
نی نی تایم :استاد ویروس شناسی پزشکی دانشگاه تربیت مدرس گفت: فاصلهگذاری فردی و رعایت پروتکلهای بهداشتی شیوع بیشتر ویروس کرونا را مهار کرد اما اگر این اصول ادامه نداشته باشد باید منتظر موج دوم و شدیدتر بیماری کویید ۱۹ بود.
موج دوم شیوع بیماریهای عفونی و واگیر به معنی کاهش موارد جدید بیماری به دلیل کنترل یا تدابیر درمانی و اولیه است و اگر دوباره تعداد مبتلایان به دلیل غفلت از رعایت بهداشت افزایش یابد باید در انتظار موج دوم بود.
موج دوم ممکن است با افزایش ابتلا در گروههای سنی یا جمعیتی خاص یا در مناطق به خصوصی در هر کشوری همراه باشد و در مواردی حتی شدیدتر گسترش یابد.
متخصص بیماریهای عفونی گفت:
موج اول کرونا در اردیبهشت ماه فروکش کرد، اما موج دوم این بیماری از اواسط خرداد شروع شده و در موج جدید ابتلای کودکان و جوانان بیشتر دیده میشود.در موج اول شیوع کرونا ویروس افراد بسیار حساستر بودند و دستورالعملهای مقابله با شیوع کرونا ویروس مانند استفاده از دستکش، ماسک، مواد ضدعفونی کننده و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت میکردند، اما اکنون افراد بسیار کمی موارد بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت میکنند و اوضاع جدی گرفته نمیشود.
علائم جدید موج دوم :
در حال حاضر مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری هشدار دادند که ممکن است ویروس کرونا با علائم بیشتری نسبت به آنچه که قبلا تصور میشده، ظاهر شود.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) در سایت خود شش علائم جدید از ویروس کرونا را بهروز رسانی کرد، این موارد عبارتند از:
• لرز
• لرزهای مکرر را با احساس سرما
• درد عضلانی
• سردرد
• گلو درد
• از دست دادن حس بویایی و چشایی
این علائم به روز رسانی شده علاوه بر علائم اصلی ویروس کرونا (تب، سرفه، تنگی نفس) ممکن است در فرد مبتلا به ویروس کرونا ظاهر شود.
یکبار ابتلا به کرونا فرد را واکسینه نمیکند
وی درباره این که گفته میشود هر فردی که به کرونا مبتلا شود دیگر گرفتار این ویروس نمی شود، اظهار داشت: این یک شایعه مخرب است، تحقیقات و مشاهدات نشان داده است که بسیاری از بیماران بهبود یافته دوباره میتوانند به ویروس آلوده و بیماری در آنها ظاهر شود.
این استاد ویروس شناسی پزشکی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: همچنین اگر افرادی بیان کنند که کرونا گرفتهاند و دیگر به این ویروس دچار نمیشوند، این سبب میشود که از اصولی بهداشتی تخطی کرده و شاهد ایجاد موج دوم کرونا باشیم چرا که شیوع مجدد بیماری وابسته به فعال شدن مجدد زنجیره انتقال عفونت و به دلیل عدم رعایت اصول بهداشتی و یا غفلت افراد است.
گرما سبب از بین رفتن ویروس کرونا نمیشود
روانشاد با تاکید بر این که گرمای تابستان سبب از بین رفتن ویروس کرونا نمیشود، گفت: معمولا در فصول گرم سال به دلیل پایداری کمتر ویروس، بیماری های تنفسی از جمله کرونا در محیط خارج از بدن شیوع کمتری دارن اما باید در نظر گرفت که بروز موارد جدید همچنان در فصول گرم ادامه خواهد داشت و شرط شکست ویروس کرونا، رعایت اصول بهداشتی، فاصله فردی و استفاده از ماسک در محیط های بسته و پر ازدحام و شست و شوی مداوم و صحیح دست خواهد بود.
راه های پیشگیری :
در حال حاضر واکسن بخصوصی برای بیماری کرونا ۲۰۱۹ وجود ندارد. بهترین راه برای پیشگیری از بیماری، جلوگیری از قرارگیری در معرض ویروس است. برای کمک به جلوگیری از انتشار بیماریهای تنفسی، اقدامات زیر را انجام دهید:
- از تماس نزدیک با افراد بیمار اجتناب کنید
- از لمس کردن چشم، بینی و دهان خودتان اجتناب کنید
- هنگامی که بیمار هستید، در خانه بمانید
- در صورت سرفه یا عطسه دستمال کاغذی جلوی دهان و بینی خودتان بگیرید و سپس آن دستمال را به سرعت دور بیندازید.
- اشیا و سطوحی که با آنها سروکار دارید را دائماً پاک و ضدعفونی کنید.
- ماسک بزنید
جامعه جهانی به تولید واکسن کرونا نزدیک شده است
استاد دانشگاه تربیت مدرس با بیان این که جامعه جهانی و محققان ایرانی به تولید واکسن کرونا نزدیک شدند، افزود: تولید واکسن برای تمامی بیماریها یه مقوله زمان بر است البته طراحیهای اولیه و آزمایشهای لازم بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده تا مشخص شود که واکسن در جمعیت های انسانی خطرناک و مشکل ساز نیست.
اگر نتایج به دست آمده قابل قبول باشد میتوان از آن برای به صورت محدود و در صورت اثر بخش بودن برای عموم مردم استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورها از جمله ایران طراحیهای لازم را انجام دادند و وارد مرحله آزمایش و گرفتن نتیجه برای تولید واکسن کرونا هستند در عین حل هر کدام که زودتر به نتیجه برسد، میتواند مورد استفاده قرار گیرد و امیدواریم محققان ایرانی موفق به تولید واکسن شوند.
اخرین امار مبتلایان
فوت ۲۱۶ بیمار کویید ۱۹ در شبانه روز گذشته و شناسایی ۲۵۴۸ بیمار جدید
سخنگوی وزارت بهداشت :
از دیروز تا امروز ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیار های قطعی تشخیصی،دو هزار و ۵۴۸ بیمار جدید مبتلا به کویید ۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۶۷ نفر از انها بستری شدند.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته ،۲۱۶ بیمار کویید ۱۹ جان خود را از دست داده اند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۶ هزار و ۹۸۲ نفر رسید .