از بین بردن جای زخم

از بین بردن جای زخم
اتفاقات مختلف از یک خراشیدگی کوچک گرفته تا تصادفات و آسیب‌های جدی‌تر می‌تواند به پوست ما صدمه بزند.
صدماتی که جایش می ماند و سال ها همراه مان خواهد بود و گاهی تا آخر عمر هم از بین نمی رود. البته اغلب افراد هم دل خوشی از این جای زخم ها ندارند و نمی خواهند اثری از آن باقی بماند، ولی راه حل برطرف کردن شان را هم بلد نیستند. برای همین به محض این که مشکلی پیش می آید، از روش های قدیمی و درمان های خانگی کمک می گیرند تا شاید به کمک آنها جای زخم از بین برود یا حداقل مشکلات دیگر آن کاهش یابد. غافل از این که در پیش گرفتن چنین روش هایی فقط کار را خراب تر می کند و زمان طلایی بهبود زخم را از ما می گیرد.با ما همراه باشید تا با راهکارهای طلایی آشنا شوید.

جای زخم چیست؟
برای بعضی ها جای زخم هیچ مفهومی ندارد. آنها فکر می کنند زخم، زخم است و جایش هم چند وقتی باقی می ماند، اما نمی دانند جای زخم ها هم انواع مختلفی دارد که شاید غیرقابل بهبود باشد. دکتر زهره نیکبخت، متخصص پوست و مو در گفت وگو با جام جم اسکار یا جای زخم را چنین تعریف می کند: جای زخم یا جوش گاه به محل جوش خوردن پوست در ناحیه ای گفته می شود که آسیب دیده است. البته این جای زخم لزوما پس از زخم شدن بدن هم ایجاد نمی شود و مشکلات و صدمات دیگری مثل بیماری هایی که موجب بروز ضایعات پوستی می شود، تصادفات، بریدگی ها و سوختگی هم می تواند در ایجاد این حالت موثر باشد.

__trashed-52

جای زخم ها خوب می شود یا نه؟
هیچ کس دوست ندارد جای بریدگی ها و آسیب های پوستی تا پایان عمر روی بدنش باقی بماند، اما بعضی ها هم هستند که وقتی چنین صدماتی روی پوست شان ایجاد می شود، فکر می کنند چاره ای ندارند غیر از این که آن را تحمل کنند. به گفته این پزشک متخصص، زخم هایی که در نیمه بالایی اندام مانند صورت و گردن ایجاد می شود، زودتر بهبود می یابد، ولی ضایعات پوستی در قسمت تحتانی بدن، بخصوص نواحی پایین تر از زانو، خیلی دیرتر خوب می شود.

درمان جای زخم با طب سنتی

برای درمان جای زخم با طب سنتی روش هایی وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می شود.
  • لیمو به عنوان یک سفید کننده طبیعی، می تواند به رفع جای زخم کمک کند. لیمو را رویجای زخم بمالید. لیمو حاوی آلفا هیدروکسی اسید (AHA) است که به حذف سلول های مرده پوست و ایجاد سلول های جدید کمک می کند تا رشد کنند و حالت الاستیک را به پوست بازگردانند.
__trashed-52
برای این کار به روش زیر عمل کنید:
پوست و ناحیه اطراف جای زخم را به طور کامل تمیز کنید.
۱ قاشق چایخوری آب لیمو را روی یک توپ پنبه بریزید.
توپ پنبه را روی ناحیه زخمی بمالید.
بگذارید آب لیمو حدود ۱۰ دقیقه روی پوست بماند و بعد آن را بشویید.
آب لیمو به خاطر خاصیت لایه برداری پوست که دارد ممکن است پوست شما را به نور حساس کند، بنابراین هنگام خروج از منزل از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.
  • دیگر روش درمان جای زخم با طب سنتی ، درمان زخم با عسل است. عسل خام نیز می تواند برای رفع جای زخم استفاده شود. عسل یک مرطوب کننده طبیعی است و می تواند دردرمان جای زخم موثر باشد و بازسازی بافت را تحریک کند.
__trashed-52
برای درمان زخم با عسل به روش زیر عمل کنید:
۲ قاشق غذاخوری عسل خام را با ۲ قاشق غذاخوری جوش شیرین مخلوط کنید.
به مدت ۳ دقیقه ناحیه مربوط به جای زخم را با این ماده ماساژ دهید.
از یک حوله گرم برای پاک کردن منطقه زخم استفاده کنید.
  • روش دیگر درمان جای زخم با طب سنتی استفاده از عصاره پیاز است. عصاره پیاز یک ضد التهاب طبیعی است و می تواند منجر به تحریک تولید کلاژن در جای زخم شود.
عصاره پیاز به شکل ژل نیز وجود دارد ولی می توانید از خود پیاز هم استفاده کنید. برای این کار پیاز را روی جای زخم مالش دهید.
درمان جای زخم با استفاده از پیاز روند طولانی دارد و ممکن است چند ماه طول بکشد تا بتوانید نتایج آن را ببینید.
  • از ژل آلوئه ورا برای رفع جای زخم استفاده کنید. آلوئه ورا با خواص ضد التهابی خود کمک به حذف سلول های مرده پوست کرده همچنین می تواند تورم را کاهش دهد. آلوئه ورا با کمک به حذف سلول های آسیب دیده پوست و تقویت تولید سلول های جدید پوست به روند درمان جای زخم کمک می کند.
__trashed-52
آلوئه ورا را می توان به شکل های مختلفی از جمله ژل، پماد و لوسیون یافت.
آلوئه ورا را چند بار در روز به طور مستقیما بر روی بافت جای زخم بمالید و ماساژ دهید.
  • استفاده از گوس بری هندی یا آملا برای از بین بردن جای زخم . آملا منبع عالی از ویتامین C است و در صورت استفاده در منطقه تازه درمان شده موثر خواهد بود، زیرا از تشکیل بافت زخم جلوگیری می کند.
__trashed-52
  • برای از بین بردن جای زخم از خمیر خیار استفاده کنید. از آنجا که خیار اسیدی نیست بعید به نظر می رسد که با استفاده روی جای زخم باعث تحریک پوست شود.
برای تهیه خمیر خیار دانه های خیار را خارج کرده به همراه حدود ۴ – ۵ برگ نعنا و یک سفیده تخم مرغ در مخلوط کن بریزید.

خمیر را حدود ۲۰ دقیقه روی زخم قرار دهید و سپس آن را با آب سرد شستشو دهید و از یک حوله تمیز برای خشک کردن منطقه استفاده کنید.

  • برای رفع جای زخم روغن درخت چای را امتحان کنید. این روغن قدرتمند ضد باکتری است و زمانی که به درستی استفاده شود، به تدریج جای زخم ها از جمله آکنه و زخم های جراحی را از بین می برد. از آنجایی که این روغن بسیار قوی است، باید قبل از استفاده بر روی پوست با آب رقیق شود و به هیچ عنوان نباید خورده شود.
__trashed-52
مقدار کمی روغن درخت چای را به آب گرم اضافه کنید تا یک محلول به دست آید.
منطقه زخم را با محلول شستشو دهید، سپس آن را شسته و خشک کنید.
بعد از استفاده از روغن، پوست شما ممکن است دچار سوزش سوزن سوزن یا خارش خفیف شود که به احتمال زیاد به علت عوامل ضد باکتری در محل زخم است. اگر خارش ادامه یافت، از آن استفاده نکنید و با متخصص پوست تماس بگیرید.
  • ماساژ روغن زیتون جهت از بین بردن جای زخم . روغن زیتون غنی از ویتامین های E و K است که برای پوست شما فوق العاده است و برای رفع جای زخم موثر است. روغن زیتون سرشار از آنتی اکسیدان ها است و سطح اسیدیته بالایی دارد که به روشن شدن جای زخم ها کمک می کند.
تقریبا ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون را حدود ۵ دقیقه بر روی زخم های خود بمالید و ماساژ دهید.
روغن را حدود ۱۰ دقیقه روی پوست خود بگذارید سپس آن را با یک پارچه تمیز کنید.
  • از روغن کاکائو بر روی پوست خود استفاده کنید. کره کاکائو باید روزانه استفاده شود و بهتر است استفاده از آن را هرچه زودتر پس از از بین رفتن زخم اصلی استفاده کنید.
کره کاکائو را لازم نیست بشویید زیرا جذب پوست می شود.
کره کاکائو معمولا برای رفع جای بازشدگی پوست و التیام جای تاتو نیز استفاده می شود.
اقدامات پیشگیری از ایجاد جای زخم
در حالی که ممکن است شما نتوانید از تشکیل اسکار کاملا جلوگیری کنید ولی می توانید اقدامات خاصی را برای محدود کردن جای زخم انجام دهید.
زخم را با یک باند پوشش دهید.
محل زخم را با استفاده از کرم های حاوی آنتی بیوتیک مرطوب نگه دارید تا از خشک شدن و چروک شدن آن جلوگیری شود.
در دوره درمان با اعمال فشار کمی بر روی محل زخم از بالا آمدن و برجستگی محل زخم جلوگیری کنید.
ماساژ منطقه آسیب دیده هنگامی که پوست جدید در حال رشد است باعث می شود که پوست شل شود و اسکار به مراتب کمتر قابل دیدن باشد.
زخم را در معرض نور خورشید قرار ندهید. پرتوهای اشعه ماوراء بنفش مانع فرایند ترمیم جای زخمشده و رنگ پوست جای زخم را تغییر داده و آن را واضح تر می کند.
پوست خود را با یک اسکراب پوست پاک کنید تا سلولهای پوست مرده را از بین برده  و اثر زخم را کمتر کنید.
درمان های پزشکی برای از بین بردن جای زخم
  • از سیلیکون برای ترمیم جای زخم استفاده کنید. شما می توانید سیلیکون را به شکل ژل و یا ورق پیدا کنید. سیلیکون در سفت شدن، مسطح شدن و کمرنگ شدن جای زخم بسیار موثر است.
__trashed-52
ژل سیلیکون را می توانید به طور مستقیم روی زخم بگذارید.
  • از آلفا هیدروکسی اسیدها جهت ترمیم جای زخم استفاده کنید. این اسیدها، اسیدهای طبیعی میوه هستند و در برداشتن سلول های مرده پوست موثر هستند.
از آنجا که این مواد اسیدی هستند، می توانند موجب تحریک پوست شوند. بنابراین پیش از این که این گزینه را انتخاب کنید، با متخصص پوست تماس بگیرید.
به طور معمول، شما این اسیدها را در قالب یک مرطوب کننده می توانید پیدا کنید.
  • سعی کنید از یک از بین برنده اسکار جهت ترمیم جای زخم استفاده کنید که می تواند به صورت کرم، پماد، لوسیون، ژل و یا پودر باشد و معمولا ترکیبی از موارد ذکر شده در بالا را شامل می شود و اغلب آنها حاوی سیلیکون هستند.
درمان های پزشکی حرفه ای برای از بین بردن جای زخم
  • جهت از بین بردن جای زخم به لیزر جای زخم فکر کنید. در لیزر جای زخم ، نور پرانرژی روی ناحیه زخم متمرکز شده و معمولا برای کاهش قرمزی و هم سطح کردن زخم ها استفاده می شود.
  • از پزشک خود در مورد جراحی جای زخم بپرسید. با استفاده از این روش، پزشک در واقع زخم را برمی دارد و پوست سالم اطراف آن را به هم می رساند. در این روش تنها اثر کوچکی مانند چین و چروک یا خطی به نازکی مو باقی می ماند.
  • از درمابراشن جای زخم استفاده کنید. از روش درمابراشن به طور معمول برای ایجاد سطح صاف و نرمتر روی پوست می شود. در این روش از یک برس استفاده می شود تا لایه ای از سطح پوست برداشته شود.
__trashed-52
  • با پزشک خود در مورد پیوند پوست سالم صحبت کنید. در این روش، قطعات کوچک پوست نرمال و سالم برای جایگزینی بافت اسکار استفاده می شود. زخم به وسیله برشی کوچک و دایره ای برداشته می شود و سپس ناحیه موردنظر با یک قطعه پوست از یک ناحیه سالم پوشیده می شود.
  • استفاده از مواد شیمیایی جهت لایه برداری پوست . در این روش از یک ماده شیمیایی برای حذف لایه های سطحی پوست و لایه برداری پوست استفاده می شود که به نوبه خود کمک می کند تا زخم از بین برود. البته این روش برای زخم های بزرگ کمتر موثر است.
  • استفاده از کرایوسرجری. در این روش لایه های پوستی فوقانی را منجمد می کنند تا باعث ایجاد تاول زدگی شوند که به برداشتن بافت از سطح زخم کمک می کند.
__trashed-52
 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید