ و حبوبات به میزان کافی استفاده کنید تا مواد غذایی مورد نیاز بدن شما و جنین در حال تکامل تامین شود. در دوران بارداری در صورت کاهش مصرف مواد غذایی، جنین بیش از شما آسیب می بیند و وزن کم می کند.

اگر احساس کردید که نمی‌توانید غذای خود را تمام کنید، نگران نباشید، طبیعی است. رحم شما بزرگ شده و به معده‌تان فشار می‌آورد که می‌‌تواند غذا خوردن را برایتان دشوار کند. اگر نمی ‌توانید غذای زیادی در هر وعده بخورید، وعده‌‌های غذایی خود را به وعده‌ای کوچکتری در طول روز تقسیم کنید.

تنها این را به خاطر بسپارید که مواد غذایی‌تان را از هر ۵ گروه مواد غذایی انتخاب کنید: حبوبات، سبزیجات، میوه، لبنیات و پروتئین

  • سعی کنید اسنک‌هایی که انتخاب می‌کنید، حداقل از دو گروه نام برده شده باشد.
  • هر وعده را از گروه‌های مختلف انتخاب کنید تا مواد مغذی لازم برای بدنتان، فراهم شود.

 

dont worry logo   نگران نباشید

  • تحقیقات نشان می دهد مادران آرام که ترس کمتری از زایمان دارند، زایمان کوتاه تر و نوزادان سالم تری دارند. آرامش مادران علاوه بر تاثیرات روانی، از نظر جسمی نیز موثر است. معمولا خانم هایی که در حین زایمان دچار ترس می شوند، ممکن است با فشردن دندان ها، چنگ زدن به نرده های حفاظت تخت و یا خم کردن انگشتان نسبت به درد واکنش نشان دهند. این  واکنش ها از نظر جسمی به علت ترشح هورمون آدرنالین توسط بدن در شرایط ترس، مانع از تولد جنین می شود. در واقع ترس شما از درد در حین وضع حمل می تواند بدن شما را از انجام کارهای لازمی که برای حرکت جنین به مجرای زایمان لازم است، باز دارد.

attention logo   بایدها و نبایدها

  • اغلب مشکلات بند ناف هیچ گونه آسیب یا مشکل جدی را برای جنین در پی ندارند. بهترین راه برای زودتر متوجه شدن در مورد مشکلات بندناف این است که به حرکات جنین دقت داشته باشید. اگر متوجه شده اید که جنین حداقل ۸ تا ۱۰ حرکت در یک ساعت ندارد، ساعت بعد، تعداد حرکاتش را بشمارید زیرا ممکن است در ساعت اول جنین شما خواب بوده که هیچ حرکتی نداشته است. اگر متوجه شدید که جنین حرکتی ندارد یا حرکاتش کاهش پیدا کرده است به پزشک اطلاع دهید و از او سوال کنید که آیا لازم است که برای انجام سونوگرافی مراجعه کنید.
  • همه خانم ها نمی توانند به نوزادان خود شیر بدهند. اگر کمبود وزن دارید، به مواد مخدر یا الکل اعتیاد دارید و یا از داروهای خاصی استفاده می کنید که وارد شیرتان می شود، باید با شیرخشک نوزادتان را تغذیه کنید. برای مثال داروهای سرطان، فشار خون، یا برخی بیماری ها مثل ایدز یا عفونت پرولاکتین از شیر وارد بدن نوزاد می شود. اگر قبلا عمل سینه یا توده داشته اید در مورد شیردهی با پزشکتان مشورت کنید.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here